Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zacząć nocnikowanie??

Polecane posty

Gość gość

witam, moja córka ma już 1,5 roku, nocnik też ma. Zupełnie nie wiem jak sie za to zabrać? Mamy wymieńcie sie doswiadczeniami ze mna.

Gość gość
na nocnik siada chętnie, ostatnio nawet pół godziny bez zmuszania

Gość gość
ale nic z tego nie wynika

jak pół godziny? siedziała na nocniku? może potraktowała jak krzesełko ? wysadzaj co godzinę mniej więcej mówiąc cały czas o tym że trzeba zrobić siusiu lub kopę co jakiś czas pytaj dziecko czy chce siusiu 1.5 roczne dziecko zaczyna już rozumieć o co chodzi i zapamiętywać skojarzenia przy takim systemie do 2 roku życia powinna zajarzyć i sama już prosić o siku powodzenia

Gość gość
właśnie boję sie ze potraktowala to jak krzesełko. To moze zacząc jak bd miala 2 latka

Gość gość
mialam tak samo i odpuscilam. ... Poslalam dwulatke do przedszkola, bo nie bylo miejsc w zlobkach.... Oklamalam ze mloda robi na kibelek. Pierwszego dnia wszystko posikala, a na drugi dzien juz sikala na kibelek.... Syn ma rok. Jak skonczy dwa latka potraktuje go tak samo :)

Gość gość
to jest sens ją uczyć teraz? Czy poczekać?

tak jest sens podlicz wydatki na pieluchy na następne pół roku a tak jak będziesz miała szczęście to o połowę je przynajmniej zmniejszysz ja od kilku miesięcy kupuję najtańsze pieluszki jakie są na rynku bo i tak małą cały czas wysadzam na nocnik a kupę już sama prosi do 2 roku zycia pozbędę się pieluch całkiem