Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam fotelika do samochodu

Fotelik - tyłem do kierunku jazdy

Polecane posty

Czy ktoś mógłby mi polecić fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy dla dziecka które ma obecnie 10 miesięcy

Gość królowa kafeterii ;)
;/ a po co ci taki

bo tyłem jest bezpieczniej

Gość gość
A gdzie ten biedny 10 miesieczny dzieciak bedzie trzymal nogi? W bagazniku?

Gość gość
Ja kupiłam mojemu 5-cio mc synkowi fotelik montowany przodem. Jest dużym dzieciaczkiem i juz podkurczal nóżki. Jeśli będzie miało coś się stać to nawet kopuła mu nie pomoże.

Właśnie szukam takiego, który byłby wygodny. W krajach skandynawskich nawet dwu czy trzyletnie dzieci jeżdżą tyłem do kierunku jazdy.

Gość niuniulkai
bzdura z tym bezpieczeństwem po prostu zainwestuj w drogi porządny fotelik ps. a gdzie twoje dziecko bedzie miało nogi jak chcesz tyłem montowany na suficie ?

no wreszcie na kafe spotykam nna mame ktora ma pojecie w tej kwestii. Autorko mam nadzieje ze komentarze niedouczonych lasek cienie ruszaja. tutaj masz krotka liste foteelikow dodajjeszce maxi cosi mobi i maxi cosi priori /ale z usa, europejskie mozna tylko przodem/ http://forum.gazeta.pl/forum/w,97434,137111777,137113260,Re_spis_fotelikow_montowanych_TYLEM_9_.html

Czyli rozumiem że nikt z kafeterii nie ma pojęcia o czymś takim jak ISOFIX Myślałam, że ktoś mi doradzi.

Gość gość
jakie wy jestescie glupie po prostu nie macie pojecia, nie sprawdzicie i juz piszecie bzdurne teksty typu "gdzie bedzie mialo dziecko nogi" Taki fotelik jest montowany na specjalnym stelazu i uwierzcie ale jest wystarczajaco duzo miejsca na nogi. Autorko, ja znalazlam jeden, BeSafe

Oooo dzięki! Zaraz przejrzę listę i spokojnie poczytam:)

Gość gość
a pomyślałaś o komforcie dziecka, takie dziecko jest ciekawe świata...

Gość gość
nie no, komfort stawiamy wyzej niz bezpieczenstwo, takie dziecko i tak przewaznie sie na boki rozglada wiec wiele nie straci .... w ogole to zabierzcie jej dziecko, bo je katuje i pozbawia tej przyjemnosci jaka jest jazda przodem do kierunku jazdy :D

Gość gość
No ja nie wiem czy jest tak duzo miejsca na nogi. My mieszkamy w kraju gdzie dziecko musi conajmniej do roku jezdzic tylem, I pomimo tego, ze mam duze SUV, to ledwo Mala do tego fotelika wciskalam. Odetchnelam z ulga, gdy skonczyla rok I zainstalowalismy fotelik przodem. My mamy Britax Marathon, ktory mozna instalowac tylem I przodem. Dla mnie to byla meka wsadzac do niego dziecko tylem, teraz przodem jest duzo latwiej.

Może ten britax akurat nie jest wygodny Może jest jakaś mama która korzysta z fotelika tyłem do kierunku jazdy i jest z niego zadowolona?

Gość gość
Skandynawia to nawet 10 latki tylem w fotelikach wozi :) bezpieczenstwo? Nigdy nie wiesz I nie przewidzisz co gdzie w ciebie walnie. Jak w tyl czy bok przy foteliku to nawet jak yen fotelik bedzie bokiem to nic nie pomoze.ja wiem, ze dzieci roznie sie rozwijaja ale wiekszosc w tym wieku lubi nawiazywac kontakt nie tylko z oparciem fotela. Jednak to twoja spawa. Tak juz ktos tu wspomnial europejskie wersje w wiekszosci odpadaja. Mania ma mozliwosc montowania fotelika tylem.

ja mialam wlasnie maxi cosi propri kupiony w stanach ktory mozna montowac i przodem i tylem. Wygodny dla dziecka, dobrze wypadal w testach bylismy zadowoleni. Teraz uzywa go kuzyn bo tez szukal fotelika 9-18 takiego zeby mogl wozic swoja corke tylem.

Kasza23 dzięki Szczerze mówiąc nieduży jest wybór tych fotelików. "Nigdy nie wiesz I nie przewidzisz co gdzie w ciebie walnie. " Tego nie wiem, bo jak ma się coś stać to się stanie nawet w najdroższym, najlepszym foteliku, ale wiem, że jak moje dziecko będzie jechało przodem, to przy ostrym hamowaniu jego główka leci do przodu, a jak będzie tyłem to takiego hamowania może nawet nie poczuć. Zresztą ludzie, poczytajcie trochę na ten temat. Ja pojęłam decyzję, że jeszcze przynajmniej przez kilka miesięcy dziecko będzie jeździło tyłem i proszę mnie nie przekonywać, że przodem będzie mu wygodniej albo że tyłem pozbawię go możliwości poznawania świata :D Proszę o konkretne modele i opinie na ich temat :)

Gość gość
podnosze