Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak na zawsze pozbyć się miesiączki?

Polecane posty

Gość gość

Czy jest jakaś możliwość żeby na zawsze pozbyć się miesiączki? I nie radźcie mi zachodzić w ciążę bo to rozwiąże problem tylko na chwile:) Od kilku lat mam bardzo bolesne miesiączki, już nie daję rady, tabletki nie pomagają, pierwsze dwa dni to horror, straszne bóle, wymioty, biegunka, ledwo chodzę, mam ochotę wyć z bólu. Byłam u ginekologa, przepisal mi jakieś tabletki, ktore też nie pomagają:( na dodatek powiedzial, że "taka moja kobieca natura" i nic innego mi nie poradzi, z medycznego punktu widzenia jestem zdrowa. Mam dość, jak sie zbliża okres, juz jestem cala w nerwach, bo wiem że ten koszmar znowu sie zacznie:/

Gość oporopowrotnik
podwiązać jajowody ?

amputacja jajników ale wtedy będziesz miała ciało kobiety po menopauzie albo masz hormony płciowe i miesiączkę albo nie masz hormonów i masz menopauzę wybór nalezy do Ciebie :)

Gość gość
nie da sie na zawsze. sa zastrzyki antykoncepcyjne przy ktorych nie ma w ogole miesiaczki a zastrzyk bierze sie chyba raz na 3 mies

Gość gość
w Polsce to nielegalne

Gość gość
jezeli masz takie mocne bole,to cos jest nie tak.idz do innego lekarza i nie poddawaj sie!Szukaj takiego,ktory Ci pomoze. Kobiety z marskoscia watroby moga nie miec miesiaczki.Moja kol.nie ma od 8 lat.Niestety brak okresu tez nie jest zdrowy.

Gość adelajda1234
Zmień lekarza!! Pewnie trafiłaś na jakiegoś znachora, który"od zawsze tak leczy i wszystko jest dobrze to czemu teraz ma nie być?". Na pewno jest na to jakiś sposób w końcu żyjemy w XXI wieku...

Gość gość
tez mialam zawsze ten problem, lecialo ze mnie z obu stron, zwijalam sie w klebek i ryczalam caly dzien, zadne tabletki nie pomagaly. Teraz biore tabletki z naproxenem, powinnas sprobowac, ale nie no-spy bo sa za slabe. Pierwsza dawka to dwie tabletki w sumie 500mg, powinno przejsc jak nie to po godzinie dwoch bierzesz jeszcze jedna tabletke (250mg)

Gość gość
okres to wymysł szatana

Gość gość
Spirala Mirena

Gość gość
mialam potworne miesiączki, jeden koszmar, przeszlo mi jak reka odjąl po porodzie.Masz moze tylozgiecie ?

Gość gość
poszperalam w necie i naproxen 250 mg dostaniesz w polsce jedynie na recepte, bez recepty dostaniesz 220mg. Mozesz sprobowac tych slabszych a jak nie pomoga to pojdz do lekarza po recepte.

Gość gość
a tabletki anty nie pomagaja?

Gość gość
Chyba faktycznie zmienię lekarza, chodzę od kilku lat do tego samego, ale może inny coś innego mi przepisze, tabletki anty nie pomagają wogóle. Czego ja juz nie probowalam, jakies ziola, masaże, ćwiczenia, i nic, kompletnie nic.

Gość gość
niektorzy lekarze są przyzwyczajeni do jednego sposobu leczenia i poza tym nic wiecej ich nie obchodzi. powinny byc ciagle na bieząco z nowościami ale to wymaga zaangażowania. nie wszyskim chce sie. szukaj pomocy u innych lekarzy. nawet u kilku i wybierz właściwego. nie ukrywaj ze bylas i innych i co tamci proponowali lub czym leczyli.