Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kingusia_124

Jak to możliwe że 19% uczniów nie zdało TAKIEJ matury ?

Polecane posty

Przecież to była tragedia groteskowa a nie matura, zadania z matematyki na poziomie szkoły podstawowej (tak dziecko po 8 klasie bez kłopotu by zaliczyło na 60 - 70%), z polskiego banalne tematy wypracowań, do tego były fragmenty na podstawie których trzeba napisać, a z języków obcych słuchanie, czytanie i pisanie to przecież po kilku latach nauki powinny być wyniki na poziomie 100%. Dawniej za TRZY błędy ortograficzne unieważniano maturę z polskiego, a matmę zdawało się pisemnie i ustnie, do tego były egzaminy wstępne na studia. Co się z tą edukacją dzieje :(

Gość PrawaTywe ;(
Kingusiu kochanie witaj 😘 dawno cie nie widziałam.

od roku mnie właściwie tutaj nie było, strasznie się tutaj pozmieniało, sama strona wygląda inaczej, Prawa widzę że ty dalej tutaj jesteś, bardzo mnie to cieszy jesteś bardzo ciekawą osobą i rozprawiać z Tobą to przyjemność :)

Gość gość
Moim zdaniem matematyka była strasznie trudna. Wogóle nie mój poziom

Gość gość
Tzn ja nie zdawałem ale widziałam ten test bo do matury napewno nie podejmę ze względu na ta matme

Gość gość
a co to są calki i pochodne?

Gość PrawaTywe ;(
Ja tu trwam wytrwale od 3 lat i planuej spedzic tu kolejne 3 :classic_cool:

Gość gość
stara matura była wiec dobra z tego wniosek nowa i nowe metody są do kitu

Gość gość
no weźcie, matma nie była trudna, ludzie! Ja jestem nogą z matmy, nie umiem nic, myślałam, że nie zdam a mialam 64% może nie jakoś duzo ale to znaczy, ze kazdy mógł zdać. PS : całki są teraz na rozszerzeniu

Gość Emilka212112312
Bo uczniom nie chce sie uczyć i dlatego... ja zdawałam swoją maturę pare lat temu i zdałam bez problemu ,a nawet się do niej specjalnie nie przygotowywałam :) uczyłam się w liceum i tyle więc ci co nie zdali chyba musieli się w ogóle nie uczyc A 30% to jest i tak bardzo niski próg na studiach np egzaminy zdaje sie przeważnie od 60% lub więcej , czasem nawet 80%

Gość gość
bo niestety zarówno poziom dzisiejszej edukacji jak i potem sprawdzania wiedzy to jest po prostu żenada i śmiech na sali. Rzekomo matury sprzed końcówki lat 90-tych to był ogrom wiedzy do opanowania i wymyślono sobie maturę, która ma sprawdzać nie wiedzę, ale czytanie ze zrozumieniem, logiczne myślenie itp. Tymczasem efekt jest taki, że dzisiejsza młodzież nie dosyć, że nie umie czytać ze zrozumieniem, to dodatkowo nie posiada ŻADNEJ wiedzy. A co w tym wszystkim najgorsze - to jest dokładnie przemyślane i zamierzone działanie; zmierzamy do modelu amerykańskiego, gdzie większość obywateli to bezdenne głupki. A po co? Po to, że jest to masa bardzo łatwa do kontrolowania, bezrefleksyjna, która łyknie wszystko co im się w tivi wciśnie. Można narzekać na dzisiejszą młodzież, ale należy sobie uświadomić, że właśnie takimi się ich dzisiaj produkuje. Nowy, wspaniały świat Huxley'a czy Rok 1984 Orwella staje się rzeczywistością i to w formie, która przeraziłaby nawet tych pisarzy