Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka158785

Wpieprzanie się rodziny w moje sprawy, chca ułożyć mi życie...

Polecane posty

Gość Anka158785

Mam 25 lat, jestem po studiach, 4 lata temu poznałam mężczyznę (rozwodnika) 13lat starszego... od 3 lat ukrywamy się ze związkiem przed moją rodziną, jego rodzina o tym wie w pełni akceptuje, mam z nimi bardzo dobry kontakt... z moją jest problem i wiedziałam, że tak będzie to od samego początku... Ostatnio zabrałam go do mojego brata (brat starszy ode mnie o 18 lat), bo stwierdziliśmy, że trzeba ich zacząć jakoś z tym oswajać... dzisiaj się dowiaduje, że była tam już moja siostra (starsza lat 16) i zdążyli obgadać całą sprawę i w niedziele zamierzają ze mną porozmawiać... (póki co rodzice jeszcze o tym nic nie wiedzą) Tak... już sobie wyobrażam tą rozmowę,a raczej prawienie kazań... skąd to wiem? Kiedyś nadmieniłam siostrze tak przykładowo o takim związku, ona od razu, że nie warto się pakować w związek z rozwodnikiem bo się ma potem przerąbane życie (pomijam już fakt, że nie ma żadnych doświadczeń w takiej sytuacji no i + jest bardzo pobożna)... Jak mam im powiedzieć żeby się nie wpieprzali w moje życie i mówili co będzie dla mnie dobre a co złe... oni od razu przyklejają człowiekowi otoczkę, nawet go nie znając... mój partner przez to boi się, że oni wywrą na mnie taka presje, że się poddam i odejde od niego... ja wiem, że tak nie będzie ale cholera jak ja mam z nimi rozmawiać... błagać o akceptacje, o pozwolenie czy jak... mam tego naprawdę już dość... czuje się jak bym miała 15 lat...

Gość Anka158785
błagam niech się ktoś wypowie...

Gość risottowrotto
rob tak jak czujesz i tyle

Gość risottowrotto
jednak rodzina jest wazna, nie pozwol by doszlo do sklocenia kazdego z kazdym, bo bedziesz cierpiec wewnetrznie kiedys

Gość risottowrotto
moze w koncu to zaakceptuja, przemysl czy ten gosc jest warty urywania kontaktow z rodzina?

Gość Anka158785
Tak jest ważny, bardzo ważny dla mnie bo chce z nim spędzić resztę mojego życia... dlaczego rodzina ma być ważniejsza? dlaczego oni mają mi dyktować jak i z kim mam żyć?

Gość Anka158785
Denerwuje mnie to, że od razu robią jakąś kontre, ja się im w życie nie wpieprzam więc dlaczego oni chcą układac moje... nie chce zrywania kontaktów po prostu chce żeby zrozumieli, że jestem dorosła do jasnej cholery, świadoma tego co robie i z kim chce być... nie można tego po prostu zaakceptować skoro jest się tą rodziną tylko już robić z takiego powodu dym?

Gość Anka158785
A jeśli tego nie zaakceptują i się odwrócą, to powiedzcie mi co taka rodzina jest warta...

Gość Lena258468
ehhhh :/

Gość Anka158785
No Lena nie pomogłaś mi ;)

Gość sfrustrowana35
Ja bym specjalnie rodziną się nie przejmowała. Z facetem masz żyć, a nie z nimi. Albo zaakceptują twoją świadomą, dorosłą decyzję , albo nie. Powiedz otwarcie i nie kryj się z tym , bo nie jesteś już gówniarą i nikt nie ma prawa uszczęśliwiać cię na siłę. powodzenia

Gość gość
Jesteś dorosła i nikt nie może układać Ci życia.Co z tego że rozwiedziony! Moim zdaniem jest lepszy od kawalera.Ja również wyszłam za mąż za rozodnika,po pewnym czasie jego była zginęła w wypadku samochodowym po pijanemu.Jesteśmy małżeństwem 10 lat, mąż jest starszy ode mnie 9 lat.Też było kręcenie nosem w mojej rodzinie, teraz to najlepszy zięć:D Mamy córeczkę ośmioletnią i jesteśmy szczęśliwym małżeństwem.Jeżeli Twojej rodzince nie odpowiada to trudno.Nie pozwól sobą manipulować.

Gość Anka158785
Dziękuje dziewczyny... naprawdę potrzebowałam coś takiego przeczytać... bardzo go kocham, wiem, czuje, że to jest człowiek z którym chce spędzić resztę życia... mieć dzieci... a oni są dla mnie ważni ale jak słusznie zauważyła sfrustrowana35, będę żyła z moim partnerem a nie z nimi... strasznie mnie to ich podejście denerwuje, nie wiem jak mam z nimi rozmawiać i obalać te ich złote mądrości... już czasami brakuje sił... no i właśnie co z tego, że jest rozwodnikiem? Człowiekowi po rozwodzie już nie powinno się dawać szansy na ułożenie sobie życia... szczęśliwe? Ehhh...