Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ona-nie z tego świata

Nie z tego świata

Polecane posty

Gość ona-nie z tego świata

Przeraża mnie ten świat,nie potrafie sie pogodzić ze ludzie są tak obojetni wobec siebie,ze zamykają sie w swiecie wirtualnym nie widząc ze drugi człowiek jest samotny,czesto chory,biedny,potrzebujący opieki i współczucia,przeraża mnie to że tak łatwo ludzie tlumaczą sobie niechęc niesienia pomocy innym,często sa to ludzie z wyzszym wykształceniem dlatego nieraz cięzko mi z nimi dyskutować i walczyc na argumenty bo nie jestem zbytnio wykształcona,czesto polegam w takich dyskusjach bo dla mnie czlowiek to cżłowiek,istota wyzsza,czująca i myslaca wiec kiedy potrzebuje pomocy to dla mnie jasne ze trzeba mu pomoc bo nie wszyscy są zdolni,mądrzy,zaradni i zdrowi.Przeraża mnie dosłownie wszystko z czym sie stykam przeglądając internet,manipulacja ludzmi,kłamstwa ,wszechobecny seks i zboczenia ,,dewiacje których nie rozumiem,a którym nadano jakies piekne angielskie nazwy,spłycanie relacji między dwojgiem ludzi do szybkiego numerku albo seksu za pieniądze,dla mnie to połączenie dusz i ciał,cos czego nie wolno udostepniac osobom przypadkowym,widzę ludzi którzy dowartosciowują sie wstawiajac filmiki i zdjęcia z kazdej imprezy rodzinnej i kazdego wiekszego lub mniejszego wydarzenia ze swojego zycia,celebrytki które staja sie gwiazdami tylko dlatego ze pokazały kawałek tyłka albo powiedziały cos szokujacego,czy rozstały sie z kolejnym partnerem ,co rusz czytam o aferze czy skandali związanym z kolejnym politykiem czy księdzem którym kiedys tak ufałam a teraz ten mój idealny swiat i porządek sie rozpadł i czasem czuje sie jak na jakims rollercoasterze,wiruje wszystko w mojej głowie i nie chce juz wierzyc ze swiat i ludzie są tak zepsuci i zli,skomplikowani w negatywnym tego słowa zneczeniu.Jak odzyskac spokoj kiedy utrata zludzen tak bardzo boli,kiedy cała wiara w prawde i szczerosc,uczciwosc ludzka runęły i nadal nie dociera do mnie wiele rzeczy..Jestem za delikatna,zbyt wrazliwa zeby to pojąć,ogarnać ,przyzwyczaic sie do mysli ze całe zycie wszystko i wszystkich idealizowałam,w moich oczach często jeszcze można dostrzec tą naiwnosc dziecięcą ale rzeczywistosc mnie przerasta,chyba wolę udawac ze nie wiem ,ze nie mam pojęcia jaki jest naprawdę swiat i ludzie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować