Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcowa

MARCOWE MAMY NA START!

Polecane posty

Gość Pati2508
moje wyniki to 4,50 . Biore,biore leki ale niewiem czy na wlasna reke powtarzac badania czy czekac

Gość koczet
Pati, to niedużo ponad normę wynik, mi wykryto przy 5,2 i też powiedzieli że to mała niedoczynność. Moje wyniki teraz po ustawieniu leków oscylują wokół 1,5-2, więc u Ciebie też powinno się pięknie unormować. Co do imienia - u nas będzie Leon :) A skąd jesteś, Pati?

Gość Pati2508
No to dobrze, wiesz dla mnie to wszystko bylo takie stresujace, tak sie wystraszylam, ale teraz juz jestem spokojna. Ja jestem z Pomorza. Leon to ladne imie ;))

Gość Pati2508
Koczet a ty skad jestes??

Gość koczet
Jestem z Warszawy :)

Gość pati2508
To twoje pierwsze dziecko?

Gość koczet
Tak, pierwsze. Pati, czy to Ty poprosiłaś o dołączenie do grupy na fb? Bo to jakaś Patrycja :)

Gość Sieja_wędrowna
cześć dziewczyny :) Ale się dziś zestresowałam. Leżałam spokojnie, kiedy mała przesunęła się na lewą stronę brzucha - wyglądało to jakby spod skóry przebijała się kula wielkości męskiej pięści. Po prawej stronie pustka, po lewej ta "gula". Trwało to chwilkę i za moment wszystko się wyrównało. Mam nadzieję, że to normalne. Jestem w 20 tyg. ciąży i na razie spodziewałam się delikatnych pływów w brzuchu, a nie takiej ekspozycji...

Sieja, he he :) małe się po prostu przeeeciągnęło;) w końcu jeszcze jest miejsce żeby sobie rozprostować kończynki; potem zapewne ziewnęło i zabrało do ssania kciuka..... wszystko w normie, to tylko powód do radości...

Gość Sieja_wędrowna
marcowa :) Dziękuję za dobre słowo. Jakie to wszystko jest nowe i dziwne...

Gość koczet
jasieńka, masz już wyniki?

Sieja, a jaka śmieszna jest czkawka maleństwa, kiedy cały brzuch ci podskakuje :) Czekam, aż zgłosicie się tutaj dziewczyny z pierwszą czkawką :)

koczet - bardzo mi miło że o mnie pamiętasz :D Dziś zaczął się drugi tydzień od badania - więc jeszcze conajmniej tydzień czekania (wyniki mają być po 3-4tyg)...staram się myśleć pozytywnie...oswajam się z myślą że w marcu pojawi się dzidziol i ogladam wózki ;) Sieja - wow, jak ja ci zazdroszczę....chciałabym już poczuć choćby delikatne kopnięcia a tu narazie nic a nic :(

Czkawka zdarza się od II trymestru. Niektóre kobiety nie czują jej wcale. U moich obojga przepisowo występowała :) Było śmiesznie. Jak się dzidziuś urodzi i łakomie je, to też jeszcze miewa czkawkę,

Gość Sieja_wędrowna
Jasieńko, doczekasz się, spokojnie. Zjedz coś słodkiego, ułóż się na lewym boku i przyłóż dłoń do brzuszka. Może jeszcze nie zaobserwowałaś tych bąbelków ;) Ja się wsłuchiwałam w siebie, ale długo nie byłam pewna, czy to perystaltyka jelit, czy mała żabka w macicy...

Gość annnnnnnna123
hej kobietki. jasienko podziwiam cie i gratuluje pozytywnego podejscia. Trzymam kciuki za twojego malucha :) ---- Dziewczyny czy wy tez macie takie problemy z kręgosłupem? Wystarczy ze postoje przy zlewie myjąc naczynia przez 10 minut albo posiedze przy komputerze przez 30 minut i juz ledwo sie ruszam tak mnie boli. To dopiero 20 tc a co to bedzie później to niewiem :O --- Mój maluch dzisiaj obudził mnie kopniakami o 7 rano :) Potem troche sobie pochasał po śniadaniu a teraz chyba śpi :)

Witam mamuski :) Sieja Twoja corcia to mala akrobatka :) Moja dzidzia poki co mnie tylko delikatnie laskocze :) Czkawki poki co tez nie zaobserwowalam. Jasienka cierpliwosci w koncu i Ty sie doczekasz. U Ciebie to chyba dopiero 16 tydzien prawda? Ja jakos wlasnie w 16/17 poczulam ruchy po raz pierwszy takze pewnie niedlugo sie pojawia :) Annnna pytalas o bole kregoslupa. Mnie w sumie poki co nic nie boli, a siedze przy kompie w pracy czasem 8 godzin i w sumie jest ok. Jedyna moja przypadlosc ciazowa to ciagly katar i zatkany nos. Budze sie o 4 rano i koniec spania bo nie moge oddychac. Najpierw myslalam, ze po prostu jestem przeziebiona, ale to trwa juz ponad miesiac. Pozlozna stwierdzila, ze moze to trwac nawet do konca ciazy bo niektore kobiety w ciazy maja obrzek sluzowki w nosie co powoduje ciagly katar i uczucie zatkanego nosa. Masakra! Na pocieszenie powiedziala, ze mija ok 2 tygodnie po porodzie :) Super...

Gość annnnnnnna123
vera ja tez mam zatkany nos. Wnocy jak śpie to oddycham buzią i budze siepo jakims czasie i musze sie wody napic bo mam wyschniete całe gardło az mnie drapie. A z tymi r*****i to jest naprawde różnie. Ja na początku myslałam ze to gazy w jelitach. Mi mój gin powiedział ze ruchy poczuje koło 20 tc. Wiele tez zalezy od ułożenia łozyska

annnnnnnna- ja mam mega problem z kręgosłupem. Mam ucisk na jakiś nerw i bolą mnie lędźwie i od pośladka do kolana. Ból nasila się jak siedzę, leżę na wznak, mam podkurczoną nogę i jak chodzę...

Gość Pati2508
Pierwsze ruchy poczulam w 18 tyg . Wlasnie tez mam takie problemy z kregoslupem,a jak sie poloze na plecach to klucie jest potworne czasem schodzi z kregoslupa na tylek i nogi. Cos strasznego,bohe sie co bedzie dalej a to dopiero 18 tydz.

Gość Pati2508
Pierwsze ruchy poczulam w 18 tyg . Wlasnie tez mam takie problemy z kregoslupem,a jak sie poloze na plecach to klucie jest potworne czasem schodzi z kregoslupa na tylek i nogi. Cos strasznego,bohe sie co bedzie dalej a to dopiero 18 tydz.

A jak u Was z wyprawka dziewczyny? Macie juz cos kupione, upatrzone czy zostawiacie na pozniej. Ja jeszcze nie mam kompletnie nic, ale mam nadzieje ze w poniedzialek dzidzia pokaze nam co ma miedzy nogami i pomalu zaczniemy cos kupowac :)

ja na razie w domu mam jedne( niebieskie..;)) jak pójdę na zwolnienie to wezmę ubrania od siostry i będę prać, prasować. A i muszę koniecznie jakąś komodę kupić bo nie mam wogóle miejsca na rzeczy maluszka..;)

Gość annnnnnnna123
Ja to musze cały pokój przemeblowac. W salonie bede ja z mężem a pokój dla dziecka jest teraz pokojem w którym mąż pracuje.Jest tam biurko,komputer, szafa i dosc duze narożne łózko które zawala pół pokoju ale wstawilismy je tam bo nie mielismy co z nim zrobic a szkoda było wyrzucac i kupowac cos nowego. Ale teraz tego narożnika trzeba sie pozbyc zeby zrobic miejsce na łóżeczko i jakąś komode na rzeczy dla dziecka plus małą wersalke

Gość RudaMagda
Ja mam wszystko prócz wózka, łóżeczka i pościeli a to od jutra jak płeć poznam. Ale z wózkiem nie zamierzam szaleć. A komodę opróżniłam.

Ja czekam na USG połówkowe lub wyniki amniopunkcji - wtedy poznamy płeć. Wtedy też zacznę zbierać rzeczy od bratowej i szwagierki ;) Łóżeczko chyba wstawimy dopiero po nowym roku, bo będzie nam zajmować miejsce w sypialni narazie - mamy dostać od szwagierki. W sypialni w szafie powoli robię porządki, żeby zrobić miejsce na rzeczy Malucha. No i chyba to narazie tyle...pokoju dla dziecka narazie nie urzadzamy bo i tak spało będzie u nas w sypialni a w ciagu dnia będe z nim w salonie więc pokój narazie niepotrzebny moim zdaniem. Zabawek i tak narazie niewiele będzie, więcej kosmetyków i ubranek; łóżeczko, przewijak, wanienka, wózek i tyle :)

No mnie wlasnie czeka remont sypialnii i pokoju dzieciecego, musze kupic komode i szafe dla dziecka wiec poki co tez nie mam miejsca zeby cokolwiek trzymac, a remont planujemy dopiero w styczniu. Nie wytrzymam tyle czasu i bede musiala oproznic pare naszych szuflad na rzeczy dla dzidziusia:) Ruda pewnie nie mozesz sie juz doczekac jutra :) Oby maluszek wspolpracowal i chcial ujawnic co ma miedzy nogami :) Patija a Ty jeszcze tez nie znasz plci?

vera- mi lekarz w 12 tyg powiedział że na 30% chłopiec. A jak byłam w 16 tyg to nie chciało się pokazać..