Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia na KUL czy UŚ

Polecane posty

Gość gość

Do wyboru uczelni zostało mi kilka dni. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat tych uczelni to proszę o odpowiedź.Dodam, że chcę studiować prawo. Generalnie na pierwszym miejscu biorę pod uwagę UJ, ale gdyby noga się poślizgnęła... Co wybrać jako drugą uczelnię??

Gość Juleczka99
Jako absolwentka dwóch kierunków na KULU polecam Ci z całą odpowiedzialnością tę uczelnię. Bardzo wysoki poziom, świetni wykładowcy i super wspomnienia z czasów studenckich. Kul z pewnością jest na wyższej półce, niż UŚ :)

Gość gość
Juleczka 99 a co studiowałaś jeśli można wiedzieć?

Gość gość
KUL jest masakryczny. Ja studiowałam na UMCS i praktycznie co rok słyszałam jakąś historię o tym, że ktoś wyskoczył stamtąd z okna. I to nie są wyssane z palca historie. Poza tym tam wykładają księża z popapranym myśleniem. W czerwcu tamtego roku dziewczyna z prawa wyskoczyła z okna tego nowego budynku KULU bo miała problem z zaliczeniami. Znam wiele osób które tam studiują i mówią, że nie poszłyby jeszcze raz.

Gość gość
jeśli zamierzasz iść na prawo to na pewno UJ, absolutnie nie KUL. Liczy się ranga uczelni, za dużo mamy prawników po kiepskich uczelniach. W innym wypadku nie będzie łatwo się przebić bez znajomości. Wiele dobrego słyszałam też o poznańskiej uczelni.