Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulka66

Mięśniaki macicy :(

Polecane posty

Gość Anulka66

Witajcie! Wczoraj wróciłam z USG niestety moja lekarka wykryła mi mięśniaka w macicy 4x4 cm. Nie wiem co mam na ten temat już myśleć, zawsze byłam okazem zdrowia. Co mam zrobić? Pomóżcie mi proszę…

Gość gość
też mam ponoć są zastrzyki zamiast zaraz dać sie kroić na razie lekarz mój wstrzymuje się od stosowania czegokolwiek bo bardzo mały

Gość gość
u mnie same się wchłonęły

Anulka mięśniaki to nie wyrok, można sobie z nimi poradzić :) Kiedyś jedynym sposobem było usunięcie macicy, jednakże teraz są już znacznie łagodniejsze sposoby :) pozdrawiam

Gość Anulka66
No własnie mój lekarz wspomniał jedynie o operacji i powiedział ze jeśli chce mieć dziecko to powinnam się na nią zdecydować.

Gość gość
Nie jesteśmy lekarzami, ale z tego co piszesz to mięśniak jest nieduży (jest NIE w macicy tylko Na macicy). Można próbować leczyć, zmniejszać, liczyć, że się wchłonie. Jest metoda usunięcia tylko mięśniaka, bez wycinania macicy. Ja na Twoim miejscu bym się jej poddała i to szybko. Ja się nie poddałam i z czasem usunęli mi wszystko.

Anulka usunięcie macicy to ostateczność, tylko w przypadkach zagrażających życiu warto to zrobić.. Zapytaj swojego lekarza o możliwość zastosowania terapii doustnej, na prawdę warto walczyć, jest o co :)

Gość gość
A która z Was stosowala jakies leki i sie udalo?

Gość gość
Są różne gatunki mięśniaków,oile lekarz twierdzi że masz szanse to nie jest tak żle.

Terapia doustna oparta na octanie uliprsytalu jest przeznaczona dla wszystkich przypadków, i tych większych i mniejszych. Oczywiście należy tu wykluczyć przypadku zagrażające życiu! Zapytaj swojego lekarza co sądzi na ten temat :)

Gość gość
http://razemrazniej.xup.pl/index.php . Zapraszamy na nasze forum dotyczące usunięcia narządów rodnych i nie tylko , można tam porozmawiać o różnych problemach , o pozytywnych a także i negatywnych skutkach podjęcia trudnej decyzji jaką jest operacja . Forum jest nowe więc i niewiele jest na nim uczestniczek ale serdecznie zapraszamy wszystkie zainteresowane tematem Panie :)

Gość gość
witam. Mięśniaki dobrze leczy się chińską medycyną , mniejsze można usunąć w ciagu 1-2 miesięcy. Najczęściej nie trzeba usuwać narządu ; więcej : www.tcm-online.com.pl

Gość gość
Ja sie dowiedzialam o miesniaku troche wiekszym jak okazalo sie ze jestem w ciazy. Teraz jetem w 35 tygodniu, miesniaki to nic takiego, wyluzuj, duzo kobiet to ma.