Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE KOSZTUJE WYBUDOWANIE DOMU

Polecane posty

Gość gość

o powierzchni ok. 200 metrow kwadratowych?

Gość gość
u nas wyszło ponad 400 tys ze wszystkim ale mąż sam dużo robił także myślę że około 430 trzeba mieć

Gość sorayaaa
w choler kasy 200m2 ...skoro ok. 80m2 to koszt z wykończeniem plus działka najtańsza byle jaka to 160tys.zł

Gość gość
ale te 400 tys to juz z wykonczeniem? ile mkw?

Gość gość
braliśmy 110 tys. na wykończenie. ja 29 a mąż 32 lata.

Gość gość
tak z wykończeniem. teraz plus 10 ogrodzenie ale jeszcze nie ma pojazdu i bramy. studnia bez dna :-)

Gość gość
wszystkiego będzie ok 200 metrów

Gość gość
mieliscie wsparcie rodzicow? ja tez w takim wieku mniej wiecej planuje zbudowac dom

Gość gość
mysmy sie budowali jeszcze w 2005 roku, mieszkamy od 5 w domu 150 m, no i w sumie dzialke mielismy, ale wtedy np pustaki byly tanie, taki dom kosztowal nas 150 tys. a jeslichodzi o wykonczenie to caly czas udokonlamy, jednen pokoj stoi nieuzywany wiec nie ma mebli, mamy 2 dzieci, ja mam 30 lat maz 32

Gość gość
ja budowałem SAMEMU powtarzam SAMEMU dom 220m2 wyszło mnie 200tys ale powtarzam wszystko samemu robione

Gość sfrustrowana 35
Mnie realizacja podobnego projektu, powierzchnia ciut większa, dodatkowo jeszcze jeden garaż wyniosła ok 500 tyś

Gość gość
od rodziców i dziadków dostaliśmy po 5 i 10 tys. za to teść ma dużo znajomości i załatwiał taniej materiał, znajomy zrobił elewacje taniej, mąż zrobił sam całą elektryke malowanie i inne drobiazgi które kosztują majątek

Gość Pytanie do lemingów
Przecież nie jest możliwe spłacenie kredytu nawet takiego 150 tys a ludzie brali po pół miliona :-D

Gość xsxsx
Trzeba byc skonczonym idiota żeby brac kredyt

Gość gość
spalcenie 150 tys jest jak najbardziej realne, moj maz to intelektualista, zadnej elektryki nie zorbi, bo nie umie:) mamy na reke ponad 8 tys. miesiecznie. chyba kredyt trzeba bedzie brac

Gość sfrustrowana 35
My wzięliśmy 100 tyś- reszta wkład własny, no i trzy lata każdą wypłatę lokowaliśmy na bieżąco w dom

Gość gość
czyli w wieku 30 lat sami sie wybudowaliscie dom za 400 tys a kredyt tylko 110 wwiec oszczedziliscie 300....no to k***a zdolniachy z was :D

Gość Co za barany biorą kredyty
Dziś macie 8tysięcy jutro mąż może stracic prace lub zachorowac i co dalej ???

Gość gość
praca bardzo pewna, jedna z pewniejszych w tym kraju

Gość sfrustrowana 35
Po to się bierze kredyt, żeby mieszkać u siebie, proste

Gość gość
zarabiamy tyle samo, ja 5 tys i on

Gość sfrustrowana 35
Teraz większość konsumpcji opiera się na kredytach, lepiej płacić odsetki niż płacić za wynajem. A od różnych zdarzeń losowych są ubezpieczenia kredytu. Kto nie ryzykuje ten nie ma

Gość gość
a co w tym dziwnego że mamy dom w wieku 30 lat? mamy firmę, w najgorszym wypadku mieliśmy 6 tys na rękę. firma od 2005 roku. wszystko oszczedzalismy więc co tak dziwi? dodatkowo ja dorabiać gdzie się da po godzinach. nie palimy i nie kupujemy bzdur. tak się oszczędza

Samo wybudowanie nie jest drogie.najdroższe jest wykończenie. Typu wylewki tynki centralne podłogi gipsy itp To to około 70% kosztów kosztuje domu do wprowadzenia.

Gość gość
dla mnie dom to skarbonka do konca zycia, jak wybudujecie to bedziecie remontowac i tak w kółko i te ciągłe myślenie "w tym rou na wakaje nie pojedziemy bo trzeba np. płot zrobic" dla mnie to jest chore żeby w takich czasach budować dom jesli nie ma się przykładowo dochodu 20tys. miesięcznie gdzie te wszystkie wydatki to pryszcz! Jak ktoś ma 5 czy 8 tys. to jest popier* jesli buduje. O wiele tanszym i lepszym moim zdaniem posunięciem jest wykup mieszkania.

Gość sfrustrowana 35
Dach też ładną sumkę pociągnie. ogrzewanie- temat rzeka. To jest taka skarbonka na całe życie.

Gość gość
Jak słyszę że ktoś bierze kredyt 400000zł na wybudowanie domu to od razu nasuwa mi się pytanie. Czy taki kretyn głosował na Tuska ? Nie wiem ale z tego co zauważyłem to idioci na niego głosowali tłumacząc to tym że wszyscy inni też na niego głosowali. Z kredytami tak samo biorą bo inni też. Niech mi kredyciarze odpowiedzą. Jak jest możliwe że stac cię na coś za 300% wartości skoro nie masz kasy na 100% wartości ??? Ano odpowiadam. NIE STAC CIĘ NA TO ale tego bankierzy ci nie powiedzą bo na takich jeleniach jak ty by nic nie zarobili

Gość gość
mam kilku znajomych którzy budują, pobrali kredyty itd. i żaden ale to żaden nie pochwala swojej decyzji! każdy mówi że jesli miałby wybierać to nie budowałby domu. Przytocze jeden tekst znajomego " jeśli chcesz być ud*piony to sie buduj". No i taka jest prawda, za to znajomi kupili mieszkanie, duze przestrzenne z wyposazeniem i chwalą sobie.

Gość ana ze slaska
bo teraz budowanie jest takie modne :D a tak naprawde ten kto buduje jest głupi!!! w dzisiejszych czasach, po takich cenach? W ŻYCIU!