Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie czy może ktoś mi podpowie jak jaki najlepiej zaciągnąć kredyt. Potrzebuję gotówki na zakup działki, jestem osobą bezrobotną, mam tylko dochody z wynajmu mieszkania. Mam dom który chcę sprzedać ale to trochę potrwa. Dlatego myślę o kredycie pod hipotekę. czy mam jakieś szanse na kredyt?? co polecacie??

Gość gość
czemu??

Gość gość
bo nie masz dochodu ? proste ?

Gość gość
może i proste :P ale mój dochód to pieniądze z wynajmu 2 mieszkań

dochód musi być STAŁY mieszkania możesz wynajmować dziś, a jutro lokatorzy sie wyniosą i dochodu nie masz liczy się UMOWA O PRACĘ NA CZAS NIEOKREŚLONY i to na określoną kwotę, od dłuższego czasu (wyciągi z ROR za okres ostatniego pół roku plus zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach) chociaż teoretycznie i ona nie jest wielce stała no, ale bardziej, niż wynajem prywatnych mieszkań (czy chociaż jest to wynajem legalny?)

Gość gość
nawet jeżeli byłby to wynajem legalny to i tak raczej żaden bank nie weźmie go pod uwagę jako DOCHODU GŁÓWNEGO. Oczywiście możesz popytać bezpośrednio w bankach i jeszcze jedno czy to jest sam zakup działki czy chcesz na niej budować dom? Niewiele banków kredytuje zakup SAMEJ działki

Gość gość
wynajem legalny :) czyli nie mam możliwości na zakup działki :( kurna śmiesznej kasy mi potrzeba i du.. blada

Gość gość
chcę budować dom, sprzedać ten który mam i sie wynieść z ciemnogrodu w którym mieszkam

teraz w ogóle wycofują się z kredytów na 100% nieruchomości sprzedaj dom i jak będziesz mieć kasę, to kupuj następną nieruchomość, a nie odwrotnie

Gość gość nowy
do kredytu trzeba mieć stałe zatrudnienie/dochody

Gość gość nowy
jeszcze więcej młodych będzie się gnieździć u rodziców albo w wynajętych kawalerkach

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi :) pozdrawiam