Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sosuji

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość Sosuji

Witam, choruje na tarczycę już ok. 8 lat, chodzę do lekarza, co jakiś czas robię badania, biorę leki.. wszystko tak jak mówi lekarz, ale ciągle się źle czuje, cały czas ten sam stan - zmęczenie, uczucie zimna, sucha skóra, problemy z koncenrtacją itd.. i do tego jakieś zaburzenia psychiczne o.O jakieś lęki.. Masakra jakaś. Nie wiem co mam z tym robić. Gdy mowię konkretnie co mi jest lekarzowi to odpowiada zeby jeść owoce ,warzywa i cwiczyć. Robię wszystko co mogę, ale nic nie pomaga. Czy może mi ktoś jakoś doradzić..?? Dodam, że choruję również na celiakię.. może ma to jakieś powiazania ze sobą ,ze tak okropnie się czuje? :/

Gość gość
Spróbuj ziół o. Klimuszko na niedoczynność tarczycy. Ja u siebie podejrzewałem niedoczynność tarczycy choć badań dokładnych nie robiłem(TSH w normie ale TH3 i TH4 jedna za wysokie drugie za niskie). Biorę te zioła i jestem mniej senny, właściwie prawie wcale i nie mam już zimnych dłoni. http://www.eko-styl.com/zestaw-ziol-niedoczynnosc-tarczycy-ojca-klimusz-p-1468.html Spróbuj może i Tobie pomogą.

Gość Aguńka :*
A jakie masz TSH? U mnie musi być bardzo bardzo niskie żebym czuła się dobrze,np 0,25. Mój lekarz powiedział że normy laboratoryjne nie sa współmierne dla każdego

Gość Sosuji
Hm.. szukałam w różnych zrodłach czegoś o ziołach, ale na te akurat nie trafiłam. Muszę sprobować, bo inaczej wykorkuje. Hm, a więc mowisz ze u Ciebie musi być bardzo niskie, żeby czuć się dobrze? Kurcze.. nad tym się nie zastanawiałam..Mnie TSH zawsze wychodziło w normie , choć czuje się potwornie, a lekarz nic sobie z tego nie robi.. Może tez lekarza powinnam zmienić..

Gość Aguńka :*
pamiętam sytuację kiedy btałam Euthyrox 100 (teraz 75) i TSH spadło mi do 0,025. Byłam wulkanem energii i chyba nawet nie zgłaszałabym tego faktu lekarzowi, gdyby nie sytuacja, w której dostałam kołatania serca - zmniejszył dawkę do 75/50. Do tego jeśli masz np zapalenie tarczycy to hormony skaczą, jak u mnie i trzeba się pilnowac i badać regularnie. Ja np teraz mam ogromny problem z jedzeniem - pochłaniałabym wszystko, pewnie mi to wyjdzie w wynikach krwi... Aha, leczę się 14 lat

Gość gość
to nie mnie pytałaś ale moje TSH to 1,9 a tam miało być oczywiście FT3 i FT4 a nie TH, pomyłka