Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chamskie traktowanie kobiet w ciąży.

Polecane posty

Gość gość
Jezeli tak zle znosisz ciaze to po co szlas do marketu? Jak nie bylo nic do zjedzenia to moglas w osiedlowym sklepiku cos kupic. Bez przesady...

Gość gość
a kto oczernia zasrane gimbazy albo bezpłodne albo ten z penisem w d***e. Kasy pierwszeństwa dla kobiet w ciąży W dużych sklepach działają tzw. kasy pierwszeństwa. Zwykle może zostać obsłużony w nich każdy klient, jednak widząc osobę „uprzywilejowaną”, powinien ją przepuścić. – Moim zdaniem, w niektórych sklepach kasy pierwszeństwa są źle oznaczone. Choćby w IKEA trzeba się przepychać z wózkiem przez sznur klientów – twierdzi Katarzyna Kurzawska będąca w siódmym miesiącu ciąży. – Nasze sklepy posiadają specjalnie oznakowane kasy dla kobiet w ciąży. Kierowani są do nich wszyscy klienci, ale oczywiście przyszłe mamy mogą liczyć na pierwszeństwo w obsłudze. Stosujemy jednak również inne udogodnienia, z których mogą korzystać kobiety ciężarne. Na terenie sklepu są ławeczki, aby odpocząć w razie potrzeby – mówi Aleksandra Sikora z działu PR sieci IKEA. Cięzarna ma prawo byc obsłużona w grupie pierszeństwa.A wy srajcie się dalej polska patologio

Gość gość
Mój teść ma 65 lat i w życiu nie miał do czynienia z obsługą terminala. Nieważne. Nie chodzi o to że ktoś mi nie ustąpił tylko o ekspedientkę. Nigdy nigdzie się nie wpychałam, zawsze jak ktoś gdzieś tam się spieszył puszczałam w kolejce, ustępowałam w autobusach, więc mogłam chyba liczyć na to, że jeden raz zostanę ulgowo potraktowana:/

Gość gość
a skad ta ekspedientka miala wiedziec, ze to faktycznie Twoj "pierwszy raz"?

Gość gość
albo przez neta w ostateczności ,a jak mieszkacie w większym mieście to może jest Tesco a czynne całą noc ,albo do 24 akurat mąż by po pracy zdążył .

Gość gość
czemu kobieta w ciąży ma być lepiej traktowana niż inny kupujący? Ciąża to nie choroba! Zasłanianie się ciążą to nieudacznictwo życiowe!

Gość gość
Nie nie mieszkam w większym mieście, a w zasranej 10 tys. pipidówie. Po drugie mógł być to nawet mój 100 raz informacja jest, że to kasa uprzywilejowana oraz do alkoholi i papierosów i że trzeba dzwonić, jakby stał tam żul kupujący jakiś specyfik za 5 zł i paczkę fajek to by go obsłużyła.

Gość a tak a propos
współczuje CI Autorko, ale jeszcze bardziej wspolczuje , tym osobom wypowiadajacym sie w sposob tak negatywny jak i chamski , a na pewno z zerowa tolerancja dla innych , kazdy indywidualnie znosi ciażę , jedne kobiety latwiej inne gorzej. Jednakze ton wypowiedzi niektorych o z grozo kobiet , daje do myslenia jakiego pokroju to sa ludzie , zal ii przerazenie jednoczesnie , jak wychowaja swoje dzieci lub juz wychowuja , a moze wychowaly, na istoty bez deka wspolczucia dla innych , empatii i zrozumienia. Szokujaca znieczulica i zapatrzenie w siebie i brak odruchow ludzkich.Cos okropnego, jesteprzerazonam i zażenowana.

Gość gość
To teraz będziesz już pamiętać że Trzeba liczyć tylko na siebie ,ja już miejsca nie ustępuję mi też kiedyś nie ustąpiono kiedy tego potrzebowałam ,teraz mam w duszy, w sumie jeżdżę rowerem do pracy a w zimę autem .

Gość gość
tak a propos - nie martw się, wyciągnęłam już wnioski z ich wpisów :).

Gość gościówkaja
Ooo matko o co wam chodzi? Czy jak ktoś jest chory, czy stary to też nie ma prawa zrobić zakupów w zwykłym markecie, bo wszyscy tacy kulturalni i uprzejmi inaczej? Co was kosztuje przepuścić kogoś w kolejce, czy szybciej obsłużyć w sklepie? Idę stąd bo przykro czytać. Dobrze, że czasem jednak spotyka się osoby bezinteresownie uprzejme...

Gość gość
ale gówno siedzi na tym kafe. Naprawdę... przepuszczanie kobiet w ciąży to po prostu KULTURA!!! Tak samo jak ustąpienie miejsca w autobusie osobie starszej. ale jak wy z patologii jesteście wychowani przez matki ćpunki czy inne śmiecie z marginesu to nie dziwota, że o kulturze wiecie tyle co o fizyce kwantowej.

Gość gość
na bank to nie byla kasa dla ciezarnych- bronisz sie,bo głupio ci,ze ludzie tak tu na ciebie naskoczyli. Tez byłam w ciazy,tez stałam w kolejkach. I nie umarłam. Jeśli zle sie czulam, zostawałam w domu. Niejednokrotnie znacznie gorzej sie czułam np.wracajac autobusem po 12h pracy,gdzie niedane bylo mi usiasc,bo na przodzie same emerytki i brzuchate,a z tyłu nasza złota,polska młodzieź

Gość gość
to sobie idź do tego marketu sprawdź :D niech sobie najeżdżają wisi mi to. To o ich kulturze świadczy.

Gość gość
No dobrze autorko ,powinnaś zawołać kierownika w takim wypadku ,bo skoro jest to kasa uprzywilejowana a pani sprzedawczyni przyszła i ciebie brzydko mówiąc olała ,to trzeba było złożyć na nią skargę ,bo skoro już przyszła to powinna obsłużyć .

Gość gość
ale ona nie stanela w kasie dla ciezarnych. To po pierwsze. Ona wcale nie stanela w zadnej kolejce i nie zapytala zadnego z klientow czy by jej nie przepuscil. W tym caly problem. Oczekuje, ze wszyscy beda z daleka idziec jej brzuch i rozscielac czerwony dywan. Jak sie ktos zle czuje to nie awsze to widac

Gość gość
to bylby ewenement na skale kraju, jakby kasa alkoholowa byla zarazem kasa uprzywilejowana dla kobiet w ciazy :classic_cool:

Gość gość
Nie nie mieszkam w większym mieście, a w zasranej 10 tys. pipidówie. Po drugie mógł być to nawet mój 100 raz informacja jest, że to kasa uprzywilejowana oraz do alkoholi i papierosów i że trzeba dzwonić, jakby stał tam żul kupujący jakiś specyfik za 5 zł i paczkę fajek to by go obsłużyła. To słowa autorki ,więc jednak była przy takiej kasie ,ona czy teść bez różnicy.

Gość a tak a propos
jedynie pocieszajace jest to , ze te i ci , ktorzy tak malo okazuja sreca innym, wychowaja tak swoje pociechy, a czas plynie, wiec sie zestarzeja bo taka kolej rzeczy , bedza cierpiec z roznych powodow, zwyczajnych starczych , i to pokoenie tak madrze wychowane , tez im pokaze ze starosc to nie choroba ale czesc zycia, , wiec niech stoja i cierpia, niech nie wychodza z domow bo po co, przeciez lepiej ivch zamknac w starczych zonach, zeby nie lazili bez sensu , a jak im sie zachce wyjsc po cos lub gdzies a bede zmeczeni i umordowani , kazdy krok bedzie ich kosztowal wiele, tych wygimnastykowanych takze , to zobacza co to jest wspolczucie dla innych , lecz zbyt pozno.

Gość gość
Wlasnie. Nie moglas po prostu poprosic ludzi stojacych w kolejce o przepuszczenie? Ludzie maja swoje sprawy na glowie. Myslisz, ze ktos sie specjalnie dookola rozglada, czy przypadkiem jakas ciezarna za nimi nie stoi? Tylko trzeba umiec otworzyc usta i zwyczajnie poprosic. wtedy sprawa inaczej by pewnie wygladala :o

Gość hehehe :)
Ale w czym problem autorko? nie byłaś sama tylko z teściem. Mogłaś iśc do auta a teścia zostawic z zakupami w kolekcje . Teściu jakiś ułomny nie umie zapłacić za zakupy ????

Gość gość
A dlaczego nie skoro to mieścina to może tak być ,skoro w dużych marketach są osobne stoiska z alkoholem i fajkami i praktycznie przy tych stoiskach nie ma kolejek więc może być jednocześnie kasą uprzywilejowaną ,szybką .

Gość gość
A Ty umiesz czytać? Niech sobie stoją Ci ludzie w kolejce na zdrowie im, i nie mam nic nikomu za złe. Chodzi o ekspedientkę, która powinna mnie obsłużyć, bo w tym markecie wisi info nad stoiskiem z alkoholami i papierosami, że jest to zarazem kasa z 1 i trzeba dzwonić dzwonkiem. A ona, że nie bo inni zobaczą i nie obsłuży, ale jakbym kupowała jakieś Trzy wisienki lub 0.7 to już by mnie obsłużyła :). Bo skoro jest taka informacja to powinna i mnie obsłużyć. A co do kierownika to fakt powinnam zawołać, nie wiem czemu o tym nie pomyślałam, swoje w kolejce odstałam, nikomu się nie pchałam.

Gość no wlasnie kasa z alkoholami
a nie dla ciezarnych:D zmyslilas sobie na poczekaniu paniusiu. Ktos ci dobrze bapisal dlaczego nie zostawilas tescia i nie poszlas do domu jak sie tak zle czulas? Co do terminala to moglas wyplacic wczesniej pieniadze badz tesc by zaplacil a ty bys oddala pozniej. Ale to trzeba myslec o czyms wiecej, a nie tylko o tym, ze ci sie w pas nie klaniaja z powodu bebna:O

Gość gość
Bebna to masz ty gruba krowo, ja dziecko noszę, a nie 100 kg tłuszczu.

Gość gość
Glupia baba. Ze sie czuje, Ale bedzie dalej stac w tej kolejce i narzekac, zamiast zostawic tescie i gdzies usiasc. Zachowanie tej sprzedawczyni to jedno ale twoja glupota to drugie

Gość gość
Autorko nie pisz więcej i nie czytaj ,będziesz się denerwować a to nie potrzebne jest Tobie i dziecku .

Gość no wlasnie kasa z alkoholami
tluszczu to ty tez tam musisz miec skoro sie toczysz:D

Gość gość
masz autorko roszczeniowe i pretensjonalne podescie do zycia. Bluzgasz tu na ekspedientke, robisz z siebie cierpietnice zamiast kultralnie poprosic klientow stojacych przed Toba w kolejce o przepuszczenie

Gość gość
"Chamskie traktowanie kobiet w ciąży." xxxxxxxxxxxxxx No pewnie, twoja jednostkowa sytuacja swiadczy o tym, ze wszystkie kobiety w ciazy sa dyskryminowane i zle traktowane. A moze ta baba po prostu byla wredna? jakby o tyo samo porposila kobieta o kulach, to odpowiedziala by jej tak samo? Ale nieeeee. To NA 100% swiadczy o tym, ze baba cie olala bo ty jestes w ciazy, a ja to strasznie uwiera. :o