Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krwawnik

Pogubiłam się

Polecane posty

Gość Krwawnik

Witam ! Nie wiem od czego zacząć, więc zacznę od początku. Spotykam się z dwoma chłopakami jednocześnie już od ponad miesiąca. Pierwszego, nazwę go R. poznałam rok temu, lecz widzieliśmy się 2 razy, dopiero od 1,5 miesiąca spotykamy się częściej. Moja mama go bardzo polubiła, tak samo rodzeństwo. Jest on starszy ode mnie o 5 lat. Chłopak bardzo się stara, a wynika to z jego charakteru, jest on dobrym człowiekiem. Mieszka niedaleko ode mnie, więc może bywać u mnie dość często co też robi. Daje mi upominki, są to praktyczne "prezenty", nie kwiaty czy czekoladki. Mamy wiele wspólnych tematów i zainteresowań. Lubię go i własnie nie wiem czy czuję i czy poczuje do niego coś więcej. On się zaangażował, wyznał że chciałby być ze mną..... Natomiast drugiego chłopaka nazwę go M. poznałam w sumie też rok temu, ale żadne z nas nawet o sobie nie wiedziało. Dopiero również jakiś 1,5 miesiąca temu nawiązałam z nim rozmowę. Omówiliśmy się, spotkanie było bardzo miłe, każde kolejne również. M. jest starszy ode mnie o 2 lata. Nie stara się tak jak R. Nie zna mnie jeszcze na tyle dobrze, M jest zupełnie inny. Również mamy wspólne tematy od rozmów.....Lubię z nim przebywać, lubię na niego patrzeć i aż usta same się śmieją jak o nim pomyślę. M, moja mama nie polubiła, twierdząc, ze mnie zrani albo skrzywdzi, a wysnuła to na podstawie. Jak stwierdziła muzyk="k*******n". Nie rozmawiała z nim nawet ani też go nie widziała, a ja nie za wiele jej o nim mówiłam. Wiem, że nie powinnam utrzymywać z nimi oboma bliższych znajomości, bo tak się nie robi...nie chcę żadnego z nich skrzywdzić. Ale nie potrafię wybrać, znaczy idąc za głosem serca chciałabym spróbować z M, ale nie wiem czy moja mama nie będzie miała racji....R. się stara i wiem że on będzie "stabilniejszy".....Ale nie wiem czy nie wybrałabym go tylko przez wyrachowanie i czy związek z nim nie doprowadziłby do czegoś toksycznego....i czy nie skrzywdziłabym go tym bardziej..... Proszę o jakąś radę, ja Wy to widzicie, ja sama już nie wiem co mam robić, jak na to spojrzeć......

wedlug mnie jestes jeszcze nie dojrzala emocjonalnie. na dodatek mama maci ci w glowie i juz sama nie wiesz co czujesz i czy w ogole czujesz. wez pod uwage ze twoja mama to jest inne pokolenie i ona widzi wiecej niz ty i tez patrzy na to pod innym katem. mam wrazenie, ze zaden z tych dwoch nie jest dla ciebie odpowiednim partnerem. jesli nie jestes tego pewna to pojdz na dystans w stosunku do obu i wtedy zobaczysz co bedziesz czula.