Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5/6 miesiąc - siedzenie:)

Polecane posty

Gość gość

witam:) Mam do Was mamuśki pytanie:) Moja córka za tydzień skończy pół roku. Zawsze pilnowalam aby nikt jej nie sadzał itd, bo przecież nie wolno, ale gdy miała 3 miesiace juz zaczęła się dzwogać jak sie ja wzielo za ręce. A od jakiś 2 tyg sama siedzi, nie potrafi sama sie podnieść do siadu, chyba że jest w pozycji pół leżącej. Ale siedzi sama bez poduszek itd, wydaje mi się że siedzi prosto, nie przewraca się, a jak się przechyli to potrafi czasami podeprzeć się rączką i sie obronić przed upadkiem. Czy to nie jest za wcześnie? Niestety córka nei da sie położyć, siedzieć i koniec kropka

Gość gość
skoro sama nie potrafi jeszcze podnieść sie do siadu, to o czym ty mówisz, że nie da się położyć?:O

Gość gość
nie tak dosłownie:) wiadomo że od czasu do czasu poleży ale to z 5 min trwa;)

Zawsze pilnowalam aby nikt jej nie sadzał itd, bo przecież nie wolno A kto powiedział że nie wolno??? Mój mały za ok 2 tyg skończy 6 mc i od 3,5 mc w pozycji pół leżącej jeżdzi w sportce bo by się wsciekł jak leżał. Na spacerach płakał w gondoli tak że się ludzie zlatywali. Teraz też poleży gdy się bawi ale już siedzi w krzesełku do karmienia gdy dostaje jeść i sadzam go na kolanach u siebie i chwilkę na materacu, łóżku. Jak sama chce siadać to jej pozwól. Jak wstanie w łóżeczku w wieku 7mc to ją będziesz wiązała bo to za wcześnie...mała ma siłę to niech siedzi:)

Gość gość
teraz już siedzi bo nie ma innego wyjścia:) chodzi mi o to że jak miala np 3-4 miesiace to staralam się aby nei siedziala, ewentualnie pozycja polleżaca. a teraz to cały czas by siedziała. boję się o jej kręgosłup..

moja maruda była często noszona bo leżenie go "parzyło" i plecki ma sile. Jak sie zastanawiasz to zapytaj lekarza pediatry i bedziesz pewna. W mojej rodzinie jest dużo dzieci i nikogo nie dziwiło że mały jeździł w sportce jak miał 3,4 mc. Synek siostry siadał ok 4-5 mc i dzisiaj jest zdrowym 3,5 latkiem. Skoro wczesniej siadała jest silna. Wyobrażasz sobie dziecko które ciągle leży i nie jest sadzane...? Pewnie leżałoby do roku:)