Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepracuje a daje dziecko na wakacje do przedszkola.

Polecane posty

Gość gość
"jestem z nia pol h w domu i juz mam jej dosyc. puzzle nie, malowanie nie, bajki nie. marudzi i be4czy. i jak z nia wytrzymac 2 miesiace non stop. chyba bym zwariowala," moim zdaniem twoje dziecko jest po prostu nieszczęśliwe :( taki m zachowaniem błaga o twoją uwagę a ty co??? do przedszkola!

Gość gość
trzeba być kretynem aby siedzieć w domu i nawet w wakacje dzieckiem się nie zając a tekst posyłam go dla jego dobra... jest żenujący. moja córka też uwielbia przedszkole, ale w wakacje jej nie posyłamy mimo że pracujemy zawodowo. Dwa tygodnie wyjeżdżamy wszyscy, potem na dwa tyg przyjeżdża babcia do nas do pomocy. a potem miesiąc jakoś łatamy (tydzień urlopu jeszcze mi się jakoś udaje wygospodarować, potem trochę moja siostra, sąsiadka i zleci jakoś :)

lipiec 2 tyg z jedą babcią 2 tyg z druga babcią sierpień 2 tyg przedszkola 2 tyg ze mną w domu :D i bardzo sie na ten czas ciesze bo tak mało mamy czasu dla siebie

Gość gość
ja jak czasem podczytuję to forum to dochodzę do wniosku ze kobiety pracujące zawodowo wiecej czasu poświęcają dzieciom niż te siedzące w domu. Poza tym kobiety pracujące są lepiej zorganizowane, ten czas im tak nie przecieka przez palce, cenią czas z dzieckiem i cieszą sie że np mogą sie z malcem pobawić. a te w domu wiecznie zmęczone, znudzone, nie maja na nic pomysłu, wakacje... co tu robić??? jakie nudy????

Gość do autorrrkii
tak jesteś okropna matka.

Gość gość
Jesteś wyrodną matką. Moja matka pracuje w przedszkolu 25 lat i nie mówi się tam przychylnie o takich rodzicach jak Ty.

Gość gość
w przedszkolu mojego dziecka są 2 dziewczynki wychowywane w rodzinie zastępczej, ich mama zastępcza otrzymuje wynagrodzenie za ich wychowywanie, a mimo to podczas ferii zimowych jako jedyna zgłosiła je na dyżur i obie całe ferie spędziły w przedszkolu, matka zastępcza w domu :O

Gość gość
szkoda tylko tych dzieci że mają takie niezaradne, znudzone, umęczone matki.

Gość gość
żeby one chociaż były umęczone pracą a one siedzą w tych domach, dziecko w przedszkolu... jak mozna tak żyć? zero inicjatywy na cokolwiek. tylko narzekają, gdzie tu iść, co robić? jaka nuda... dziecko marudzi... obiad pewnie w ich wykonaniu to tylko "pomysł na" bo inny za dużo czasu zajmuje :)

Gość gość
jestem ciekawa waszych pomyslow na spedzenie czasu w wakacje w miescie z dzieckiem 4 letnim? gdzie nie ma nic oprocz placow zabaw. czekam na prozpozycje.

Gość gość
gość w przedszkolu mojego dziecka są 2 dziewczynki wychowywane w rodzinie zastępczej, ich mama zastępcza otrzymuje wynagrodzenie za ich wychowywanie, a mimo to podczas ferii zimowych jako jedyna zgłosiła je na dyżur i obie całe ferie spędziły w przedszkolu, matka zastępcza w domu . a Ty skąd to wiesz ,razem z nią siedziałaś ,plotkaro .

Gość gość
Dam osobno bo się zlało a Ty skąd to wiesz ,razem z nią siedziałaś ,plotkaro .

Gość gość
gry planszowe, wycinanki z papieru, robienie różnych figurek z kamieni, liści, spacery na inne place zabaw, wycieczki za miasto, zoo, muzea, ciastka w kawiarni, bańki mydlane, wyścigi, zabawa w chowanego, klasy, skakanie w gumę, rower, hulajnoga, rolki, puszczanie latawca, basen, okoliczny zalew. rozumiem że nie wyjeżdżasz nigdzie z powodów finansowych więc w wakacje mogłabyś poszukac sobie jakiegoś dziecka do pilnowania, twoje dziecko miałoby koleżnakę a ty zarobiłabyś trochę kasy i wyjechała z dzieckiem nawet we wrześniu (bo taniej) na tydzień. ale gdzie tam.. wolisz siedzieć i narzekać na nudę w mieście. a co ty robisz jak dziecko cały rok w przedszkolu? szukasz w ogóle pracy???

Gość gość
" przedszkolu mojego dziecka są 2 dziewczynki wychowywane w rodzinie zastępczej, ich mama zastępcza otrzymuje wynagrodzenie za ich wychowywanie, a mimo to podczas ferii zimowych jako jedyna zgłosiła je na dyżur i obie całe ferie spędziły w przedszkolu, matka zastępcza w domu . a Ty skąd to wiesz ,razem z nią siedziałaś ,plotkaro ." xxxxxxxxxxxxxxxxx takie rzeczy wszyscy wiedzą :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tak samo w przedszkolu dokładnie też wiedzą pewnie ze matka nie pracuje a dziecko wysyła na dyżur wakacyjny xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx wole być plotkarą niż znudzoną mamuśką, która wakacji dziecku nei umie zorganizować :)

Gość gość
A ja nie wolę ani być plotkara ani wysyłać dziecka do przedszkola kiedy mam wolne .Takie rzeczy wiedzą wszyscy a wiesz o której mamusia owa robi kupę ,Ludzie nie wchodzie innym z buciarami w zycie ,ja rozumiem że mieszkasz w jakieś pipidówce ale to nie znaczy że można żyć czyimś życiem .

Gość gość
pewnie ze szukam pracy norlamniej na eteta ale ciezko. mam prace ale na czarno 2-3 razy w tyg. i wpada mi w miesiacu 500zł. takie rzeczy to by z corka robimy na codzien. ZABAWY NA DWORZE: rower, hulajnoga, wycieczki rowerowe do lasu, chodzimy na rynek na lody- na golabki, na kaczki,na stadion pograc w pilke., plac zabaw. jak organizuja jakies imprezy w miescie to chodzimy, do cyrku( byl ostatnio). Zabawy w domu: kolorowanki, wycinanki, wyklejanie,puuzle, bajki ogladamy,czytamy bajki, rysujemy farbkami. pieczemy ciasteczka czy ciasto.

Gość gość
u mnie w miescie nie ma nic. ani basenu, zoo, zalewow. najblizsze jezioro 20km- i autobus rzadko jezdzi. 2 razy dziennie. a ja prawka nie mam.

Gość gość
Rób co chcesz, to w końcu Twoje dziecko. Jeśli dziecko ma więcej zabawy w przedszkolu to niech chodzi.

Gość gość
"takie rzeczy to by z corka robimy na codzien.: no to rób z nia też to samo w wakacje. w przedszkolu z okazji wakacji też nei ma specjalnych atrakcji. Nie jest ci zwyczajnie wstyd posyłac dziecko do przedszkola w wakacje bo mi by było.

Gość gość
dlaczego ma byc wstyd? jeszcze nie 1 wakacje bedzie miala.

Gość gość
w przedszkolu ma dzieci i ma sie z kim bawic. wiadomo dziecko w takim wieku juz ciagnie do inncyh dzieci. a na podworku nie ma dzieci w ciagu dnia. ma 1 kolege ale on wraca z mama dopiero ok.18-19 i zawsze chwilke sie pobawia.

Gość gość
Za przedszkole chyba płacisz ,wolałabym tą forsę przeznaczyć na jakiś wypad z dzieckiem niż kisić je w przedszkolu gdy sama jestem w domu .Z kaszlącymi dzieciakami ,mam przedszkole pod nosem jeden na drugiego kaszle ,pluje mimo że pora chorowań niby się skończyła to niektóre dzieci nigdy nie przestaną chorować i zarażać właśnie przez takie kiszenie ich w kupie .

Gość gość
za przedszkole place 200zł. jaki wypad. u mnie nic w miescie nie ma. jezioro daleko, basenow tez nie ma. bylam z nia na podworku widac ze jej sie nudzi. jak kazde dziecko woli zabawy z dziecmi niz z mama. gralysmy w pilke, zrobilam jej banki,pojezdzila na rowerze.

Gość gość
jak ma taką nudną mamę to co ma zrobić??? jedyna nadzieja w koleżankach....

Gość gość
po co odświeżasz wciąz ten temat autorko??? poznałaś już chyba wystarczającą ilość opinii. widzę ze dla ciebie kafeteria to najatrakcyjniejsza część życia :)

Gość gość
jestem ciekawa czy wy byscie chcialy siedziec 24/7 przez 2 miesiace z dzieckiem?????????? i sama jestes nudna.. jak wy trzymacie na smyczy dzieci i 0 kontaktu z iinymi dziecmi i tylko bawia sie z mamsuia. to superr. a po przedszkolu jest tyle czasu ze m,ozna aktywnie czas spedzic. corka bedzie chodzic od 8.30 do 15.

Gość gość
Pracuję w przedszkolu. Powiem tak: w wakacje na dyżurach wakacyjnych nie dzieje się nic ciekawego. Nie prowadzi się zajęć dydaktycznych, plastycznych, muzycznych ani ruchowych. Po prostu dzieci mają zapewnioną opiekę, posiłki i zabawki do dyspozycji. Tyle. Zazwyczaj po śniadaniu wychodzą na plac zabaw i siedzą tam do obiadu, po obiedzie znów wychodzą, wracają na podwieczorek, a po nim znów na dwór. Taka przechowalnia. Grupy mieszane wiekowo, z różnych przedszkoli, dzieci się nie znają... Jakbym miała możliwość tak jak autorka, to bym dziecka w wakacje nie posyłała do przedszkola. Dyżury wakacyjne to są dla rodziców pracujących, którzy na prawdę nie mają co z dzieckiem zrobić.

Gość gość
moja corka zostaje w swojej grupie. bo 23 dzieci z 25 bedzie chodzic w lipcu do przedszkola.

Gość gość
na codzien bysmy byly tylko we 2. bo maz do 18 pracuje. nie mamy nawet do kogo pojsc. zeby tez czas jakos spedzic. a tak to po kilku dniach siedzenie non stop z dzieckiem bede znudzona. 0 czasu dla siebie.