Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanaparte

Grzybica pochwy (?) POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość nanaparte

Od 2 dni miałam takie dolegliwości jak swędzenie, pieczenie sromu, miałam wrażenie, że wejście do pochwy jest spuchnięte, uczucie jakbym ciągle miała tampon w pochwie. W końcu nie wytrzymałam, wzięłam lusterko i przyglądnęłam się temu, co się tam dzieje. Wargi sromowe są zaczerwienione, a błona dziewicza i wejście pochwy są pokryte białymi grudkami... W dodatku tak boli, ciągle czuję dyskomfort! Odkryłam to dopiero dziś, kilka razy podmywałam się dokładnie czystą wodą bez mydła żeby już tego nie podrażniać, ściągałam ten biały nalot patyczkami higienicznymi I NIC!!! JAK BOLAŁO TAK BOLI!!! Miałam w apteczce mycosyst i syrop flucorta, zostały mi po kandydozie przełyku, wzięłam 1x tabletkę mycosystu i 2 łyżki flucorty, mam nadzieję że pomoże dopóki nie doczekam się wizyty u lekarza. Ten dyskomfort doprowadza mnie do szaleństwa bo nie jestem w stanie się skupić na niczym innym, w dodatku muszę się tego pozbyć bo w sobotę mam ważną imprezę i nie wyobrażam sobie bawić się, tańczyć czując ciągle ból i swędzenie.. Tu na kafeterii wyczytałam o czosnku, dokładniej o sposobie ząbek+nić dentystyczna jako "tampon" na noc i globułki z zamrożonego jogurtu naturalnego mające na celu pomoc w odbudowie flory bakteryjnej. Wsadziłam ten czosnek i zjadłam na kolacje całą bułkę z serkiem wiejskim i ząbkiem czosnku, mam nadzieję że trochę pomoże. Nigdy nie miałam doświadczeń z infekcjami intymnymi, za to mam wieczny problem z jamą ustną - afty, pleśniawki itd który ciągle nawraca. Nie wyobrażam sobie, że ta grzybica mogłaby też tak nawracać, a jak widać mam do tego predyspozycje :( Co robić? POMÓŻCIE

Gość stokrotka1991
ja na te dolegliowci mialam globulki macromir complex masc jednorazową dopochwy gynazol, masc pimafucort, i plyn azucalen ktory dostaniesz bez recepty (dobra rzecz) ale bez globulek sie nie obejdzie bo bedzie sie wracac wiem po sobie ten plyn lekarz kazal mi stosowac 2 łyzki stołowe na 0,5 l wody, mialam do tego irygator bo kazal mi sie podmywac nim w srodku pochwy z tymi lekami po 3 dniach mialam juz spokoj ale leczylam sie ok 10 dni bo zawsze dluzej trzeba stosowac leczenie a nie tylko do ustania objawow

Gość stokrotka1991
globulki macmirror * czy jakos tak

Gość nanaparte
ja idę do lekarza i zobaczymy co mi przepisze ale chodzi mi żeby do tego czasu jakoś złagodzić te objawy bo zalezy mi żeby komfortowo się czuć na ten imprezie :(

Gość gość
to typowe objawy grzybicy. Spróbuj maści clotrimazolum kilka razy dziennie a na noc invag.Mnie pomaga. Z tym czosnkeim to ja nie jestem przekonana, bałabym że podrażni slzuówkę.To już łagodniejsze bedą te okłady z jogurtu-ale to jak założysz probiotyk dopochwowo jogurt mozna odpuścić.