Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juzSAMAnieWIEM

CZY JEŚLI prezerwatywa NIE PĘKŁA to jest jakaś szansa na ciążę?

Polecane posty

Gość juzSAMAnieWIEM

jw............

Gość gość
pewnie że tak głupku

Gość gość
zalezy co robiliscie do jej zalozenia i po jej zdjeciu

Gość juzSAMAnieWIEM
przed założeniem i po ściągnięciu byliśmy już grzeczni :) głupia nie jestem , i wtrakcie brania tabletek można wpaść..... choci mi raczej czy jest to mało prawdopodobne ....

Gość gość
no to wyjaśnij mi dziewczyno - którędy twoim zdaniem mogłyby się plemniki rpzedostać? Głupia nie ejsteś, to wytłumacz

Gość mamaMaP
do gość - mogły się przedostać chociażby podczas sciaganie/zsunięcia prezerwatywy

Gość juzSAMAnieWIEM
oo chociażby jak osoba wyżej napisała.......

Gość gość
ale wtedy najwyżej "pobrudzą" a nie zostaną wstrzyknięte do środka. To są małe szanse, ale zawsze możesz wziąć postinor. Szczerze mówiąc nie spotkałam się nigdy z takim zapłodnieniem - nawet w necie ;)

Gość juzSAMAnieWIEM
też mam nadzieję że nic się nie przedostało, ale okres spożnia mi sie półtora tygodnia.....

Gość sznsa znikoma
musiałabys miec pecha ....

Gość gość
plemniki są bardzo małe... Gołym okiem prezerwatywa moze wyglądać na całą. Ale może zdarzyć sie w prezerwatywie jest mikroskopijna dziurka przez którą np dostanie sie kilka plemników. Ciąża jest możliwa choc szanse baaaaardzo małe. Należy pamietać że do zapłodnienia wystarczy 1 plemnik!

Gość gość
no zazwyczaj wystarcza jeden plemnik:D:D:D Nie mozesz kupic sobie testu za 8zł ?????? KOBIETY!!!!!! TE TESTY NIE GRYZĄ !!!!!!!!

Gość juzSAMAnieWIEM
przez przypadek założyłam tez temat na antykoncepcja .... tam juz pisałam o co mi chodzi dokładnie... dziewczyny ja jestem 5 msc po cc , ze względu na wątrobę , nie mogłam brac tabletek anty ... zabezpieczamy się z mężem na razie prezerwatywami i mieliśmy uważać , uważaliśmy a jednak okres mi się spóźnia .....wiem ze do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik .... zdaje sobię z tego sprawe

Gość juzSAMAnieWIEM
testy nie gryzą ale boje się zrobić , pewnie mnie tu zaraz co poniektóre zjadą , ale jeśli wpadłam to miałam po prostu pecha, zabezpieczyłam się uważałam , to że nie mogłam zabezpieczyć się w inny sposób cóż tak bywa.... jestm po cesarce ciąża gdyby teraz była to byłaby klęska , nie chodzi o kolejne dziecko , lecz o to czy wszystko byłoby okej

Gość gość
Nie martw się, nie ma takiej możliwości. O takich cudach nie slyszałam. Uczyłam się jednak na chemii że budowa atomowa cząsteczki wirusa hiv jest mniejsza niż lateksu więc jest (małe ale jest) możliwe zarażenie się hiv mimo gumki. Plemnik jest jednak 100 razy większy

Gość gość
na dobrą sprawe prezerwatywa mogła być nawet mieć jakąś wadę fabryczną. Gdyby było tak widać że gumka pękła to byłby to najpewniejszy sposób:) bo zawsze jest tabletka po :)

Gość gość
moja przyjaciółka zaszła w ciążę mimo wzięcia postinora w periwszej dobie

Gość juzSAMAnieWIEM
test negatywny ( 40 dc ), okresu nadal brak.....

Gość juzSAMAnieWIEM
idę w piątek , do tego czasu oszaleje

Gość gość
up

Gość gość
z tego co wiem to po porodzie do roku mogą być nieregularne miesiączkę

Gość juzSAMAnieWIEM
hej , okresu nadal brak ...zobaczymy co powie jutro lekarz trochę się martwie, mimo ze test wyszedł negatywnie to mam stresa, a co do okresów po porodzie wiem że mogą być nieregularne ale mimo to sie denerwuje

Gość gość
Daj spokój, 5 msc po porodzie jesteś a Ty się martwisz, że okres Ci się spóźnia. Na pocieszenie Ci powiem, że ja też się tak bałam. :P Normalka. Jestem dwa lata po porodzie a okres mam raz na 3 miesiące. Przed ciążą jak w zegarku 30 dni, a teraz już niestety nie.

Gość juzSAMAnieWIEM
obyś miała rację , jutro zobaczymy...

Gość gość
zalezy też czy karmisz piersią bo jeśli tak to cykle mogą być nieregularne... ciąża raczej niemożliwa, prędzej jakaś torbiel.

Gość juzSAMAnieWIEM
nie karmie piersia, co do torbieli to całkiem możliwe, mam endometrioze i już dwa razy miałam usówane torbiele, raz laparoskopia a drugi raz podczas cesarki

Gość gość
no to najprawdopodobniej torbiel, może tym razem hormonami ci będą próbować wyleczyc.

Gość juzSAMAnieWIEM
zobaczymy jutro , mam nadzieję że będzie okej , ja juz od ponad tygodnia czuje że boli mnie jak na okres ale mam wrażenie jakby nie mógł ze mnie ,,wyjść ''