Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośćiówa

Kto wygrał z kompulsami?

Polecane posty

Gość Gośćiówa

Witam. Od kilkunastu lat zmagam się z kompulsywnym objadaniem się. O ile wcześniej jadłam "mniej" w czasie napadów to teraz zgarniam wszystko. Waże już 67kg przy wzroście 170. Wiem, że problem leży w psychice. Jednak nie umiem się powstrzymać. Jem zdrowo tydzień a po tym następuje dzień braku kontroli i wszystko w d**ę ;( dosłownie. Czy ktoś miał ten problem? Wiem, że uzależnienie od jedzenia to wstydliwy nałóg i ciężko z niego wyjść.

Gość gość
ja wygralam z kompulsow przeszlam na bulimie. moje zycie jest jeszcze bardzij do d**y,ale przynajmniej nie tyje.a nawet chudne w zasadzie.

Gość Gośćiówa
Też parę razy wymiotowałam. Ale to nie dla mnie. Po obżarstwie brzuch boli parę dni nudności. Coś się dzieje z moim ciałem a ja nie potrafię przestać w pewien sposób się okaleczać...

Gość gość
też to mam, ale na szczęście nie jestem jeszcze taka gruba (54 kg, 168cm), choć kiedyś ważyłam 49 kg i chciałabym wrócić do tej wagi, ale niestety też miewam napady obżarstwa :/

Gość Gośćiówa
Też warzyłam kiedyś tyle. Głodziłam się parę miesięcy i udało się. :) Niestety włosy zaczęły mi wypadać i mdlałam co chwilę. Kiedyś potrafiłam się zaprzeć i nie jeść. Teraz sama nie wiem co pękło i wpieprzam jak świnia....

Gość gość
ja zamówiłam sobie na http://free.amciu.com/news.php za darmo herbatke odchudzającą która jest niedostępna w Polsce, rozdają ją teraz w UK. jak ktos chce moze sobie zamówic pozostało niecałe 400sztuk takze jeszcze niejedna sie załapie.

Gość Gośćiówa
up.

Gość deszczowa piosenkaaaaaaaaa
To jest zazwyczaj problem psychiki, nie ciała!

Gość Gośćiówa
Wiem ale nie potrafię z tym walczyć. Jakakolwiek rada na wagę złota. :)

Gość Gośćiówa
Podobno każde zaburzenie psychiczne wiąże sięz brakiem samoakceptacji. Nigdy siebie nie akceptowałam. Jak to zmienić? Chciałabym być chuda. Dusze się w swoim ciele...

Gość gość
ja też się źle czuję... niby nie jestem taka gruba ale jednak kiedys czulam sie lepiej, 5 kg musze schudnąć, tylko jak? ja nie jestem za glodowkami, tylko za ograniczeniem jedzenia.

Gość gość
a tyle mam fajnych ubran, w ktore sie nie mieszcze bo tylek i brzuch mi urosl... niby tylko 5 kg ale to naprawde sporo jak na mnie.. nie jestem glodna, a jem, czemu? bo czuje sie samotna, nie mam pracy, mam depresje :( bo zycie nie ma sensu, i tak wszyscy umrzemy... ech

Gość Gośćiówa
Wiesz, że mam pełno z***bistych ciuchów na "chudsze lata". Kupuje je zawsze żeby sięzmobilizować do chudnięcia. I kaszana. Niektórzy chudną po 30kg a ja 15 nie umiem ....umiem za to przytyć. ;(

Gość gość
to ja z jednymi spodniami tak zrobilam , kupilam je rok temu z nadzieją, ze niedlugo w nie wejdę, i wciąż leżą w szafie, bo sie w nie nie mieszczę :O

Gość Gośćiówa
Mam taki żółty sweterek jest piękny. Tylko 2 rozmiary za mały. Chyba nigdy nie będę mogła chodzić w super ciuszkach ;(

Gość gość
a ile masz lat? jedzenie to taki nałóg po prostu i poprawia humor :/ niestety.

Gość Gośćiówa
18. Z zaburzeniami męcze się jakieś 10-12. W przedszkolu już przezywano mnie od grubasów...

Gość Gośćiówa
A ty?

Gość gość
to ty młodziutka jesteś ;) ja to starsza jestem od Ciebie sporo :P

Gość gość
a mi sie wydaje ze po prostu zajadamy problemy stresy radosci zamiast isc sie wyladowac w seksie, sporcie czy w tancu to jemy to szybsza metoda

Gość nikt-
ja sama obiecalam sobie ze nie bede sie z zadnym facetem spotykac az nie bede wazyc 55 kilo mam 10 wiecej tym sposobem 4 rok jestem sama wiek27

Gość Gośćiówa
Właśnie zauważyłam to, że przy stresie zaraz odczuwam nieodpartą chęć na mleczną czekoladę. A potem się zaczyna....O seksie nie ma mowy :D. To już mój osiemnasty rok życia solo...Może by się wyładowywać pisząc na blogu czy czymś podobnym....

Gość Gośćiówa
Też tak mam ! Parę razy chłopak jakiś zaproponował mi randkę. Chciałam iść ale kiedy zobaczyłam się w lustrze i porównałam się z dziewczynami, które mijam na codziennie na ulicy...NO WAY! Zostałam w domu i wykręcałam się chorobą "czy coś"

Gość gość
nikt a jaki masz wzrost?

Gość gość
to wy naprawde tak dużo jecie? bo ja jem dosc duzo, jak mam napady obżarstwa to w ogole, ale na szczescie na razie ważę 54 kg, oby nie wiecej :/

Gość nikt-
duzo bardzo duzo nawet 5 tys kcal dziennie-kilka razy liczylam

Gość gość
a napisz swoj przykladowy jadlospis z jednego dnia. Bo ja jak mi sie uda, to caly dzien jem tylko warzywa i owoce, a jak mam napad obżarstwa to jem wszystko, slodycze, chipsy, pizze, zapiekanki, bez umiaru. u mnie jest tak, ze np. 5 dni jem malo, a potem 5 dni z rzędu mam napady obżarstwa i tak na zmiane... nawet prowadze dziennik gdzie zapisuje wszystko co zjadlam :O

Gość Gośćiówa
Coś koło tych 5 tyś kcal będzie. Jedzenie kompulsywne na tym polega jesz w tysiącach a potem się obwiniasz i znowu to samo.

Gość nikt-
no ja podobnie teraz od 3 dni wpadlam znowu w komplus zazwyczaj trwa kilka dni i tyje do 3 kilo potem przechodzi i troszke zrzucam kiedys przytylam 10 kilo w 2 mc