Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lloża

Czy obrzezać synka.

Polecane posty

Gość Lloża

Lekarz mówi że są do tego wskazania medyczne ,ale nie ma pewności ze będzie miał stulejkę ,dał decyzję mnie .Co zrobić ?

Gość gość
Oszalałaś!!!! okaleczysz synka, bo się konowały nie znają.

Gość regina nowak
no jasne obrzezany penis jest czysciutki i wyglada bardziej estettycznie a poza tym sa tego plusy zdrowotne!

Gość gość
Oczywiscie, ze tak, nawet sie nie zastanawiaj! I bez wskazan medycznych warto byloby to rozwazyc. To zadne okaleczenie, zrobisz dziecku przysluge...

Gość gość
sle jak zostawimy mu to tak jak jest i on będzie miał stulejkę i będzie musiał mięć zabieg gdy będzie dorosły,to skzuję go na cierpienie ...a na to sie zapowiada,

Gość gość
Facet rodzi się z napletkiem to chyba jakąś rolę on jednak pełni Prawda? Żołądź bez napletka jest twardsza , mniej wrażliwa na dotyk bo ocieranie o bieliznę utwardza delikatną śuzówkę przez co facet w przyszłości nie będzie miał tyle przyjemności z jej drażnienia co facet nieobrzezany. Każde skaleczenie tejże części będzie wrotami do stanów zapalnych (w naturze napletek chroni i nawilża ). Stwardniała żołądź będzie bardziej poddatna na zarysowania i pęknięcia więc często zaleca się smarowanie wazeliną. Mój brat miał ten zabieg i niestety lekarz wymienił wszystkie z tych dolegliwości i minusów. Dziś mój brat ma już 16 lat więc nikt go nie pyta ani sam nie opowiada jak mu tam się dzieje ale z tego co wiem rodzice zdecydowali się go obrzezać by w przyszłości nie mieć z nim kłopotów (stulejka) co jest absurdem według mnie. Widziałam też program na ten temat i jeden mężczyzna skarżył się na otarcia i suchość żołędzi i dyskomforcie po czym mówił że po roku się przyzwyczaił ale że nie ma tam już takiego czucia jak przed obrzezaniem . Nie wiem czy takie rządzenie się rodziców jest dobre , wszak to narząd dziecka które kiedyś samo będzie za siebie decydować a jakbym ja byla facetem i dowiedziała się że nadgorliwi rodzice zadecydowali o usunięciu cząstki ciała która była mi dana z natury i naturalna to bym chyba nie wybaczyła. Obrzydliwe to i nieetyczne.

Gość gość
Nie. Obrzezanie to barbarzynstwo i medyczne nieporozumienie.

Gość gość
Jasne ze nie! Niestety mi sie to przytrafilo. Dostalem 3x antybiotyk w ciagu miesiaca, wyjalowienie organizmu dostalem grzybicy. Puzniej stulejka nabyta i moj lekarz baran mnie tak zalatwil. Nie polecam nikomu! Sikac sie nie da pryska jak z konewki. Musze sikac do zlewu albo siadac na kibel. Po drugie wrazliwosc zoledzia spadla o jakies 60%. Cos tam czuje ale nigdy nie bedzie to samo. Nie robcie krzywdy swoim dzieciom i nie sluchajcie jakis bzdur ze to higieniczne. Ja 30 lat mialem napletek i wszystko bym dal zeby mnie to nie spotkalo.. pozdrawiam

Gość gość
ja tez mysle o obrzezaniu,,zaluje,ze nie zrobilam tego starszemu zaraz po urodzeniu,potem odklejanie napletka w wieku 5 lat ,płacz,ból stres niepotrzebny

Gość gość3
sama się obrzezaj kretynko