Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania po 40tce

zapraszam 40tki +, -

Polecane posty

Gość Maya_Maja_Maya
Co do diety - może zacznę od tego ,ze do tej pory z dietami gdzieś po kątach się chowałam ,a teraz powiesiłam na lodówce plan - wszem i wobec - dzieciom , synowej i mężowi oświadczyłam ,ze uczę się dyscypliny i na starość - ...no jest lepiej - pomagają mi ...:) Syn jest weganinem od lat 12-tu( wielki,ale szczupły i silny jak tur) - zdrowe jedzenie ma w małym palcu- synowa w ciąży - wegetarianka - ja umiem i lubię wszelkie wegańskie i wegetariańskie potrawy...,ale tu też jest pułapka - owszem sporo warzyw, kasz wszelakich i potraw sojowych ,ale ...z kluskami i chlebkiem - to moja zguba... stąd ta moja dieta - taka na zdyscyplinowanie ... jak idzie - idzie dobrze- zapomniałam dodać ,ze mam za sobą 2 głodówki - ale to było dawno - jedna 5 i 1 7 dniowa ... czasem mi się wydaje ,ze w moim wypadku lepiej wypadłaby głodówka - ale boję sie - nie te lata , nie te hormony - nie ma co szaleć...

Gość Maya_Maja_Maya
Aniu - moja kopenhaska dieta super - wczoraj zgodnie z przykazaniami zjadłam co należało- lubię szpinak , trawie jajka , sałata jest tez ok... Nie przepadam za czerwonym mięsem - poza...tłustymi żeberkami :) ...wiec wołowinę zastąpiłam 3 malutkimi gotowanymi kotlecikami z mielonego mięsa- które zrobił mąż dla siebie i córki... Dziś - 2 dzień - jestem po wielkiej misce salaty z ...niestety znów zamiast wołowiny - 3 cieniutkie plasterki ...salami - i to wszystko... ...zawsze byłam silna ,ale cholerka - mam jakieś dziwne zawroty głowy jak wstaję - popije dużo wody - powinno minąć ... , bo lubię wodę... jestem do wieczora - od rana sama w domu - i mogłabym podjadać ,ale szczerze mówiąc nawet mnie nie kusi - po prostu rano o 10-tej wypiłam kawę , o 13-tej zjadłam sałatę , 3 salami i mnóstwo wody ... wieczorem wychodzę na zakupy, czas ruszyć d*psko spod kompa... Ania , - jak dieta u ciebie?jak samopoczucie ? acha- nie ważę sie - może na koniec...- dla mnie ważniejsza objętość od wagi ...:)

Gość Maya_Maja_Maya
Witaj - wk1973 napisz coś więcej o sobie - zapraszamy :)

Gość wk1973
Ja mam taki problem, ze jak tyje to tylko moj brzuch nie wiem dlaczego i co jest grane czasami mysle zeby isc do lekarza bo moze mam jakiegos guza w srodku.... jestem cała szczupła ( ręce,nogi,tyłek ) a brzuch jak balon:(

Gość wk1973
Witam was:) sredecznie również:)

Gość Maya_Maja_Maya
WK....rano opowiadałam synowej - miałam koleżankę w pracy - cudnej urody dziewczyna - każdy facet wzdychał - szczuplutka - wyprostowana - co wzmacniało efekt - brzuszka jakby była w 5 miesiącu ciąży - zawsze tak miała - od czasów dorastania teraz ma za sobą 2 ciąże i brzuch nadal jest... taka uroda - żaden guz - już dawno by sie odezwał w inny sposób - uaktywnił - co nie znaczy ,ze lekarz powinien zdiagnozować - jeśli to rzeczywiście coś ogromnego ,a nie tylko twoje urojenia- przepraszam ,ale sama napisałaś ,ze masz na punkcie diet - i sądzę też swojego ciała - fiola... ile ważysz , mierzysz- co jadasz?...

Gość wk1973
mam 166 cm waze 50 kg.......przed odchudzaniem wazyłam 68 kg.. mało jem obiadów prawie wcale wafel ryżowe i chleb razowy odczasu do czasu coś słodkiego.......

Gość Maya_Maja_Maya
...myślę ,ze nie będzie dla ciebie zaskoczeniem moja reakcja- wspaniały spadek wagi - ale czas powiedzenie stop- dalsze odchudzanie - jest BARDZO NIEBEZPIECZNE! ...mam małe pytanie - rodziłaś dzieci?

Gość wk1973
Mam córkę 20 lat i syna 14 lat

Gość wk1973
W czasie odchudzania nie jadłam kolacji ostatni posiłek to godz 16-17 nie kiedy głodna i to bardzo chodziłam spać , nie mogłam się doczekać rana i sniadania:) wiem tylko ze odchudzanie to straszny wysiłek,i dużo wyżeczen....teraz juz więcej jem i mam wrazenie ze tyję.......nie wiem czy to juz psychika nie robi..

...a przed ciążami miałaś brzuszek ? swoją drogą - wszystkie 3 mamy 20 letnie córki :)...

Gość wk1973
przed ciążą to wazyłam 68 kg lub nawet 70 kg byłam okrąglutka cała

...na pocieszenie ci napisze ,ze ...nie chciałbyś mojego brzucha zobaczyć ,a jeszcze w wieku 40 lat - może nie był plaski ,ale na tyle zgrabny , i biodra i nogi , ze nosiłam krótkie spódniczki - dziś dobija mnie co się ze mną stało - mam wałki po wewnętrznej stronie nad kolanami - jak się tego cholerstwa pozbyć...?????????(dodam ,ze miałam 3 operacje kolana ponad 10 lat temu i czeka mnie zapewne zabieg na 2- gie , bo coś się zaczyna dziać - wiec wszelkie ćwiczenia odpadają...) WK...bardzo cię proszę nie odchudzaj się już , nie głoduj - idź do lekarza - zrób badania jakie leci - bo pewnie zleci - zasugeruj delikatnie USG j. brzusznej i opowiedz o tym co cie trapi :)

Gość wk1973
Dziękuję za miłe słowa....na pewno pójdę do lekarza tylko nie wiem czy do ogólnego czy ginekologa, poradz mi;)

Gość wk1973
paapaaa..do następnego razu:)

o wyszło:) wk1973 witam i ja Maja - mam tez 2 corki i syna:) Własnie na kopenhaskiej było mi ciągle słabo głodno bo jednak mysle że jadam ok 2tys kalorii a tam pewnie 1000 nie ma wiec to mi nie pasowało Dzis jest juz lepiej ale nie idealnie, ale mój plan spisania potraw do 1200-1300kalorii coraz bliżej Co do badań to chyba raz w roku powinnysmy to czynic czy prywatnie czy panstwowo ale badac sie trzeba, wiec i ginekolog i ogólny

ja musze tak dietke sobie skomponowac żeby nie brakowało niczego co lubie bo niby wytrzymam pare dni bez słodyczy czy owocow ale potem sie rzucam aż brzuch jak balon - wiec tak myśle że co drugi dzien ale w ramach kalorii bedą jakies słodkości chocaizby lód a owoc czy kawalek arbuza nawet codzienie. I rano musze zjesc bułke czy chleb to żołądek wtedy mnie nie boli. He- jakie to proste. Tylko ułożyc i zobaczyc jak to sie ma do kalorii. Maja to młody tatus z twojego synka będzie:). Wk1973 - ładnie schudłaś ale i wyrzeczeń sporo, ale teraz tak jak i Maja mówi zadbaj o bogatszą dietke - bo ja juz sie przekonałam jak zabrakło mi głupich węgli jakie to starszne uczucie jak nie wiesz czy to zawał cie bierze czy co - nawet nie myslalam że to żołądek może tak dopominac sie o węgle

Gość gość
Wk - koniecznie - jak Ania pisze - i potwierdza - do lekarza- masz malutką obsesję i to nie jest zdrowe - pracowałam lata w szpitalu - wiem jak wyglądają i jakie sa anorektyczki- po 1- sze - nie wszystkie maja 40 kg, po 2-gie - sa i 40-letnie ..., po 3cie sama tego nie zdiagnozujesz... Moja siostra mając 17 lat - miała ponad 80kg - w rok doprowadziła się na skraj z wagą i myśleniem - na szczęście w porę nauczyciele , rodzina i ...miłość spowodowały ,ze dziś jest szczęśliwą mamą 2 urwisów ...ale coś zostało - ma normalną wagę - nawet ciut powyżej i wygląda zdrowo- kiedy jednak sobie powie - nie jem - to nie je i koniec - w tydzień szczuplutka...no ale ona ma 31 lat ...- to też ma znaczenie .. Co do mojej diety- jest dobrze , poza ciągle mnie zaskakującym osłabieniem - byłam w markecie i jedzenie nie robiło wrażenia(pachniało chlebem i pieczonymi kurczakami) , kupiłam warzywka, jogurty i ...wołowinę na befsztyk - ale tylko dlatego ,ze mój mąż był ze mną i uważa od zawsze ,ze to najlepsze i najzdrowsze z mięs...i nie ma co go zamieniać na kurczaki- w końcu w diecie jest beef...

TO JA powyżej pisałam - zdążyłam sie wylogować kiedy mnie nie było i wyszło ,ze jestem goście :( ,...

Dzień dobry wszystkim Jestem po 2 dniu diety 13- dniowej i mam problem malutki- sama narozrabiałam ... Od zawsze miałam tendencje do zatrzymywania wody - ale - o ironio lubię sól - wiec dla równowagi piję sporo wody - wczoraj ok. 6 szklanek obliczyłam (czyli za mało - powinno być co najmniej 10...) - oczywiście małymi łyczkami...cały dzień... Na wieczorna kolację kupiłam - niestety wieczorem dopiero szynkę - która okazała się pyszna ,ale niestety słona i zdaje się ,ze zjadłam za dużo- po podliczeniu okazało sie ,ze było to ok.80-90 gram - słonej szynki- - do tego szklanka naturalnego jogurtu.Niestety była już godz. 21...:( Już po chwili od wstania od stołu - poczułam ,ze mój brzuch rośnie jak balon- dosłownie , a mięśnie jak u kulturysty - no i stało się - rano wstałam spuchnięta - mój mocz był bardzo zagęszczony i w niewielkiej ilości ...Dzisiaj wiec 3 l wody i wypukiwanie ... Powinnam sobie nałożyć karę i do wieczora być tylko o wodzie ,ale zasady diety są jakie sa - wiec mam za sobą grzankę i kawę...poza tym - WODA , WODA , WODA ...-sprawdzalnym - ma niewielką ilość sodu .. CO U WAS ? Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia :)

Witajcie:). Ja juz na miejscu na wakacjach, jutro bede miala wiecej czasu ale musialam wejsc choc na chwile. Maja i tak dzielnie sie trzymasz. Ja mam od niedawna takie cos że jak tylko za długo czegoś nie włoże na ruszt- czyli do dzioba to od razu czuje jak nadchodzi straszny ból - objawia to sie najpierw skurczem w brzuchu a potem cos cisnie pod piersiami aż oddychac nie idzie - teraz juz w pore moge nad tym zapanowac ale nawet dzis w trasie- podróz tylko 2 i pół godziny musialam posilic sie (niestety bułką z masłem i serem bo takie mielismy zrobione) i w pore odgoniłam. Porobiło mi sie tak po dietach, glodówkach bo wczesniej nic mi sie nie działo - ale lekarz zasugerował gastroskopie- z tego co słyszałam to paskudne badanie ale chyba bede musiałą je zrobic. Wieczorkiem a najpóżniej jutro rano zaczne ukłądac sobie menu takie na 1200kalorii- z jedzeniem co 2-3godziny. Pozdrawiam

Witam Aniu i wszystkie chętne do walki o mijająca młodość 40-tki :) ZAPRASZAM PANIE SERDECZNIE DO POGADUSZEK:) Aniu , jak tam urlop, gdzie go spędzasz?jak dieta? Zrobiłaś rozpiskę , plan? Odezwij się proszę. Co do gastroskopii - miałam , przeszłam i ...przeżyłam... Byłam przy wielu gastroskopiach z racji zawodu - wszystko zależy od nastawienia , opiekującej eis pielęgniarki i lekarza:) Moja dieta - trwa , bez żadnych problemów - nie daję rady zjadać wszystkiego z listy- to mnie zaskoczyło totalnie . Jestem dziś na 5 dniu - mam ok.5 kg. mniej - z czego pewnie polowa to woda...ale jest dobrze- jakoś luźniejsze ubrania się zrobiły i oto chodziło... Niestety jest tez zła nowina- kiedy rodzinka zabrała sie za ważenie na mojej wadze - okazało się ,ze pokazuje o ok.5kg za...mało :( Tak wiec dopiero teraz mam 80, a nie 75 - kupiłam nową i niestety zaczynam od nowa spadek - to znaczy nie od nowa dietę ,ale od 80- tki- nikt nie wierzył ,ze mam tak dużą wagę - nie widać tego absolutnie - no ale taka prawda... Trzymam się i to najważniejsze... Wszystkim życzę miłego weekendu i dużo wytrwałości...:)

Tak sobie myślałam co zrobić po zakończeniu kopenhaskiej - na razie nie mam chęci rzucenia się na jedzenie ,ale kto wie co będzie za tydzień po diecie ... wiec dla odmiany - postanowiłam pociągnąć przez kolejny tydzień dietę amerykańską - oto plan - ogólnie znana dieta.. Śniadanie godz 10.00 -filiżanka świeżo zaparzonej kawy naturalnej lub słabej herbaty żadnych dodatków -topiony serek o ulubionym smaku - 50g -pomidor Drugie śniadanie godz 12.00 -1jajko ugotowane na twardo lub miękko bez soli -pomidor Przekąska godz 14.00 -jabłko Obiadokolacja godz 16.00 -20 dag chudego twarogu z ziołami ale bez soli -pomidor Wieczorem godz 20.00 -kieliszek czerwonego wytrawnego wina Ponieważ ja potrzebuje radykalnych ram - bez liczenia kalorii- wiec jedyną modyfikacją jaką wprowadzę do tej powyższej diety jest - rano do tego serka - 2 kromki chrupkiego pieczywa. I inny problem - nie piję alkoholu - wiec nie bardzo wiem czym mogę zastąpić wino?i nie wiem też - nigdzie nie doczytałam dlaczego ono jest takie ważne... Dalszy plan wydaje się także być prosty(bynajmniej do końca wakacji- na początek) Nie jem - chleba , ziemniaków, sosów,klusek i słodyczy( za wyjątkiem czasem lodów ,ale za nimi nie przepadam wiec się nie obawiam ,ze się na nie rzucę )skupię się na białku - jadam stanowczo za mało sera białego - jogurtów i twarogów... I to by było na tyle...

Gość gość
nie mam pojecia jaka diete zastosowac? pomozecie?

Witam gościa - proszę napisać coś więcej o sobie jaki jest problem - wiek , waga...zapraszam pomóżmy sobie wzajemnie :) Milego wieczoru życzę :)