Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscinny

Czy wypada dac taki prezent??

Polecane posty

Gość goscinny

Czy wypada dać dziecku na chrzest wyłącznie złoty medalik bez łańcuszka (łańcuszek dokupić w pozniejszym terminie) czy to w złym guście i jak sie nie ma na raz 500zł to to sobie taki prezent darować??

Gość gość
już lepiej kupić tańszy,ale medalik z łańcuszkiem

Gość gość
Mój synek na chrzciny dostał medalik z łańcuszkiem.

Gość goscinny
Patrzyłem na tansze, ale sa strasznie tandetne.

Gość gość
moj syn dostał sam krzyżyk łancuszek dziadek mial mu dokupic no i czekamy od stycznia ;-)

Gość gość
a na c**jj dzecku łańcuszek czy medalik? rany nie marnujcie kasy na takie gówna! kup dziecku coś co wykorzysta! zapytaj rodziców co by im się przydało, może leżaczek albo matę, a jak chcesz żeby miało pamiątkę to kup ładną kartę do tego a nie wyrzucaj pieniędzy na jakieś tandetne medaliki :o

Gość goscinnyy
Dzieki, pytałem ojca dziecka, on mowi, ze syn ze wszystkiego bedzie zadowolony- to mi nie pomoglo;) co mozna kupic z praktycznych rzeczy?? Przekopalem caly internet w poszukiwaniu prezentu, ale nic mi do konca nie odpowiada:/ Dziecko ma rok.

Gość gość
no to zapytaj matki dziecka co by chcieli ;) jest tyle fajnych rzeczy które ten maluch wykorzysta!!! są fajne edukacyjne zabawki, pchacze, huśtawki, etc etc... moja córka na chrzciny dostała kolczyki za 700 zł :o porażka! nawet nie wiem gdzie je wrzuciłam... na cholerę takiemu maluchowi biżuteria? nosić jej nie będzie a "pamiątka" za takie pieniądze to jak dla mnie szczyt głupoty! na szczęście dostała tylko jednego takiego gniota, a po za tym fajne prezenty które wykorzystujemy! np łóżeczko turystyczne, super komplet pościeli, huśtawkę, wózek dla lalek który uwielbia... załamałabym się jakby mi więcej takich cudactw naznosili :P już bym wolała dostać pampersy niż "medalik" czy "srebrną łyżeczkę" :o

Gość to jest moje zdanie
a może po prostu daj pieniądze?

Gość gość
moj syn dostał głownie pieniądze i zabawki i ubranka. też bym dała sobie spokoj z tym tandetnym złotem. i tak tego nigdy dziecko pewnie nie załozy.

Gość gość
Mójdostał sam krzyżyk od babci, bez łańcuszka - i nei robię z tym problemu. Wiadomo, ze i tak nie nosi i jeszcze długo nosić nie będize, więc to raczej jako pamiątka.

Gość gość
Ale p***y, ktoś daje dziecku na pamiątkę coś trwałego a te k***a o huśtawce, zabawkach, pampersach... pieprzone idiotki, takie rzeczy same kupcie swojemu dziecku, życzę wam żeby faceci kupowali wam takie debilne prezenty, na rocznicę paczkę podpasek, zesracie się z "radości" na bank 😠

Gość mama dwóch dziewczynek
Moje dzieci dostały medaliki z łańcuszkami złote i starsza nosi od 4 r. ż. i mała też na pewno będzie, więc nie każdy wrzuca w kąt. Dostały też kolczyki, które starsza również nosi często, a małej na razie leżą, ale myślę że za jakiś czas wykorzysta. Ja uważam, że na chrzest powinien być prezent-pamiątka. Ciuchy czy pieluchy to nie prezent. Jeżeli nie masz kasy na łańcuszek to może daj pieniądze.

Gość gość
Że coś takiego w ogóle żyje, pazerne to i tylko roszczenia od faceta, od rodziny, od każdego k***a tylko nie od siebie, durne pustaki! 😠

Gość gość
gość z 14.30 otóż to! Dac im na rocznice paczke podpasek- na bank sie przyda :D bardzo praktyczny prezent ;P Na ciul im kolczyki np. wieczorowe z brylantami jak ich prawie nie będą używać :D

Gość gość
Na prezent moge przeznaczyc 250zł wiec koperta odpada bo za tyleto kupie medalik;)

Gość gość
Dlaczego koperta odpada??? 250 zł to dużo kasy. Ludzie - nie przesadzajcie. Jak ktoś nie ma pieniędzy to i 50 zł nie będzie przecież wstydem. Ogarnijcie się - przecież dziecko nie chrzci się dla kasy i prezentów!!!!!!!!

Gość gość
no faktycznie roczne dziecko się posra ze szczęścia jak dostanie medalik :D pewnie mniej by się ucieszyło z zabawki edukacyjnej z pewnością :o mohery!!!

Gość goscinny
ojciec dziecka mowil, ze mały zabawek ma full, takze wiesz... co mozna kupić jesli nie zabawkę do tych 250zł??

Gość gość
jakie wy baby pazerne jesteście za kawałek złota byście się zesrały a za pieniażek oddały dusze diabłu

Gość po latach...
po latach dziecko będzie mogło samo zdecydować czy będzie coś nosić czy nie, ja nie noszę większości swoich prezentów z chrztu, ale są to miłe pamiątki, np. po Babci, która już nie żyje. Kasę wydadzą rodzice, nawet jeśli na dziecko, to na takie rzeczy, które pamiątką nie będą.

Gość gość
Ty niemoherze na pewno ucieszysz się z podpasek, przecież bardzo praktyczny prezent, przerasta cię to że dziecko kiedyś dorośnie i może być mądrzejsze od ciebie 1000 razy, być wierzące i mieć sentyment do krzyżyka od kogoś bliskiego i zarazem mądrzejszego od debilnej matki 😠 Twój facet powinien cię posłuchać i kiedyś jak zażądasz dla siebie coś z biżuterii strzelić w pysk tak żeby ci ten pusty łeb odpadł :-)