Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowany

problem ze swoja glowa

Polecane posty

Gość zestresowany

witam strasznie mi ciezko, nie umiem sie zupelnie wyluzowac, jestem ciagle spiety, az zoladek podchodzi mi do gardla i ciagle mi sie chce wymiotowac. jedynie w zaciszu domowym umiem byc spokojny. Kazdy kontakt z ludzmi mnie stresuje, zle sie fizycznie czuej. nawet przyjemne relacje mnie stresuja. dlugo to juz trwa a ja coraz mniej mam sily. czy mozna sobie jakos do glowy (a i by sie na cialo przelozylo) wbic ze sytuacje ktore przezywam nie sa niczym wielkim i nawet nalezy sie z nich cieszyc i korzystac?. nie chcialbym chyba zaczac brac prochow. ...trudne to zycie jak sie wszystko demonizuje. czuje ze i przez to mnie z pracy wyrzuca, bo jednak kontakt jakis tam z ludzmi musze miec...

Gość gość
Też tak miałam, masz stersujące życie, praca, zadania, szkoła, coś jest co Cie dręczy, musisz wyeliminowac czynniki stresujace z życia, lub bardziej sie zdystansować (chociaz to prawie niemożliwe) lepiej wyeliminowac, lub zamienić na inne, np zmienić pracę, otoczenie itp. Idź do psychologa, to razem obmyśclicie do zrobić.

Gość gość
No i masz stany lękowe, więc pewniebez farmakologii się nie obejdzie, ale to nic strasznego, miesiąc pobierzesz i koniec, lepsze to, niż taki stan jak masz teraz.

Gość gość
o właśnie wszystkie lęki się rodzą w głowie i w taki tez sposób daja się pokonać

Gość zestresowany
najchetniej bym zamknal sie w jednym pokoju, zasnal albo siadl przed tv i zaplesnial. najgorzej, ze patrzac z boku mam zycie prawie bezproblemowe a w porownaniu z wieloma jak z bajki ( znaczy sie mam gdzie spac i co jesc:) ) ale wszystko demonizuje, o ironio- wszyscy znajomi mowia, ze jestem towarzystki a nie wiedza co sie we mnie dzieje

Gość gość
zbadaj sobei tarczyce!!! SERIO

Gość zestresowany
hmmmm czemu tarczyce ? w sumie duzo cwicze, jakos sie nie przejadam a grubiuki jestem - efekt ewidetnie podchodzacy pod niedoczynnosc tarczycy...mozesz rozwianac czemu tarczyce wlasnie ?

Gość gość
stany lękowe mają nie zawsze przyczyny zdrowotne , bywają też przy zaburzeniach hormonalnych , chorobach tarczycy , alergiach , depresji ale też bywają wynikiem urazów psychicznych lub ciężkich przeżyć , walka z nimi to trudna sprawa ale jest możliwa i bez farmakoterapii , duzo daje praca z wlasnym umysłem i swiadome stawianie siebie w sytuacjach budzących lęk , po którymś razie gdy wiemy że możemy go pokonać , lęk mija

Gość zestresowany
chyba tak zrobie ale jak skoro i pobieranie krwi mnie przeraza :) cos jest naprawde zlego bo jesli zdarza sie na spacerze ze znajomym, spotkaniu z kobieta w celach milych, przy prozaicznych codziennych czynnosciach, to musi byc nie tylko glowa ale i jakis czynnik fizyczny