Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marudne 17 m dziecko, czy to ząbkowanie?

Polecane posty

Gość gość

Zawsze ładnie spała, teraz budzi się w nocy, nie chce zasypiać w dzień mimo że trze oczy. Kiedy prześpi 2h w dzień to jest później problem z zaśnięciem wieczorem i jest krzyk. Jeśli nie położę jej spać w dzień to pada ze zmęczenia;/ W nocy budzi się zawsze o 4 nad ranem i krzyczy, nie daję rady znów jej uśpić. Dodatkowo jest głodna w nocy, a od 5 tyg życia nie budziła się w nocy na posiłek, ale teraz w dzień również nie ma apetytu, a wcześniej zjadała wszystko i to w duuużych ilościach. Dodam że również od 5 tyg. życia przesypia całe noce. Nie wiem co się dzieje od marca tego roku, dziecko się zmieniło. Wiem że od tego czasu zaczęła intensywnie ząbkować. Zęby rosną jej bardzo powoli tzn od marca wyszły jej 3 czwórki i teraz przebija się ostatnia (już malutki kiełek jest na zewnątrz), Zobaczyłam że przez dziąsła zaczęły się przebijać wszystkie kły. Zastanawiam się czy to złe samopoczucie może być winą zębów? Córka potrafi cały dzień marudzić, po za tym zachowuje się jakby wchodziła w bunt dwulatka. Jestem bardzo cierpliwą matką i mimo że ona dużo krzywy po jestem bardzo spokojna. Zrobiłam jej badanie moczy, ale czekam na wyniki. Proszę o radę co sądzicie... To moje pierwsze dziecko, nie miałam nigdy kontaktu z malutkimi dziećmi, więc nie wiem o co chodzi.

Gość gość
"mimo że ona dużo krzyczy to" miało być

Gość gość
hallo czy ktoś miał dziecko ząbkujące???

Gość gość
18 miesiąc to znów lęk separacyjny, Może to być przyczyną

możliwe że ząbkowanie jeśli ci nie choruje na jakieś przeziębienia gardło ucho czy inne moje koszmary to zęby a jeśli w nocy chce jeść to daj trudno się mówi może ma też skok rozwojowy i sama się dostraja kup jej coś na ząbki jakiś calgel ja w najgorszych chwilach dawałam też nurofen żeby jakos zasnęła bo dziecko w końcu tez się męczy swoją sytuacją powodzenia życzę

Gość jestem autorką tego wątku.
Lęk separacyjny się powtarza w wieku 1,5 roku? Nie wiedziałam o tym, a to by tłumaczyło jej zachowanie w ostatnim czasie. Non stop chce być noszona przeze mnie, a nigdy się tego nie domagała. Krzyczy jak wychodzę z pokoju i zostawiam ją samą, mimo że wcześniej zasypiała bez problemu sama w pokoju. Na ząbki stosuję już różne rzeczy ale to wszystko to jest lekka poprawa tylko na chwilkę.. Może zebrało się kilka czynników na raz i dlatego tworzy to wszystko jakie trudne chwile. Ale czasem mam naprawdę dosyć, jestem wykończona po prostu. Dzięki wam dziewczyny za rady.

Gość jestem autorką tego wątku.
dzięki za info, zaraz poczytam:)