Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zabrałyście DLA SIEBIE na porodówkę?

Polecane posty

Gość gość

w szpitalu w którym będe rodziłą dla dziecka zapewnione jest wszystko. Musze wziąć tylko ubranka na wyjście. Ale co mam wziąc dla siebie? Zastanawiam sie np. ile mam wziąc koszul nocnych? normalnie spie w piżamie ale do szpitala kupiłam 2 koszule, chce kupic jeszcze jedną - czy tyle wystarczy? co mam wziąć jeszcze? jakies wkładki? normalne wystarcza czy muszą byc specjalne poporodowe?

Gość gość
Zapraszam wszystkie przyszłe oraz obecne mamy do sklepu: www_kinderswiat_pl - podkreślniki oczywiście zamieniamy na kropki:)

Gość gość
kosmetyki, ręczniki,pantofle,ładowarke do tel.,podpaski,kubek...

Gość gość
podpaski lepiej poporodowe - ja mialam z belli. zabralam 2 opakowania, ale to bylo dla mnie za malo. maz dokupywal w szpitalnej aptece ;)

Gość gość
no i jakis szlafrok zeby wyjsc z sali jak człowiek

Gość gość
mysle ze tak ze 3 koszule wystarcza. a jesli bedziesz musiala zostac dluzej w szpitalu to najwyzej bedziesz dawac rodzinie do wyprania i beda ci odnosic czyste;)

Gość sylwix
hej kochana, kup sobie szlafroczek. Cos delikatnego do mycia naszych stref najwazniejszych ( intymne ) :) , szlafrok. pidzamy ja akurat mialam 3 z czego w jednej rodziłam. Kapcie i klapki na basen. Sprawdzaja sie japonki bo widzialam , ze tak chodzily i po szpitalu i do kapieli. weź sobie wode, jakies herbatniki. moze mp3 z muzyka? podklady higieniczne , mialam laktator , wkladki do staniczka, obcisle majteczki ( nosilam je pokryjomu) pomadka do ust, szampon itd:)

Gość gość
podklady poporodowe.. teraz wiem, ale przed porodem nie wpadlam na to, ze moga sie przydac. te, ktorych nie zuzylam, wykorzystalam jako podklad do przewijania maluszka

Gość sylwix
sorki nie na basen a pod prysznic... jestem zakrecona dzis jak faworek....

Gość sylwix
zapisuj na kartce przedewszystkim . a potem dopisuj ewentualnie. :)

Gość gość
podkłady poporodowe? takie które zakłada sie na prześcieradło, pod pupę? przydają się? szlafrok sobie kupiłam ( bo normlanie w szlafroku nie chodze bo nie lubię ) no i te koszule...więcej niż 3 nie che kupowac bo później nie będą mi potrzebne. Czyli jeszcze te wkłądki poporodowe, wode, kosmetyki, jakies klapki pod prysznic. A czy w szpitalach trzeba mieć swoje sztućce?

Gość sylwix
ja mialam. i swoj kubek. czulam sie jakos pewniej. No i nie bedziesz musiala prosic o noz , w razie pokrojenia sobie banana .

Ja brałam : 2 ręczniki 2 koszule nocne wkładki laktacyjne majtki bawełniane (po cc u nas możno było ich używać ) oraz jednorazowe szlafrok podkłady poporodowe kapcie klaki pod prysznic kosmetyki + środki higieniczne (mydło,pasta do zębów,szczoteczka ,papier toaletowy itd) karta ciąży + wszystkie badania/wyniki Nie kupowałam i nie brałam do szpitala hurtowych iloci ponieważ jak coś trzeba było wyprać lub dokupić to nie było problemu.

Gość Wybrakowany wulkan bez lawy
weź coś do czytania, mnie się w pewnej chwili nudziło ;) a tak poza tym mnie wystarczyły 2 koszule *ale wyszłam po 48 h...lepiej mieć 3. U mnie w szpitalu było cholernie gorąco, a była to jesień późna. No i te wielkie podpaski oczywiscie (pierwsze założono mi te szpitalne), podkłady na łózko dawali w szpitalu...i pieluchy dla dziecka też.

Gość gość
tak tak, podklady poporodowe takie, ktore kladzie sie na lozko, pod pupe. u nas w szpitalu nie dawali. trzeba bylo miec swoje. mozna kupic w aptece. na poczatek np. 2 a jak bedziesz potrzebowac wiecej, to poprosisz kogos, zeby Ci dokupil. ze mnie tak sie lalo, ze pozyczalam od kolezanki z sali.. ale chyba nie wszystkie dziewczyny tak maja

aha i do osuszania rany ewentualnej, weź ręczniki papierowe, takie kuchenne...lepiej tym się wycierać i wyrzucać do kosza, niz normalnym ręcznikiem...warto myć się za każdą wizytą w toalecie, ja tak robiłam...

u nas trzeba było mieć swój kubek i pani rano lała mi do niego kawę :)....a sztućce dawali plastikowe, więc miałam swoje normalne.

Gość gość
weź wodę do picia dużą butelkę strasznie chce się pić

Gość gość
-ramka cameli -dwie cwiartki cytrynowki lubelskiej -cd-action -game boy advence + pokemony red -gumy turbo sztuk szesc (6) -wkladki do butow na zmiane

Gość weteryniarz z alpejskiej wiosk
Ja wzielam -reczniki -nie dawano szpitalnych -pizamy na noc,w dzien chodzilam w ubraniach -luznych,ale dziennych,nienawidze szlajac sie z jakichs koszulach nocnych w dzien -klapki -komorke,cos do pisania,do czytania itp Podklady,podpaski itp byly w szpitalu