Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitka009

Nadmierna potliwość ;((

Polecane posty

Gość Anitka009

Hej dziewczyny, czy może któraś z was ma problem z nadmierną potliwością całego ciała ??? Mój mąż tak się poci , żeszkoda gadać, w nocy nie mogę się przytulić bo cay spocony , rano się budzimy - wszystko mokre :( nie wiem już co począć

Gość gość
Teraz są tabletki że na całe ciało działają, często reklamowali ostatnio ale nie pamiętam nazwy, ja co prawda nie mam tego problemu ale używam kulkę Antidral raz w tygodniu pod pachy i zero potu, suche ciuchy w lecie polecam, a na całe ciało to najlepiej kupić tabletki poszukaj w necie.

Gość Anitka009
Te tabletki gówno co dają , tak samo jak te wszystkie kulki. Chyba muszę go wysłać do lekarza żaby jakieś badanie porobił, bo tak źle to jeszcze nigdy nie miał :(

Gość gość
ja się dosyc mocno poce ale bez przesady...za to mój brat się bardzo pocił, szczególnie właśnie w nocy. Jak się rano wchodizło do jego pokoju to masakra - sam smród potu. W końcu sie okazało, że to przez zła dietę. Otóż brat wszystko jadł bardzo ostre, mocno przyprawione. Ketchup, musztarda bardzo pikantne i w sporych ilościach, do potraw tez ciągle cos ostrego dodawał, dużo pieprzu itp...dodatkowo dosyć dużo smazonego. Gdy zmienił dietę, przestał jesc wsyztsko takie ostre mniej się pocił a rpzede wsyztskim ten pot tak nie smierdział.

Gość gość
aha może tez mąż ma nadciśnienie - sprawdzice to konieznie. Przy nadciśnieniu ludzie sie czesto pocą. Problemem może byc również otyłośc, nadwaga

Gość Anitka009
Nie no otyły nie jest ( pewnie mnie zaraz zjedziecie) waży 100 kg ale naprawdę nie jest gruby :) jest wysoki i to raczej mieśnie a nie sam tłuszcz . Ciśnienie teżod czasu do czasu mierzy i jest ok. A z potrawami to właśnie za ostrymi nie przepada. No i jeszcze jedno własnie pot jego wcale tak nie śmierdzi , powiedziałabym że raczej jest neutralny .... ;/

Gość gość
Niech jeszcze sprawdzi sobie TSH. Od problemów z tarczycą też występuje zmorzona potliwość !

Gość Anitka009
No właśnie czytałam o tym i zaraz w poniedziałek go wysyłam do lekarza :)