Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostałam zwyzywana od krowy bo nie karmię piersią tylko mm a karmię mm bo

Polecane posty

Gość gość

straciłam pokarm. Autorze wypowiedzi rozumiem, że mam dziecko zagłodzić na śmierć?

Gość goscccccccccccccccccc
Straciłaś pokarm, ponieważ nie przystawiałaś dziecka do piersi. Gdyby dziecko ssało, nie byłoby mowy, abyś straciła pokarm. Fizjologia laktacji i karmienia piersią tak wygląda. Efektywne ssanie=mleko. Nie opowiadaj bajek o utracie pokarmu

Gość gość
ja np nikogo od krow z zasady nie wyzywam, ale tak na marginesie - nie zaglodzilabys dziecka. Jesli dziecku grozi głod, matka zaczyna wydzielac pokarm , osrodek karmienia jest w mozgu, nie da mu zginac z glodu Znane sa wypadki, ze kiedy dziecko bylo zagrozone glodem, pokarm pojawial sie u dawno nie karmiacych matek kilkuletnich dzieci.

Gość gość
do goscccccccccccccccccc Straciłaś pokarm, ponieważ nie przystawiałaś dziecka do piersi. Gdyby dziecko ssało, nie byłoby mowy, abyś straciła pokarm. Fizjologia laktacji i karmienia piersią tak wygląda. Efektywne ssanie=mleko. Nie opowiadaj bajek o utracie pokarmu G*WNO WIESZ!

Gość gość
Ty kretynie:O Krowa to chyba ciebie urodzila:O Mleko modyfikowane jest bardzo wartosciowe i jak najbardziej wskazane dla dziecka. Moze pochwal sie co ty takiego jadasz, pijasz, czym karmisz swoje dzieci lub swoich gosci - jesli ktos cie w ogole odwiedza no dalej pochwal sie durniu :O

Gość goscccccccccccccccccc
Mleko modyfikowane to wysokoprzetworzone gówno naszpikowane sztucznymi witaminami, nie ma w nim NICZEGO wartościowego dla dziecka. To jest gówniany zamiennik mleka kobiecego. Jeżeli dziecko jest przystawiane do piersi, to pokarm ot tak nie zanika. Każda kobieta jest w stanie wykarmić swoje dziecko, tylko malutki procent z jakichś przyczyn nie jest w stanie, tymczasem leniwym krowom się nie chce dawać piersi i wynajdują sto tysięcy powodów, byle się wytłumaczyć przed samą sobą, że nie mogły karmić.

Gość gość
mnie lekarze nie pozwalali karmic przez tydzien od porodu( infekcja), stwierdzili,ze i tak juz na pewnie zaniknie i polecali sztuczne karmienie, bardzo sie meczylam sciagając a potem przyzwyczajac dziecko ( ktore w szpitalu ostawalo mm przez szeroki smoczek) do piersi , wygralam, karmilam bardzo dlugo. Czyli mozna. Nie ma nic lepszego od mleka matki i nie mowie to ja, tylko eksperci.

Gość gość
Skąd wiesz goscccccccccccccccccciu, że autorka postu nie jest w tych "malutki procent z jakichś przyczyn nie jest w stanie" tylko od razu za wyzywanie się bierzesz?

Gość gość
mm to tylko podrobka, a nawet najlepsza podrobka nie zastapi idealu

Gość gość
Oczywiscie ze mozna stracic pokarm. Dwa tygodnie po urodzeniu corki dostalam grypy i okropnej goraczki. W ciagu kilku godzin stracilam caly pokarm. Po chorobie tydzien izolowalam dziecko od siebie i juz nie wrocilam do karmienia piersia

Gość gość
Temat raczej nie powstał po to aby rozstrzygać, które mleko jest lepsze/gorsze. Po co obrażacie kobiety, które nie karmią piersią, chętnie poczytam.

Gość gość
goscccccccccccccccccciu vel ekspercie od laktacji - nie wiesz z jakiego powodu straciłam pokarm i nie rozumiem dlaczego wyzywasz mnie od krowy, proszę wytłumacz mi to.

Gość gość
Nie wierze. Ja też pod wpływem stresu miałam mniej pokarmu, ale wygrałam. Te,ktore nie karmia SA LENIWYMI KROWAMI.

Gość ikjuk
Bo tylko leniwa krowa szuka pretekstu, by nie karmić swojego dziecka piersią, a potem płacze i wylewa gorzkie żale, że dzieciątko ma bóle brzuszka czy zatwardzenie po mm

Gość gość
Co z was za ludzie, co gorsza Matki, które wyzywają inne, w domu nie macie się na kim wyładować?

Gość gość
ikjuk "Bo tylko leniwa krowa szuka pretekstu, by nie karmić swojego dziecka piersią" jakiego niby pretekstu?

Gość gość
wymyslanie komus w ordynarny sposob pomijajac,ze jest chamskie, odnosi przeciwny skutek. Karmienie zalezy od nastawienia psychicznego. jesli kobieta sie wkurzy i zatnie,ze nie bedzie karmic, pokarm straci. Zeby karmic, trzeba chciec albo przynajmniej byc na luzie. Wiec darujcie sobie epitety,jesli naprawde jestescie za tym ( zreszta slusznie),zeby jak najwiecej kobiet karmilo naturalnie

Gość gość
ble ble ja nie karmilam bo nie chcialam i nie musze szukac pretekstu bo to moja sprawa. moge byc leniwa krowa mam to w d***e :)

Gość gość
przykto,ze ktos ma w d... kondycję wlasnego dziecka

Gość gość
"dzieciątko ma bóle brzuszka czy zatwardzenie po mm" wnioskuję, że wszystkie dzieci świata karmione piersią nie mają problemów z brzuszkiem - sami eksperci na tym forum!

Gość gość
przepraszam - bo ekspert, doradca laktacyjny czy ktokolwiek inny mający w sobie trochę kultury nie wyzywa od krów!

Gość gość
na szcescie obcy ludzie sie moim dzieckiem przejmuja :) jestescie idealnymi matkami? cerpcie z tego satysfakcje a nie probujecie sie dowartosciowac porownywaniem sie do innych...

Gość gość
Też nie karmiłam,bo nie chciałam i nie obchodzi mnie zdanie innych. I nie mam w d***e zdrowia mojego dziecka,przeciwnie-biorąc pod uwagę fakt ile chemii i różnych środków jest we wszystkim co jemy,to zdrowsze jest mleko mm.

Gość gość
Kobieta chciała poradzić się odnośnie zatwardzeń u Maluszka a została zwyzywana, BRAWO!

Gość ja tam nie karmilam wcale
i zyje i moje dziecko tez zdrowe i ma sie dobrze:) Mialam do wyboru karmic i zle sie czuc badz nie karmic i czuc sie dobrze.

Gość gość
Niech goscccccccccccccccccc wytłumaczy dlaczego zwyzywał kogoś od krowy tylko dlatego, że nie karmi piersią, chyba o to w tym temacie chodzi?

Gość gość
Ja szanuje te ktore sie przyznaja-nie karmilam bo niechcialam. A takie,ktore mialy "mało"albo "straciły" mnie smiesza. Tak jak ktos pisal-niewiele kobiet rzeczywiscie niemoze karmic. Napewno grypa NIE jest przeciwskazaniem- a nawet powinno sie dostawic dziecko. W szpitalu nie potrafiłam karmic,byłam zestresowana,a połozne dołowaly-jak wrociłam do domu sutki krwawily ja płakałam z bólu- dałam rade. Potem dziecko wyladowały w szpitalu-ja zestresowana- pokarmu jakby mniej-dziecko głodne-trzy dni w łozku z nim i naprzemian odciaganie-wygrałam. Potem dostalam sterydy bo mialam silna reakcje alergiczna- dzieciak odstawiony od cycka- ja sciagalam. I dalej karmie. Moje siostry karmily 3tyg,mama niewiele dłuzej,wiec genetyka tez tu niewiele ma do gadki. Wystarczy. CHCIEC i dostawiac.

Gość gość
Leniwe matki to te karmiace piersia!!!!! na mm trzeba zarobic i je zrobic a wyzywanie nikarmiacej piersia krowa pokazuje jakie macie pojecie bo krowa daje mleko i to wlasnie dojne krowy maja najwiecej mleka

Gość gość
Jaki sens ma obrażanie innych? Nie rozumiem tego, forum chyba nie po to służy, prawda? Czy się mylę?