Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was urodzila dziecko w 35 -36 tyg?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 35 tyg i mam skrócona szyjkę i do tego skurcze-lekarze mówią żebym wytrzymała chociaż do skończonego 35 tyg- to jeszcze 4 dni .Czy któras z Was urodziła w tym tyg dziecko? wszystko było ok? ile ważylo?

Gość gość
hej. u mnie zaczął sie 35 tc coraz gorzej sie czuje,bóle jak na okres,dokucza kręgosłup,ciezko mi sie oddycha,nie wiem jak z moją szyjka bo dwa dni temu mialam wizyte ale mialam tylko usg bez badania..wiem ze dzidzius wazy 2200 gram juz sie zaczynam stresować.. a Ty autorko duuuuzo odpoczywaj.to ważne dla naszych maluchów. oby wytrzymały do 37tc,podobno dziecko jest wtedy donoszone. damy rade...Pozdrawiam

Gość gość
autorko to Ty wczoraj pisąłas , że nie wiesz czy zaczyna sie poród? do gościa z komentarza wyżej - dlaczego gin zrobił Ci tylko usg? powinien sprawdzic czy rozwarcia żadnego nie ma itp. Ja jestem w 32 t.c., do ginekologa ide za 2 dni. Tez juz cięzko mi sie oddycha, cięzko chodzi po schodach, szybko sie męczę, nogi mnie bola nie wiaodmo od czego. Ale damy rade dziewczyny:)

Gość gość
nie wiem dlaczego gin nie sprawdzil mi szyjki,zapewne zrobi to za 2 tyg na kolejnej wizycie. brzuch mi twardnieje od czasu do czasu ale bezboleśnie. wiadomo juz co bedziesz miala ,i na kiedy masz termin porodu?

Gość gość
ja - nie autorka - będe miała dziewczynke, a termin mam na połowe sierpnia., Do gina chodzę jak na razie co miesiąc, ale co tydzien chodze na ktg bo wykryto u mnie cukrzycę ciążową. Ciesze się, że chodzę na to ktg ( do szpitala, jest darmowe , bo do gina chodze prywatnie ) bo przynajmniej wiem, że serduszko dziecka dobrze sie sprawuje :) Musze powiedzieć, że mój ginekolog jest bardzo fajny, mam zawsze wsyztskie badania porobione, usg nagrywane na płytę ( w cenie wizyty ), ostatnio miałam usg 3d, szyjke sprawdza za każdym razem, jest zawsze pod telefonem jakby co. A co do porodu - jest coraz bliżej a ja coraz bardziej sie boję

Gość gość
ja też sie boje coraz bardziej,jak to będzie.. ja mam termin na początek sierpnia,wiec jak pisalam zaczął sie 35 tc....ale z tymi terminami to różnie..ja pierwszą ciąże przenosiłam o 2 tygodnie. wiadomo już co bedziesz miała...bo ja córeczke,a starsza siostra w domu nie umie sie juz doczekać. a skad jestes?

Gość gość
sorki,teraz doczytałam że bedziesz miała córeczke super byle zdrowe te nasze dzieciatka sie urodzą..

ja urodziłam w 35 tc. Dziecko ważyło 2340. Nie mogę powiedzieć, że nie mieliśmy z tego powodu żadnych problemów ale nie było też bardzo źle. Na oddziale noworodkowym leżało dużo dzieciaków z 35 tc. Niektóre z nich nie leżały nawet w inkubatorach.