Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego macie problem czym kto karmi dziecko?!?

Polecane posty

Gość gość

Co was to interesuje?kazdy karmi tym czym chce i nikomu nic do tego. I kazdy jest taka sama dobra matka.

Gość gość
ja tez nie rozumiem:D te temty mm kontra pierś są już naprawdę do znudzenia mdłe:O:O wezcie się za robote a nie jak przekupy się przekrzykują co lepsze/gorsze. Każdy robi tak jak pasuje. Ale znając zycie jakas zaraz tu wlezie i napisze: tylko wygodne karmią butelką .I to niestety częściej matki karmiące cyckiem obrazają te karmiące inaczej:)

Gość gość
Nie chodzi o to kto czym karmi tylko o wzajemne wyzywanie się!

Gość gość
Ludzie piszą na forum po to aby się poradzić a nie po to żeby zostać zwyzywanym i o to w tamtym temacie chodzi!

Gość gość
I nie tylko w tym ale każdym innym, zawsze znajdzie się osoba, która zaczyna obrażać, ile jest takich postów w tematach o samotnych matkach, że nogi rozkładają, że to, że tamto.

Gość rfdegt
Problem z tym mają ZAWSZE matki karmiące mm. Najwidoczniej nie mogą pogodzić się z tym, że tak głupią decyzję podjęły. To one same twierdzą, że w związku z tym są złymi wyrodnymi matkami. Wkładają takie słowa w usta karmiących piersią, żeby zrobic z siebie ofiarę. Karmię piersią i gdzieś mam czym kto karmi :D

Gość gość
"rfdegt Problem z tym mają ZAWSZE matki karmiące mm. Najwidoczniej nie mogą pogodzić się z tym, że tak głupią decyzję podjęły. To one same twierdzą, że w związku z tym są złymi wyrodnymi matkami. Wkładają takie słowa w usta karmiących piersią, żeby zrobic z siebie ofiarę. Karmię piersią i gdzieś mam czym kto karmi smiech.gif " i znowu to samo

Gość Srosc
Rtdsre myślisz że karmiśz piersią to co jesteś lepsza? Co masz w tym mleku diamenty ha ha dosrywasz innym bo musisz karmić piersią bo nie stać cię poprostu na mleko

Gość rfdegt
"Rtdsre myślisz że karmiśz piersią to co jesteś lepsza? Co masz w tym mleku diamenty ha ha dosrywasz innym bo musisz karmić piersią bo nie stać cię poprostu na mleko" Tak, moje mleko jest nieocenione dla mojego dziecka pod każdym względem. Uwagę na temat tego, że mnie nie stać na mleko litościwie pominę.

Gość ja tam nie karmilam wcale
mnie tez to zastanawia co to kogo obchodzi. Mnie nie interesuje kto czym karmi, jak rodzi i jak wychowuje. Ale tez zauwazylam, ze pyskowke zaczynaja mamy karmiace piersia, a robia to w ten sposob, ze pisza, iz niby nic im do tego, ale podkreslaja, ze mamy karmiace mm sa "gorsze" i tak sie zaczyna. Mnie to nie rusza gdyz ja nie mam kompleksow, wiec nikogo nie obrazam

Gość gość
k***a mac znów to samo -dzcie się poprzekupowac na TARGU CO? Kretynki. mówiłam ze matki od cycka są idiotkami? Kto oczywiście się wypowiedział w sposób obrazajacy pierwszy oczywiście karmiąca cyckiem. Dziecko ci chyba mózg razem z mlekiem wyssało.

Gość gość
nie nie, problem mają wiecznie matki karmące piersią- niestety, ale to z ich strony płyną wyzwiska w stosunku do tych karmiących mm

Gość gość
do ja tam nie karmiłam wcale-masz 100% racji. Z reszta każdy widzi jaki jest schemat!!! Jakas mama karmiaca mm wchodzi aby cos się zapytać ,dowiedzieć czy o mleko modyfikowane czy o pory karmienia no i po kilku minutach albo i od razy wchodzi na taki temat(w ogóle nie wiem w jakim celu) matka karmiaca cyckiem i od razu autorke tematu jedzie ze jak ona smiała miesięcznemu dziecku mm podac! Ze jest wyrodna i mleko matki jest takie cusowne i jakby autorka się wysiliła to dałaby rade wykarmić swoje dziecko mlekiem a nie gównem z puszki... Matki od cycka są chamskie ordynarne i zawsze wchodzą na tematy ich nie dotyczące.

Gość gość
podobno wszystkie dzieci sa nasze:). Wywiazuje sie niepotrzebna dyskusja polegajaca na tym, ze matki karmiace sztucznie usilują przekonac swiat,ze mm jest lepsze od naturalnego. Do w i e d z i o n e n a u k o w o jest co innego, wiec niepotrzebne sa kłotnie na ten temat, w dodatku wyzwiska po obu stronach. Trzymajmy sie faktow , wiedzy ( ew mozemy podawac zrodla) ,a nie tego co robi pani X czy pani Y i jak na tym wychodzi. Nie ma nad czym dyskutowac,

Gość ja tam nie karmilam wcale
ale jakie to ma znaczenie ktore mleko jest lepsze wedlug badan? Dla mnie zadne, bo kazda wybiera sposob karmienia jaki dla niej i wg niej dla jej dziecka jest najlepszy i koniec. Nie ma nad czym sie rozpisywac.

Gość gość
no trzeba gdzies ta frstracje wladowac, a gdsie lepiej niz na aninomowym forum??

Gość gość
Matki karmiące mm nie usiłują matkom cyckowym wpajac ze mm jest lepsze. Ale nie jest tez gównem z puszki jak to matki cyckiem okreslaja. Jakby było gównem by nie stało na półkach -logiczne. A dyskusja jest o czym innym.

Gość gość
A ja tam karmilam mm od poczatku bo nie chcialo mi sie trzymac malej przy piersi 24 na 24. I co? wcale nie czuje sie gorsza od innych matek. A teraz mnie wyzywajcie cycate krowy :)))

Gość debicajana
Kazdy ma wolna wole i jak dla mnie teksty typu " matki karmiace mm sa takie czy siakie ze taka decyzje podjely" sa ponizej poziomu. Moze nie miala wyboru? Moze musiala isc do pracy? A moze dziecko sie nie najadalo? A moze tak K***A CHCIAŁA?????

Gość gość
ja ostatnio oberwałam za karmienie kaszką bobovita :D hahahaha :D Ale co do karmienia mm, tak karmię mm, nie zamierzam nikogo obrażać, kiedyś koleżanka mnie podbudowała mówiąc "a co ja krowa jestem, że muszę karmić?" każdy wychowuje SWOJE dziecko, a niektóre to tak się pieklą jak bym to ich dziecko karmiła :) Ale co tam, to kafeteria tego nie ogarniesz :) a ja WAS tak kocham dzióbeczki, że bez Was żyć nie mogę!! i wchodzę tu codziennie, czasem można się pośmiać z wyzwisk, czasem usłyszeć złotą radę, grunt to wrzucić na luz!!!

Gość gość
Może i karmicie piersią ale czytanie ze zrozumieniem wam nie wychodzi!

Gość gość
Wy też nie umiecie czytać, gdybyście umiały nie karmiłybyście mm, chyba że celowo dajecie dziecku coś gorszego, co stwarza ryzyko wielu chorób.

Gość gość
ryzyko wielu chorób? HAHAHAHA szczepienie to też ryzyko szczepisz?

Gość cycataaaaa
Ja jestem w ciąży i jeszcze nie wiem jak będę karmić swoje dziecko, jeśli będę mieć pokarm to pewnie spróbuje karmić piersią a jak nie będzie mi to odpowiadało bo np dziecko będzie wisiało tylko przy cycu to przejdę na butelkę i koniec kropka . Nikomu nic do tego. A Wy kobietki i mamuśki miejcie głęboko w d...co inne kobiety uważają...Wasza sprawa jak karmicie to Wam ma być wygodnie.... Każda metoda ma swoje plusy i minusy. Gdy karmisz piersią to plusem jest że w nocy nie musisz wstawać i biegać robić maleństwu mleko, tylko bierzesz je do łózka, przystawiasz i ono sobie je a Ty możesz odpoczywać dalej, minusem jest to że dziecko przy piersi najchętniej spędzało by każdy swój wolny czas....Butelkę daję się już w określonych odstępach czasu, więc zawsze ma się parę godzin luzu, gdy dziecko jest najedzone...z tym że trzeba ją robić... Po drugie nie każda matka ma dobry i w pełni pożywny pokarm, są takie które mają rzadki , wodnisty, więc często butelka jest tysiąc razy lepsza...Pozdrawiam

Gość gość
ja tez nie rozumiem tego problemu :masz pokarm ,chcesz karmic piersią to karm ,wiadomo ze zdrowsze ,tansze ,praktyczniejsze pokarm zawsze gotowy nie trzeba kupować butelek i ich myc wyparzac ,a jak nie chcesz ,nie możesz to karm mm -co wcale nie uważam ze jest wygodniejsze bo trzeba wstać ,przygotować po karmirniu wyplukac butelke a najlepiej od razu umyc no i kupic mleko co jest sporym wydatkiem.Zamiast kobiety się cieszyc ze maja możliwość wyboru to obrzucają się wyzwiskami..... chore

Gość gość
idź zapal peta i wypij piwsko, czytanie nic ci nie da, bo litery może umiesz składać ale nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
cycataaaaa Ja jestem w ciąży i jeszcze nie wiem jak będę karmić swoje dziecko, jeśli będę mieć pokarm to pewnie spróbuje karmić piersią a jak nie będzie mi to odpowiadało bo np dziecko będzie wisiało tylko przy cycu to przejdę na butelkę i koniec kropka . Nikomu nic do tego. A Wy kobietki i mamuśki miejcie głęboko w d...co inne kobiety uważają...Wasza sprawa jak karmicie to Wam ma być wygodnie.... Każda metoda ma swoje plusy i minusy. Gdy karmisz piersią to plusem jest że w nocy nie musisz wstawać i biegać robić maleństwu mleko, tylko bierzesz je do łózka, przystawiasz i ono sobie je a Ty możesz odpoczywać dalej, minusem jest to że dziecko przy piersi najchętniej spędzało by każdy swój wolny czas....Butelkę daję się już w określonych odstępach czasu, więc zawsze ma się parę godzin luzu, gdy dziecko jest najedzone...z tym że trzeba ją robić... Po drugie nie każda matka ma dobry i w pełni pożywny pokarm, są takie które mają rzadki , wodnisty, więc często butelka jest tysiąc razy lepsza...Pozdrawiam szkoda, że nie douczyłaś się zanim zaszłaś w ciążę,po drugie zauwać że 9/10 posta to ja, ja i ja, jak mi będzie wygodnie

Gość gość
I co z tego, że 9/10 posła to "ja i ja "? To jak kobieta ma dziecko to obowiązkowo ma się przeksztalcic z wielkiego mlecznego cyca bez prawa do odpoczynku ?

Gość gość
Dlatego, że dajecie zły przykład młodemu pokoleniu, dlatego że przeszkadza wam że ja karmię powyżej roku, dlatego że dajecie dziecku coś gorszego, dlatego że jesteście chamskie, wulgarne wyzywając matki karmiące od krów co brzmi śmiesznie biorąc pod uwagę, że niejako krowy są lepszymi matkami niż wy, dając mleko dla waszych pociech, a wy z radością przekazujecie im krowi materiał genetyczny, bo mm zawiera składniki wspomagające rozwój kopyt i rogów. W przeciwieństwie do waszych dzieci, nasze otrzymują ludzkie komórki macierzyste.