Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monni990

Rodzinka.pl- buty i ubiór w domu !!!

Polecane posty

Gość monni990

Ludzie, jestem w szoku... nie mogę spać więc przeglądam różne bzdury w internecie i tak wylądowałam na http://www.filmweb.pl/search/forum?q=buty&;forum=30021176&dateRange=ALL&sort=TEXT_SCORE&sortAscending=false to tylko próbka, jestem naprawdę wbita w poduszki wręcz oburzeniem (!) tych ludzi na to ,że po domu można chodzić w butach albo w normalnych ciuchach a nie szmatach :O U mnie w domu zawsze od kiedy pamiętam chodzono w normalnych butach, pewnie dlatego ,że nie było dywanów,ale u Boscy też nie mają wykładzin..po drugie co w tym dziwnego ,że przychodzi się z pracy i się nie przebiera ? Rozumiem jakieś ciasne garsonki, ale sukienki, spodnie itp. czy wszyscy zakładają w domu dres ? :O A później się dziwią ,że mąż się interesuje innymi jak ma w domu taką kurę w kapciach i worku po kartoflach 🖐️ Wolę chyba nie wiedzieć do końća w jakim społeczeństwie żyję ....

Gość gość
problemy pierwszego swiata:D

Gość monni990
ja na początku też myślałam,że to jakiś straszny gniot, zawsze gdzieś tam w tle akurat w porze obiadowej czy tam podwieczorkowej, wkręciłam się całkiem niedawno ;)

Gość gość
ludzie po prostu zazdroszczą , jak kogoś nie stać to chodzi po domu w gorszych ciuchach żeby nie zniszczyć , ot cała filozofia

Gość gość
Moja Ex zwykła tłumaczyć oglądanie podobnych rzeczy tekstem-Kochanie....ja tego nie oglądam.Ja przy tym tylko prasuję. Cos w tym jest. Bynajmniej przez sie nie rozstaliśmy.Po prostu...koleje i meandry losu.;) Czyli......Trudne Sprawy:D:D:classic_cool:

Gość monni990
No ale co jest w tym aż tak rażącego ? Brak kapci czy to że robią zakupy w almie ? Nie widzę tam mercedesa , Natalia ciuchów od Diora czy Chanel raczej też nie ma..

Gość gość
Otóż to! Obraz tej rodziny jest bardzo miło i przyjemnie zafałszowany. Przeciętna polska rodzina w domu za pół miliona,robiąca zakupy z dostawą do domu,urządzonego też za dobrych kilkadziesiąt tysięcy. Oczywiście jesli juz tak to pokazują to musi byc to "podparte"jakimś realnym fundamentem. Pewnie wzieli kredyt.Tak,tak.Tylko,że kredyt na coś takiego wymaga płynności finansowej znacznie wykraczającej poza zarobki przeciętnego,normalnego polaka.Ta "fikcja"zreszta udziela sie wiekszosci seriali. Dajmy na to "Magda M.". Myslicie,ze prawnicy mają tak urządzane gabinety i jezdzą posrshe?Takich w Pl jest może kilku...najwyżej i reprezentuja obce spółki świadczące tego typu usługi. Lekarz w takich serialach też zwykle bywa "milionerem"a najpopularniejszą pracą poza tzw wolnym zawodem w polskich serialach jest praca w agencji reklamowej,wielkim studio architektonicznym albo jakaś bliżej nieokreślona działalność gospodarcza na co wskazują charakterystyczne teksty wypowiadane przez bohaterów-"Kochanie!Otwórzmy szampana!Mamy ten kontrakt na 2 miliony!". Zwróciliście uwage że w tych serialach częstymi słowami jakie padają są słowa "Kontrakt"albo "Projekt"????:classic_cool:

Gość gość
No niestety sa regiony Polski gdzie takich rodzinek.pl mozesz sobie szukac ze swieca w promieniu wielu kilometrow...

Gość gość
bez przesady już , lekarze nie mają nawet w pl źle 🖐️ akurat na takim poziomie jak w serialu mogliby żyć

Gość gość
29.06.13 Ok. Masz rację ale mimo wszystko większość to nie "milionerzy". Napiszę inaczej."Rodzinka"żyje w tym serialu tak jak dajmy na to właśnie dobrzy lekarze.

Gość gość
Cóż, u mnie w domu się chodzi boso i pierwsze co robię po wejściu, to zmiana ciuchów na stare, żeby nie niszczyć i nie brudzić jeansów (od prania też się niszczą), zdarza mi się zostawić koszulkę, jeśli mam jakąś zwykłą, a nie koszulę czy coś z satyny czy z jakiegoś lepszego materiału. Nie wiem co w tym dziwnego. Gdybym chodziła po domu w butach, to bym się w życiu nie odsprzątała, a gdybym miała chodzić w ciuchach, to nie nastarczyłabym kupować. Zarabiam 1400 na rękę, o czym my rozmawiamy?

Gość gość
W grupie lekarzy.....z grup wymienionych wyżej jest chyba najwięcej osob mających takie domy właśnie. No i biznesmeni....oczywiscie ci jakim się "udało"cokolwiek to oznacza.Polska rzeczywistośc jest pełna sprzeczności.W dużych miastach widać to wyraźnie.Na jednej ulicy czy osiedlu mieszkają rodziny gdzie na kazdego członka przypada jeden samochod[niekoniecznie mam tu na mysli jakies niewiadomo jakie limuzyny rzecz jasna]i rodziny jakie właściwie nie mają nic prócz długów. Ruch samochodowy jest ogromny....ruch nieruchomości juz nie.Niektórzy cały czas coś konsumują ale spora grupa tylko "oszczędza"by miec do pierwszego.Nie odmawiam zamożności ludziom jacy zdobyli ja dzięki ciezkiej pracy czy talentom[no może oprócz tych milionerów czy miliarderów jakich pieniadz robi pieniadz]ale zwróćcie uwagę że te kontrasty w Polsce są ostre.Chyba bardziej niż w innych krajach.A jesli chodzi o zachod europy to juz w ogole.

Gość gość
sciagam buty po wejsciu do domu, gdybym lazila po domu w buciorach, brzydzilabym sie potem biegac na bosaka, nogi musza odpoczac od buciorow zwlaszcza w upaly a na ulicach rozne gowna i flegmy leza...fuuuj.

Gość annaL37
Popieram goscia powyzej plus u mnie sie sciaga buty bo mam za drogi parkiet zeby zjechac butami, po pracy sie przebieram ja i maz nie bede siedziala w garsonce a maz w gajerze , dresy nie musza byc wyciagniete i stare zapewniam cie ze mozna wygladac sexi w sportowym wdzianku , wyciagniete dresy to czasu prl-u hmmmm poza tym chyba nie jest tak zle w tej Polsce skoro nie macie innych problemow

Gość gość
ja też mam drogi parkiet, drewno, a nie klepisko, ale nawet jakbym miała tanią podłogę to nie chciałabym chodzenia w butach po domu, np. idę po zasikanej ulicy, wchodzę do wc gdzie podłoga też moze byc brudna, zarazki, a potem przykładowo na podłogę spadnie mi poduszka i co? od razu do prania...a tak ? czysto. Też chodzę boso, nawet nie w skarpetkach, nie w kapciach, uwielbiam mieć gołe stopy, a ciuchy? dżinsy nie są drogie, ale są sztywne, niewygodne, jeśli mogę chodzić w miekkich szortach albo dresach to czemu nie? a jeśli jakaś tam paniusia uważa,że mąż może ją zdradzać, bo nie chodzi przez 24 godzinę odpicowana jak na rewię mody to współczuję :D piekna dziewczyna bedzie piekna nawet w worku po kartoflach :D sama nieraz chodziłam z chłopakiem w dresie cały dzień i jakos nie wydawał mi się przez to mniej fajny :)

Gość gość
a po co mam sie gnieść w niewygodnych szmatach w mieszkaniu??? to nawet niezdrowe, ciasne rurki zle wpływają na krążenie, dobrze jest ściągnąć stanik, majtki. Autorko odpowiedz mi na jedno pytanie czy facet chodzi po domu w garniaku ze kobieta ma neiwygodnie siedziec we wlasnym domu??? puknij sie w ten glupi leb

Serial jak dla mnie genialny, bo faktycznie pokazuje możliwe relacje pomiędzy rodzicami a dziećmi, bo tak mi się wydaje że ot tym jest głównie serial. Co do Waszych narzekań o to czy to jest typowa rodzinka czy też nie. Wbrew powszechnej opinii w Polsce jest całe mnóstwo rodzin żyjących na tym poziomie. Dzisiaj jeżeli nie pokaże się tynku odpadającego ze ścian, patologii to od razu - nie ma takich rodzin. Sam temat - nie wiem o co kaman, ale pewnie chodzi o kompleksy autorki.

Gość gość
serial dla debili jak wiekszosc polskiego chłamu

Gość gość
co do ciuchów extra noszonych o domu...jeśli nic nie mam w planach robić co mogłoby je narazić na zabrudzenie czy zniszczenie to sobie chodzę i się nie przebieram co do butów chore jak diabli!!!! nie wygodne noga nie odpoczywa cały dzien w buciorach jakby wygodnych klapek czy papuci nie było własnie w tego typu serialach szlag mnie trafia jak to widze

Gość gość
Oczywiście, że są takie rodziny, np. u mnie w mieście oprócz blokowisk są także osiedla domków jednorodzinnych i takie domy jak ten w serialu a nawet dużo droższe są często spotykane. Jeżeli chodzi o noszenie ciuchów, butów w domu też nie uważam tego za wygodne. Ja latem przebieram się w szorty i koszulkę, ew. wygodną sukienkę, lub leginsy i tunikę. Wcale nie czuję się przez to zaniedbana, wręcz przeciwnie, mąż nawet woli mnie tak bardziej "po domowemu" :)

Gość gość
Ludzie , nie mieszajcie fikcji z rzeczywistością.Film jest fabularny czyli zmyślony ale bardzo fajny z trafnymi uwagami i świetną puentą. Uwielbiam go oglądać , to film dla każdego.

Gość gość
Bardzo fajny serial, odzwierciedlający rzeczywistość. Normalny dom,problemy z dzieciakami. Taka typowo polska rodzina, a że chodzą w butach? Takie niedopatrzenie, bo chyba nikt normalny nie chodzi w brudnych butach po mieszkaniu.

Ludzie, to tylko film,a właściwie serial :) Codzienność i prozę życia (w postaci wytartych dresów z wypchanymi kolanami i kapci z dziurą na paluchu) mamy na co dzień :P Niech chodzą ubrani elegancko, co wam szkodzi? A gdyby tak poubierali ich w dresy, to by się wam bardziej podobało?

Gość monni990
hahahha droga podłoga ? :D jesteście ŚMIESZNI, śmiałam się właśnie ze swoich znajomych którzy położyli najtańsze panele i trzeba ściągać przed wejściem do pokoju buty :D hahahhahahahhahahha podłogę można zawsze umyć, a jak się zniszczy wymienić (poza tym jak jest dobrej jakości to od butów nie powinna tak od razu się zniszczyć ;) dom to nie MUZEUM żeby nie można normalnie uzytkować podłogi... ) , stać na drogą podłogę to z niej korzystajcie a nie obchodzicie się jak z jajem :D goście przychodzą odstrojeni to podajecie im laczki ? :D polska mentalność ...🖐️

Gość gość
latem też w tych papuciach chodzicie ? :D wchodzę z dworu w japonkach to ich nie ściągam

Gość monni990
ja po domu chodzę boso,głównie po to żeby noga odpoczęła , nie wyobrażam sobie kazać gościom ściągać buty , dla mnie to bardzo prostackie, nie przebieram się po przyjściu z pracy, chyba że mam być sama w domu i cały dzień nigdzie nie wychodzić i nikogo się nie spodziewać , nie chciałabym żeby ktoś mnie oglądał w gorszym wydaniu bo niby dlaczego mam wyglądać gorzej ? stwarzacie sobie jakieś chore 2 światy- praca w której trzeba jakoś wyglądać i dom w którym człowiek ma się czuć niby swobodnie i nie starać o wyglądl,ale za to ma narzucony kapciowy reżim

Gość monni990
poza tym 'ładne" ciiuchy zakładam nie tylko dla siebie czy koleżanek, ale też dla swojego faceta więc nie rozumiem tych domowych przebieranek..

Gość pasztecik,31
ja tego serialiku nie trawie!!!...ani tego falszywego obrazu polskiej rodziny...anI TEJ falszwej,dretwej wiedzmy Kozuchowskiej....i to jak ona grzecznie na te nastoaltki krzyczy.:O...to jakie ma madre metody wychowawacze,,,jak sie delikatnie(!!!) irytuje jak cos bahor zapyskuje.... Polski scenarzysta by nie wymyslil takiej POPRAWNEJ fabuły....TO JEST CHYBA ANGIELSKI SERIAL TLUAMCZONY NA NASZE...(tak jak "Pomoc domowa" z nianią Franią)... JEDYNYM POSLKIM PRAWDZIWYM SERIALEM O POLSKIEJ RODZINIE JEST "sWIAT WG kIEPSKICH"....TAM JEST POLSKIE M2,KAMIENICA....PROSCI LUDZIE,OTWARCI,PRAWDZIWI....MATKA ZNERWICOWANA,pRL W KUCHNI...KICZ I BIEDA.,NIE SA POPRAWNi,są prawdziwi!! .=100000% TEGO CO JA MAM W DOMU:)

Gość gość
jeśli wyglądasz w domu jak natalia boska albo p.rozenek to współczuję ..w imie czego ? mnie by to męczyło