Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepracuje a daje dziecko na wakacje do przedszkola.

Polecane posty

Gość gość

A wy majac wolne zawsze siedzicie w domu z dziecmi? jestem okropna matka.

Gość gość
Dzieci tez potrzebuja odpoczynku od przedszkola, ale nie potepiam decyzji. Jana szczescie mam wilny zawod i moge w wakacje posiedziec wiecej w domu, ewentualnie nadrabiac wieczorami.

Gość gość
a co ja mam z nia caly dzien robic sama.? maz do wieczora w pracy.

Gość gość
Bardzo dobrze, ze dajesz dziecko do przedszkola! Z jakiegos powodu przedszkole to dla niektorych kara, a dla dzieci to swietna zabawa, przez ktora duzo sie ucza, rozwijaja komunikatywnosc i odkrywaja swoje talenty. Moje dzieci chodzily do przedszkola i dzieki temu sa zaradne, smiale, wygadane, bardzo latwo nawiazuja kontakty z innymi podczas gdy mam kolezanki, ktore sa typowymi matkami polkami, a ich dzieci, nie obrazajac nikogo, sa dosc dzikie, malo asertywne, chowaja sie za spodnice mamy, no i nie oszukujmy sie, ze bawienie sie w piasku albo na placu zabaw codziennie bardzo rozwija...

Gość fakt JESTES okropna matka
Bo gdybyś napisała że zabawy z dzieckiem są zbyt absorbujące i chcesz mieć czas dla siebie to bym to rozumiała. ale jeżeli ty nie wiesz co możesz robić z własnym dzieckiem to znaczy że go nie znasz,a to już oznacza że ci na nim nie zależy.

Gość gość
moja córka bardzo lubi chodzić do przedszkola. Ma tam co robic, ma koleżanki ulubione. To nic złego dawac dziekco do przedszkola. Mama tez musi odpoczac i porobic coś w domu

Każdy rodzice robi jak chcę , w zasadzie mi nic do tego. Ja na okres wakacji nie dawałam bo miałam urlop więc wolałam by był ze mną,niż w przedszkolu się kisił.A tak miał plaże,plac zabaw ,rower i inne atrakcje. Jestem w stanie zrozumieć jak matka zaprowadza dziecko do przedszkola a potem aktywnie z dzieckiem spędza czas. Ale za chiny ludowe nie potrafię zrozumieć kobiet które nie pracują,siedzą w domu,dziecko w przedszkolu i zamiast po przedszkolu zając się dzieckiem to wolą włączyć TV lub komputer "bo są zmęczone "

Gość gość
skoro tak czujesz że jest dobrze to czemu nie? twoja decyzja, ja nie potępiam.

Gość gość
ani nie ma gdzie pojechac na dluzej. zadncyh dzieci nie ma innych na podworku.1 kolega ale on wraca pozno do domu z mama.i wtedy sie bawia razem. moj urlopu nie ma. zawsze po przedskzolu spedzamy aktywnie czas. idziemy na rower, albo pograc w pilke na lody, placyk. i bedzie sama tylko ze mna w przedskzolu ma dzieci, i tam sie nie bedzie nudzila.

Gość gość
nieraz w sobote jak jestesmy w domu. opiero co wstanie chce juz isc na powodrko. a to rower, a to huljanoga, pilka.porysuje kreda. i co chwile mama nudzi mi sie. nie ma dzieci.

Gość gość
do szkoły też ją poślesz w wakacje bo tam ma koleżanki??? bez sensu dla mnie. koleżanki tez powinna mieć na podwórku. w wakacje jest ładna pogoda, łatwiej dziecku zorganizować czas. co to za stwierdzenie: co ja bedę z nią robić w domu! od ciebie zależy co! ale chyba z ciebie nudna kobieta skoro nic fajnego nie jesteś w stanie zrobić. a co TY będziesz robić w wakacje??? czytać kafeterie chyba. współczuję pasji.

Gość gość
a skad mam jej wziac dzieci jak nie ma. w wakacje bedzie ienaczej jak juz bedzie chodzic do szkoly. bedzie starsza bedzie inaczej.

Gość gość
ja też nie pracuję ale dzieci do przedszkola w wakacje nie posyłam. wakacje to wakacje. dzieci we wrześniu wrócą, bedą sie cieszyć, witać a twoja co? nawet nie zauważy wakacji. my w wakacje odwiedzamy dalsze place zabaw, jeździmy do centrum, do zoo, wesołe miasteczko, sale zabaw dla dzieci i trzytygodniowy wyjazd na wieś.

Gość gość
bo wiem jaka moja corka jest.

Gość gość
"w wakacje bedzie ienaczej jak juz bedzie chodzic do szkoly. bedzie starsza bedzie inaczej." xxxxxxxxxxxxxxxxxxx nie bedzie inaczej, bedzie tak samo. Będzie miała taką samą matkę która nie pośle ją do szkoły tylko dlatego że nie można.

Gość Kruselka
Tez dalam na 2 tyg od 1 lipca corke do przedszkola i to jeszcze innego niz chodzi . Potem jedziemy na wakacje i od 16 sierpnia znowu do przedszkola tym razem juz swojego bo ma dyzur.

Gość gość
ciekawe czy te madre co tak sa przeciw przedszkolu, wymyslaja codziennie jakies super zabawy dla swoich dzieci i czy tak 24h na dobe w domu z mamusia to jest super dla dziecka. ja wątpie...

Gość gość
lepsze 24 godz z mamusią dwa miesiące w roku niż kiszenie dziecka w przedszkolu cały rok.

Gość gość
mamy babcie na wsi- ale jak bedzie starsza to na wakacje bedzie jezdzci na wies. ona woli dzieci niz zabawy ze mna. ani basenu zadnego nie ma na najblizsze jezioro- ponad 20km. brak dojazdu. autobus jezdzi rano o 6 potem o 16. zadnych atracji nie ma. moge codziennie chodizc na placyk, czy na rynek. rower czy spacer, czy gra w pilke. i tak caly dzien. juz wole zeby poslza do przedszkola na te 5-6 h. pobawi sie z dziecmi.

Gość gość
Za to te dzieci, ktore do przedszkola w wakacje nie pojda spedza niezapomniane chwile na placach zabaw, na ktorych sa codziennie bawiac sie w tym samym piachu, tymi samymi foremkami z tymi samymi dziecmi podczas, gdy ich matki plotkuja na lawkach z sasiadkami. Co za szczesliwe dziecinstwo haha Aha i wyjscie na spacer nie liczy sie jako rozrywka dla dziecka, szczegolnie jesli matka w tym czasie robi zakupy

Gość Campunellla
Wlasnie moim zdaniem lepiej dziecku w przedszkolu wsrod dzieci przeciez nie jest tam caly dzien . A to sie pobawi pojda na specer, plac zabaw. A w domu ? Dla mnie sobota to koszmar tylko mamo to , mamo tam to , a tu obiad sprzatanie itp. No to bajki no ale ilez mozna je ogladac A ciagle ze nudna ach szkoda gadac

Gość gość
ja nie pracuje a moje dziecko bedzie chodzic w wakacje do przedszkola, bardzo lubi przedszkole i chetnie tam chodzi, odbieram o 14 i potem aktywnie spedzamy dzien na powietrzu maly jest zadowolony. jedynie nie bedzie chodzil przez dwa tygodnie podczas naszego wyjazdu

Gość gość
ja bym proponowała oddać do Domu Dziecka, bo tobie chyba to dziecko tylko przeszkadza. Po cholerę robić dzieciaki jak się ich nie chce?

Gość gość
cala grupa mojej corki bedzie chodzic w wakacje do przedszkola.

Gość gość
jestem z nia pol h w domu i juz mam jej dosyc. puzzle nie, malowanie nie, bajki nie. marudzi i be4czy. i jak z nia wytrzymac 2 miesiace non stop. chyba bym zwariowala,

Gość gość
Po co rodzicie dzieci, jak ich nie lubicie. Ja p******ę ale mamuśki. Potem wyrastają nastroszone kutasy z takich dzieci.

Gość gość
Ja jednak gdy miałam wolne to nie dawałam do przedszkola ,jechaliśmy na domek do lasu nad jeziorko ,nawet jechałam sama z dzieckiem jak mąż miał wolne potem .

Gość gość
dokładnie, po co wam te dzieci skoro wiecznie wam przeszkadzają.

Gość gość
" Za to te dzieci, ktore do przedszkola w wakacje nie pojda spedza niezapomniane chwile na placach zabaw, na ktorych sa codziennie bawiac sie w tym samym piachu, tymi samymi foremkami z tymi samymi dziecmi podczas, gdy ich matki plotkuja na lawkach z sasiadkami." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a w przedszkolu to co? też to samo co w styczniu i maju :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxx są wakacje więc rozsądna mama powinna pomyśleć jak dziecku zorganizować ten czas. A kto jej każe chodzić na ten sam plac zabaw, do tej samej piaskownicy??? no ale jak kogoś stać tylko na tyle to nie dziwie sie że posyła dzieciaka w wakacje do przedszkola.