Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o opinię nt. Bebilonu Comfort (równocześnie proszę o niewypowiadanie się

Polecane posty

Gość gość

w temacie matek karmiących piersią, szukam opinii i nie chce mi się czytać wyzwisk i pyskówek)

Gość gość
jeśli to jest ten na szybsze przybieranie to koleżanka była zadowolona :) My używaliśmy z Bebilonu Pepti-moje dziecko nie chciało jeść, i HA-ale po tym wymiotował. U nas się sprawdza NAN PRO HA(jest alergikiem) ale koleżanka jest też zadowolona z NAN PRO, tak naprawdę dopiero się okaże jak zacznie jeść, czy toleruje, no i co do BEBILONU, najpierw dobrze przemyśl możliwości finansowe, bo np dla nas puszka mleka (400g) starcza na maks 3 dni.

Gość gość
U mnie po Nan była tragedia, po Bebilonie zwykłym też i zastanawiam się czy jest sens wypróbować Comfort

Gość gość
a co się dzieje po NAN? w jakim wieku jest dziecko?

Gość gość
po Nan przez kilka dni nie było kupki i były problemy z gazami

Gość gość
U nas po bebilonie biegunka - Nan spisał się na medal . Mała przybierała błyskawicznie i w smaku to chyba było najlepsze z tych co próbowaliśmy . Niestety po roku okazało się,że córa ma skazę białkową i w tej chwili tylko i wyłącznie - Nutramigen

Gość gość
a może skonsultuj się z lekarzem?? bo częste zmiany mleka też nie są dobre, a próbowałaś HUMANĘ??

Gość gość
zmieniłam 2 razy, Humany nie próbowałam

Gość gość
nie umiem ci dokładnie poradzić u nas jeszcze w szpitalu był enfamil-nie podszedł, pre-nan również dopiero nan pro ha, potem okazała się skaza, bebilon pepti, nie jadł, więc żeby nie zmieniać producenta kupiłam bebilon ha i miałam mieszać-wymiotował, dopiero gdy wróciłam do nan pro ha było ok, a jeszcze najpierw po bebilon ha dałam bebiko ha-nie smakowało :) Każde dziecko ma indywidualne preferencje :)

Obecnie karmię mieszanie właściwie chyba 50/50 ale właściwie do miesiąca Mała dostawała tylko raz dziennie moje mleko bo nie potrafiła zassać piersi. W szpitalu Mała miała podawane to mleko bo nie potrafiła zassać piersi. Niestety u nas to był niewypał, w drugiej dobie już nie mogła zrobić kupki i były pierdy z dużą ilością śluzu, w trzeciej dobie po przyjeździe do domu dostała już BabyDream z Rossmanna (ze względu na dobre opinie). Niestety po miesiącu zaczęły się rzadkie, żrące, odparzające kupy i zmieniliśmy na HIPP, pomogło na chwilę i problem rzadkich kup chyba znów powraca, więc będę robić badanie kału. A wcześniej próbowaliśmy też Gerber 1 ale Mała po nim wymiotowała bardzo. Każde dziecko jest inne, jednemu będzie pasować Nan, a drugie będzie po nim wymiotować czy będzie mieć zaparcia. Ja po Bebilon sięgnęłabym znów jeśli wszystkie inne mleka nie nadawałyby się (ze względu na częste afery - teraz m.in z robalami..)

Gość gość
Stosowalismy bebilon comfort, z nazwy dobry na kolki i zaparcia. Kolki trochę zmniejszył, mały robił kupke 3-4 razy dziennie ( jeszcze wtedy karmiłam częściowo swoim mlekiem). Zmienilismy mleko na nutramigen i kolki minęły, kupka co 2 dni. Ponieważ mleko nie pomogło na refluks, to wrócilismy do bebilonu. Mały wyrósł już z kolek ale kupki robi raz na 4 dni...Po mleku na zaparcia... Może za często zmienialismy mleko, nie wiem, to decyzje pediatry. Twierdzi, że mogę być nawet co 5 dni i to normalne. Comfort jest trochę gęstszy od zwykłego mleka i poza ceną, od 24 do 34 zł za puszke w zalezności od sklepu, to nie mam nic mu do zarzucenia. Jak juz sie zdecydujesz to pamiętaj o mieszaniu mleka, tak by przejście trwało ok 1 tydzien.

Gość gość
a czy przy występowaniu pierdów ze śluzem powinnam od razu zmienić mleko? kupki są ok, czasami są problemy z gazami.

Gość gość
ja dawałam najpierw zwykłe, potem comfort - ale jest mega drogi, dziwną ma konsystencję bo zapychał nam smoczki (mam dodatek skrobi czy czegoś) i nic nie pomógł.. pomogła zmiana mleka na innej firmy