Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babka po rozwodzie

Jestem po rozwodzie z winy męża, mam zasądzone na siebie alimenty

Polecane posty

Gość babka po rozwodzie

Mam 34 lata, mąż mnie zdradził, wielce poznał swoją miłość, jest z nią do teraz. Jako, że miałam koleżankę w sądzie poprosiłam ją o pomoc, odnośnie alimentów, napisać pismo i w ogóle pokierować to w odpowiedni sposób. Myślałam, że się nie uda bo jednak pracuję, mam wyższe a były ma średnie, zarabia ok. 2700 a ja 1500. Sąd zasądził mi alimenty w wysokości 300 zł. To było 2 lata temu, tak sobie myślę czy byłoby ok gdybym poprosiła o podwyższenie alimentów do kwoty powiedzmy 500-600 zł? Jest taka sprawa, że oni (mąż i jego nowa żonka) mają teraz dziecko więc nie wiem czy to nie koliduje. Jak uważacie?

Gość gość
ile jeszcze razy założysz ten sam temat ? bo już go chyba 10 raz wiedzę...

Gość babka po rozwodzie
zakładam pierwszy raz więc nie wiem o co chodzi dlaczego wstyd?

Gość gość
schemat zawsze ten sam tylko kwoty zmieniasz , weż wymyśl coś nowszego jeśli już musisz jakieś prowokacje uprawiać

Gość gość
Nie masz szans na wyzsze alimenty.Jak ci nie wstyd! Widać że jesteś wydra na maksa dlatego były olał cie! Przestań wiecznie pisać o tym!

Gość babka po rozwodzie
nie wiem o co ci chodzi, jak nie umiesz mi odpowiedzi na pytanie udzielić to nie pisz wcale bo ja chcę konkretnej odpowiedzi jego żona pracuje, zarabia ok. 3 tysięcy

Gość gość
Jestes zdrowa , masz prace to po ci kasa od byłego .Odbierasz dziecku chleb bo dzieciak niczemu winny nie jest tak ci powiem .I to zdrowe podejscie daj spokój znajdz faceta i ułoz sobie zycie

Gość babka po rozwodzie
mam faceta ale co to ma do rzeczy? on jest komputerowcem więc ma dobry zawód, ona księgową, zarabiają ładnie na 3 osoby w sumie ok. 5700, ja teraz muszę mieszkać z mamą bo nie stać mnie na utrzymanie samej siebie.

Gość gość
Rób jak chcesz , ale gdzie Twoja duma i honor co ? żeby kase brac ?

Gość gość
zarabiasz 1500 zł na jedna osobą i nie możesz sie utrzymać ???

Gość gość
żadnej forsy nie dostaniesz , bo przepisy przepisami ale normy społeczne byłby przekoroczone , żeby odbierać dziecku i nowej rodiznie a dawać babie nie umiejącej gospodarować p ieniędzmi . Ponadto jak m ieszkasz z matka to prowadzisz z nią wspólne gospodarstwo domowe i wasze dochody sie sumują . Wiem , wiem zaraz naiszesz , że matak nie ma renty - emertyury - zasiłku a jest staruszka po wylewie - udarze i przeszczepie twarzy i ty musisz j a utrzymywać , daruj sobie te durnoty ,

Gość babka po rozwodzie
mama ma emeryturę ale niziutką, zaledwie 860 zł. a i na zdrowie musi wydawać i to sporo, bo miesięcznie 350 zł. jej idzie to co jej zostaje? 500 zł? To mieszkanie kosztuje 1600 zł razem z opłatami, jest dość spore, szukam mniejszego ale nie jest teraz tak łatwo zmienić. Ja pracuję ale muszę dojeżdżać do pracy, na samo paliwo mi idzie co miesiąc 250 zł. po opłatach na mieszkanie, na które daję co miesiąc 1100 zł zostaje zaledwie 450 zł za które musimy z mamą żyć.

Gość gość
to jak matka mogła żyć w mieszkaniu za 1600 zł majać emeryturę 840 zł - ? stuknij sie w głowę i myśl jak cos zmyślasz .

dlaczego skasowano mój wpis o braku honoru autorki? co było w nim niezgodnego z regulaminem kafeterii?

Gość gość
ale czemu on ma lozyc na twoja matke :D kobieto rozumiem, ze to d*pek skoro cie zdradzil, ale daj se juz spokoj, juz i tak musi bulic co dziwne, zdrowej pracujacej kobiecie.

Gość babka po rozwodzie
jak żył ojciec to coś dorabiał więc jakoś się utrzymywali, potem po rozwodzie jak podzieliliśmy się majątkiem to każde z nas dostało z tego troche kasy (sprzedaż mieszkania) więc pomagałam mamie ale mnie też się pieniądze w końcu skończyły.

Gość babka po rozwodzie
widocznie jednak nie takie dziwne skoro sąd tak zasądził

Gość gość
przeciez on cie wysmieje

Gość babka po rozwodzie
myślę, że jak ma ten rozwód z jego winy to i tak nie pała do mnie sympatią