Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionaa

L4- 100% płatne????

Polecane posty

Gość zdziwionaa

witam, Od maja jestem na zwolnieniu. Wczoraj dostałam wynagrodzenie za czerwiec i jest o jakieś 150-160 zł mniejsze od normalnego. Za maj dostałam wiecej o wypracowaną premię dlatego nic nie zauważyłam. Pytanie - niby jest 100 % wynagrodzenia a jednak dostałam mniej, czy są odtrącane jakieś składki?

Gość gość
Jest to 100% sredniej chyba z ostatnich 12 mcy

Gość zdziwionaa
co do średniej to jestem zatrudniona od stycznia w tej firmie wiec jest chyba brany pod uwage okres od stycznia...? 150 zł na drodze nie leży a nie mogę się dodzwonić do kadr i zapytać u źródła :(

Gość gość
po pierwsze wypłaca Ci zus czy pracodawca ( a póxniej zus mu oddaje? ) bo jeżlei zus to nie wiaodmo czy Ci dają za cąły miesiac od razu czy za okreslony czas np. 3 tyg. Po drugie - to się tak nazywa "100%". Ale wyngrodzenie oblicza się tak, że bierze się średnia Twoich zarobków z ostatnich 12 miesięcy. Później od tego odejmuje sie 13,7%. Wynik dzieli sie przez 30 i wychodzi stawka od ktorej jeszcze jakaś tam kwote sie odejmuje ( już nie pamiętam jaką ). Wynik to stawka dzienna. Te stawke dzienna mnoży się rpzez ilość dni w miesiącu i wychodzi ci wynagrodzenie

Gość gość
"Podstawa wymiaru może być ustalana z okresu krótszego, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem 12 miesięcy kalendarzowych zatrudnienia. Wówczas podstawę wymiaru zasiłku chorobowego ustala się przyjmując przeciętne miesięczne wynagrodzenie za pełne miesiące kalendarzowe tego zatrudnienia."

Gość gość
ja też dostawałam mniej o jakieś 200 zł, dowiadywałam sie i niby jakies składki sa jeszcze odprowadzane.

U mnie też jakieś 200zł mniej. Na początku chciałam się kłócić, ale poszukałam, popatrzyłam i rzeczywiście po tych całych rozliczeniach tyle wychodzi ;/

Gość u mnie to bylo kilkadziesiat
Zl.mniej. ale ja to wiedzialam,bo wczesniej mowila mi o tym kolezanka co byla na mecierzynskim. Na poczatku w ogole moze byc dziwnie placone,bo pracodawca palci za pierwsze 30 dni zwolnienia a dopiero potem wchodzi zus. I jak rozbije sie miesiac,to bedziesz dostawac w ratach. Ja poszlam na zwolnienie pod koniec roku to w ogole dojsc do ladu nie moglam