Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamrtwiona

Pimafucin czy Clotrimazolum?? Maści

Polecane posty

Gość Zamrtwiona

Czy któraś z Was sposowała obydwie maści ?? możecie się wypowiedzieć, która jest lepsza?? ja obecnie stosuję Pimafucin, ale chyba on mnie podrażnia :(( zamiast być lepiej mam coraz większe zaczerwienienia :( zastanawiam się nad kupnem maści Clotrimazolum. Doradzcie proszę, już nie wytrzymuję z tym pieczeniem :((

Gość gość
IDŹ DO LEKARZA.

Gość Zamrtwiona
Byłam 2 razy już... w jednym miesiącu, nie stać mnie, żeby w ciągu jednego miesiąca iść 3ci raz na prywatną wizytę... Doktorek znów przepisze mi to samo i co... ;/ jak on nawet mi nie kazał brać żadnych probiotyków!! Sama z forum wygrzebałam i innych źródeł, że należało by również się wspomóc probiotykami...

Gość gość
ja stosowałam obie maści, obie pomogły. wszystko zależy od organizmu i rodzaju infekcji. może spróbuj pójść do lekarza rodzinnego, opisz objawy to może wypisze co trzeba. ja raz byłam z grzybicą u rodzinnego i nie było problemu z wypisaniem recepty. probiotyki też biorę po leczeniu, najczęściej lactovaginal, wg mnie najskuteczniejszy.

Gość gość
ja stosowałam jedną i drugą, clortimazolum mi nie pomogła, natomiast pimafucin pomógł bardzo szybko, smarowałam się dwa razy dziennie i już na drugi dzień wieczorem byłam prawie wyleczona ( z tym, że ja miałam początki grzybicy a nie zaawansowane stadium):) jeśli uczula Cię pimafucin to idź albo zadzwoń do swojego lekarza i będzie ok:) pozdrawiam

Gość gość
lekarz mi przepisuje pimafucin, na receptę, jak potrzebuję czegoś bez recepty to kupuję provag żel, dobrze łagodzi świąd i pomaga na podrażnienia po depilacji

Gość gość
na ulotce pimafucinu jest napisane że może powodować pieczenie, może dobrze bedzie jak zastosujesz obie maści na przemian? A czemu do lekarza nie możesz iść na fundusz? jak infekcja nawraca to lekarz powinien Cię wysłać na posiew z pochwy w kierunku bakterii i grzybów.Może infekcja jest mieszana bakteryjno-grzybicza i leki typowo przeciwgrzybiczne nie mogą jej wyleczyć? no nie wiem-to tylko gdybanie-nie jestem lekarzem...Co do probiotyków to ja robiłam przy leczeniu kurację provagiem/20 dni-1 kapsułka dziennie/.

Gość gość
ja zawsze stosuje clotrimazolum i pomaga. jak trzeba zakładam jeszcze na noc lactovaginal i na ogół problem znika. ale w tym wypadku poszłabym jednak do ginekologa.