Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój dwulatek

Polecane posty

Gość gość

- płynnie mówi całymi zdaniami, buduje naprawdę złożone zdania, logiczne; można z nim normalnie porozmawiać - ma fenomenalną pamięć, wszystko zapamiętuje jak komputer mały; potrafi powiedzięć jak się nazywa, gdzie mieszka, jak się nazywają rodzice, gdzie pracują - zna kolory i to nie tylko podstawowe, ale też np różowy, pomarańczowy, szary, fioletowy, bordowy - wie gdzie mieszkają jacy sąsiedzi, jak sie nazywają - zna zwierzęta i to nie tylko takie typowe; zna sporo gatunków ptaków i potrafi wskazać na obrazku, wie że białe drzewa to brzozy; - ostatnio leżał na tatusiu i tatus miał na koszulce napis, a on mówi tu jest 'A', a gdzie jest 'M' (kiedys podczas rysowania napisałam mu 'mama') i generalnie jak weźmie książkę to szuka 'A', 'M', teraz jeszcze 'o' Nie mogę wyjsc z podziwu jaka on ma pamięć, samej mi trudno w to uwierzyć.

Gość jhyguygfjngc
No i co w związku z tym??

Gość gość
nic, chciałam się tym podzielić, bo nie mogę się tym nadziwić; wydaje mi się to nieprawdopodobne

Gość gość
mój wszystko to samo wie i mówi,tyle że ma rok więc mój mądrzejszy :D

Gość mamuśkanamaxa
Mój dwulatek od września idzie do zerówki. Ma różne zainteresowania: uwielbia czytać szczególnie kryminały, uwielbia matematykę, gra w tenisa i jeździ konno :) kurde mam nadzieje że sobie poradzi w szkole :)

Gość gość
to jest takie fajne, że mogę się z nim normalnie porozumiewać; nieraz mi szczena opada jak używa niektórych słów aż 'na wyrost', np namiętnie mówi 'dokąd' zamiast 'gdzie', a dziś rano mnie pyta 'mamusia, co będziemy dzisiaj jobić?'

Gość gość
a po co tyle złośliwości; nie cieszycie sięz osiągnięć waszych dzieci, że tak trudno wam zrozumieć czyjąś radość?

Gość gość
jak widzi lecący samolot to mówi: 'moźe ko ejbas a moźe boing; nie wiagomo jaki ko samojot leci; A jak go tata pyta jaki jest największy samolot to mu mówi, ze 'ejbas a ćyśtaośmdziesiąk"

Gość gość
Mamuśkanamaxa-tylko zerówka? Coś nie zdolne to Twoje dziecko. Musisz więcej czasu na naukę poświęcić:-)Mój dwulatek od przyszłego roku zaczyna naukę na Harvardzie :-) mówi biegle w czterech językach-polsku,angielsku,niemiecku i francusku. Chodzący słownik normalnie,o co się nie zapytam to wszystko wie :-)

Gość mamuśkanamaxa
:( oj to lipa z moim ..ale mam jeszcze roczną córeczkę i tu widze potencjał na oxford :) jest bardzo zdolna śpiewa,czyta, mówi biegle w kilku językach taaaak ona jest zdolniejsza od brata

Gość gość
eh, zazdrosne zolzy, ani jednego normanego komentarza