Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirka 0202

zmiany atopowe

Polecane posty

Gość mirka 0202

Moja córka ma zmiany atopowe na twarzy – tak dziś powiedział pediatra, właściwie Ania ma to już kilka miesięcy, smarowałam oliwką ale było znacznie gorzej… co polecacie żeby pomóc małej, martwię się, najgorzej że zaczęła się drapać. Ania ma 2 latka.

Gość gość
U mojego synka atopowe zapalenie skóry pojawiło się jak miał około 18 miesięcy. Znajomy pediatra skierował nas do dziecięcego alergologa. Ten ostatni polecił nam natłuszczać skórę synka produktami z parafiną w celu zmniejszenia swędzenia. Do kąpieli też ich używaliśmy, zarówno oillan jak i oilatum nam pomagały. Dodatkowo zaproponował nam kuracje latopickiem, po trzech miesiącach stosowania skóra małego było gładziutka.

Gość mirka 0202
Czytałam na stronach dla osób z azs że takie płyny z parafina pomagają, kupie jeszcze dzisiaj. A na to lekarstwo trzeba mieć receptę, a jak tak to czy rodzinny mi wypisze? Aż trzy miesiące? Długo… czytałam że Ziaja med. ma dobre opinie.

Gość gość
Najlepiej niech pani dopyta lekarza lub sobie doczyta na www.latopic.pl nam bardzo pomógł ten probiotyk, nie jest na receptę, kupi go pani w każdej aptece bez problemu, nie ma on również ograniczeń wiekowych. Jeśli chodzi o Ziaja med., to nie mogę się wypowiedzieć bo nie stosowaliśmy produktów z tej firmy, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego.

Gość mirka 0202
bardzo dziękuje za pomoc, może jeszcze ktoś coś doradzi????