Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tak sobie pytam

Co pijecie na zazwyczaj? Soki, wode, napoje?

Polecane posty

Gość a tak sobie pytam

Ja rano kawe obowiazkowo, a tak to wode gazowana, czasem cole. Maz z kolei pija czesto cole, z jakies 2-3 szklanki dziennie. Wieczorem zielona herbate albo cos z procentami:P

Gość i look job
tutaj to kazda matka i jej dziecko pija tylko wode wysokozmineralizowana muszynianke a ty pijesz syf:o

Gość a tak sobie pytam
syf? ja tez pije na codzien wode, nie muszynianke:D ale cisowianke:P A i zapomnialam, ze jeszcze czasami wypijamy po szklance soku pomaranczowego.

Gość gość
Ja piję głównie wodę niegazowaną, ale różnych firm :D

Gość gość
ja piję jedna lub dwie szklanki kawy zbożowej z mlekiem ( rano zawsze ), jedną herbate, w międzyczasie piję wode niegazowana lub sok, ale taki pół na pół z wodą bo sa dla mnie za słodkie. Czasem pije colę, pepsi lub sprite obowiązkowo zimne - niebo w gebie :) ale nie często bo jak za dużo wypije to mnie żołądek boli ( a mam wrzody więc muszę uważać )

Gość gość
kawe i wode niegazowana, czasami cole albo jakis sok ale to rzadko

Gość gość
dzin rozpoczynam od szklanki zimnej wody. caly dzien pije wode, dwa razy lub raz herbatke oczyszczajaca i jedna kawe cappucino zalana mlekiem (kawa i mleko ze sklepu eko). raz na jakis czas sok marchwiowy lub pomaranczowy ale roxzrobiony z woda. napojow typu cola fanta, sprite i inne gowna nie ejstem w stanie ruszyc... w weekendy wino, piwo

Gość gość
obecnie tylko wodę gazowaną, colę diet i kawę. dziecko pije herbatę, wodę gazowaną, przeróżnego rodzaju soki i inne oranżady :P

Gość a tak sobie pytam
mnie zawsze dziwilo to rozcienczanie soku:) Sprobowalam raz i smakowalo jak napoj pomaranczowy, a nie jak sok. Ale kazdy lubi co innego.

Gość gość
a tak sobie pytam - ja rozcieńczam sok, bo w ciaży miałam cukrzyce ciążowa i odstawiłam wszystko co słodkie, kawy zbożowej nie słodziłam, ogolnie nic nie słodziłam. Organizm sie chyba do tego przyzwyczaił bo po ciąży jak chciałm wypic jakiś sok to wsyztsko za słodkie dla mnie było, dlatego rozcieńczam.

Gość a tak sobie pytam
ok rozumiem, moze tak byc, ze sie organizm przyzwyczaja. ja kiedys sie strulam czyms i pilam gorzka herbate wtedy, a wczesniej tylko z cukrem. I tez po tym zatruciu juz potem herbata z cukrem byla dla mnie ohydna. Soki pije tylko albo pomaranczowe albo grejpfrutowe i rozcienczone mi nie podchodza. Podobnie jak woda niegazowana, probowalam tyle razy sie przestawic i nie moge, a mam dobra wode w kranie, wszyscy w okolicy pija i im smakuje, a mi nie podchodzi.

Gość gość
filiżankę kawy, kubek herbaty, kubek pokrzywy lub mięty (oczywiście susz mam z ogródka) jak ciepło to wodę z melisą i sokiem z pomarańczy albo z miętą i ctytryną, ok. 2l wody najczęściej dobrowianka lub cisowianka czasami lekko gazowana, czasami sok lub kompot a i zdarza się pół piwa, bo lubię

Gość gość
kubek czasem dwa kawy. poltorej l niegazowanej wody. No i piwko

Gość gość
ja piję wode niegazowaną, piwo, czasem colę light, zimą herbatę

Gość 999-000-000
woda ngaz, piwko:)

Gość gość
rano o po poludniu obowiazkowo kawa :) w ciagu dnia wode niegazowana (nic innego nie moge pic zadnych sokow ani nic slodzonego) No i tez lubie herbate zielona albo czarna z mlekiem. Od czasu do czasu male piwko,chcialo by sie wiecej ale tez nie moge ;/.

Gość krystikal....
Ja-kawa, woda, rzadko cola. Maz-tylko cole i napoje gazowane :( Dziecko-glownie woda, czasem herbate czy sok.

Gość a tak sobie pytam
moje dziecko to tez wode niegazowana ta z kranu pije i czasem sok pomaranczowy, ale rzadko

Gość Ercia.
woda niegazowana, herbata

Gość gość
ja piję herbate ( zielona albo czerwona, bo lubię.Rano czasem słaba kawe z mlekiem, Nie cierpie koli, slodzonych sokow( wole owoce). Nie pije wody ze sklepu tylko z kranu, bo drowsza niz ta przelewana i stpojaca dlugo w butelkach ( plastikowuch).W Gdansku nadaje sie do picia.

Gość a tak sobie pytam
ja tez wlasnie dla dziecka czy dla meza nie kupuje wody tylko z kranu pija, bo duzo lepsza i zdrowsza, wszyscy u mnie pija ta kranowke, a jak kolezanka przyjechala i dalam jej zimna (bo zawsze mam butelke napelniona w lodowce) to uwierzyc nie mogla ze to z kranu:D

Gość gość
nie moge pic soku pomarańczowego bo mnie zgaga pali po tym chorerstwie

Gość gość
kawka, zimna herbata owocowa w ciagu dnia, mineralna gazowana od czasu do czasu, po obiedzie szklanka Cola light (zeby sie tak fajnie odbilo), sok marchewkowy - 1 w tygodniu.

Gość gość
moze i ktos wytlumaczyc ( bez obrazy), jak z wlasnej i nieprzymuszone woli mozna pic cole, ktora nawet najgorszy osad z klozetu czysci, nie ma kompletnie zadnych pozytecnych skladnikow i w dodatku tuczy?

Gość a tak sobie pytam
ja wiem, ze cole usuwa osad nie tylko z muszli klozetowej:P oczywiscie wartosci odzywczych nie ma, ale jest w smaku dobra, a najlepiej dziala na zatrucie, od razu lepiej sie robi. Mi cola smakuje, ale nie w duzej ilosci, szklanke czasem wypije i nie widze w tym nic zlego:)

Gość gość
Kawe z mlekiem raz dziennie, w ciagu dnia sprite, sok pomaranczowy albo jakies inne, czasem jakis szejk jak jestem na miescie, czasem wode bez gazu. Wczesniej pijalam tylko kawe i cole ale jestem w ciazy wiec troche sokow popijac musze ;P

Gość gość
Cola jest jaka jest, ale pomaga na bol brzucha, serio!

Gość rano pije kawe z mlekiem
w ciagu dnia herbatki owocowe (to w zimie najczesciej - mam cholernie zimno w mieszkaniu, wiec goraca herbata jest niezbedna) i woda gazowana Kropla Beskidu. Czasem pije Pepsi Light z puszki, a w trakcie wytezonego wysilku zdaza mi sie pic duzo energetykow... czasem robie sobie Chai Tea Latte - pilam to 1 raz w starbucksie i sie zakochalam, teraz robie to sama w domu - jest to czarna herbata (ale musi byc dobra, najlepsza jest twinnings) zagotowana z przyprawami korzennymi typu gozdziki, cynamon itd. i z mlekiem - pycha ! Czasem wieczorem lubie sie piwka napic, ale to tylko reddsa

Gość arleta32
Jeśli lubisz herbatę to spróbuj tego https://www.herbapol.com.pl/produkty/spozywcze/ice-tea-pl . To mrożona herbata od Herbapolu. Naturalna, bez substancji słodzących i konserwantów. Myślę, że to dobry i zdrowy wybór, zwłaszcza na ostatnie upały. Lepszy niż napoje gazowane.