Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobić samemu tanio tort dla dziecka? Poszukuję pomysłów!

Polecane posty

Gość gość

Poszukuję przepisu na torcik dla dziecka zrobiony wlasnoręcznie. Nie chodzi mi o jakiś profesjonalny tort z cukierni, tylko zwyczajnie zrobiony przez siebie. Mogę użyć do tego gotowych już spodów, tylko nigdy nie robiłam i nie wiem co tam do tego dodać. Może macie jakiś pomysł, ktoś robił? Gotowe torty u mnie są dosyć drogie a ja potrzebuję coś co wiele nie kosztuje.

Gość gość
w marketach maja tanie torty....mysle, ze moze cie wyjdzie taniej niz robic samej, bo musisz kupisc smietane, jakies owoce do dekorowanie czy czekolade.

Masz rację, torty z cukierni są strasznie drogie. Jednak możesz sama zrobić coś, co na pewno zrobi na dziecku wrażenie (i na innych gościach też) niewielkim kosztem. Np taki tęczowy tort: www.moje wypieki.com/przepis /teczowy-tort-rainbow-cake Albo na zwykły tort ozdoby z masy plastycznej z pianek marshmallow. Tutaj wersja dla dziewczynki: www.moje wypieki. com/przepis /tort-urodzinowy ale możesz zrobić dekoracje jakie chcesz. Sama bawiłam się tą masą i jest niezwykle plastyczna. Dodajesz barwniki i masz nieograniczone pole manewru. Pamiętaj tylko, żeby pod masę z pianek nie dawać bitej śmietany! Jeśli krem do tortu jest na bazie śmietany posmaruj tort z wierzchu zwykłą masą maślaną. Śmietana rozpuści dekoracje. (usuń spację w linkach)

Gość gość
Biszkopot piecze sie bardzo prosto,zawsze mi sie udaje.kupujesz smietane 30%,zelatyne i jakies owoce np truskawki.ze smietany truskawek i odrobiny cukru,zelatyny robisz lekki puszysty krem do przelozenia tortu

Gość gość
Ja robiłam tort jak było 40 stopni w cieniu, więc gotowe spody przełożyłam masą na bazie budyniu, żeby sie nie rozleciał na przyjęciu. Boki posypałam orzechami, górę posmarowałam Nutellą i z masy cukrowej powycinałam pierdołki z Monster High, bo u mojej córki w klasie dziewczynki mają hopla na tym punkcie. W smaku był bardzo dobry, wizualnie też się małym fankom podobał.