Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dive323

czy zrobic amniopunkcje przy takich wynikach tesyu pappa?

Polecane posty

Gość dive323

ryzyko biochemiczne + nt 1:976 ryzyko biochemiczne bez uwzglednienia wielkosci nt,wystapienia trisomii 21 zespolu downa 1:241:( lat 32 jestem przerazona, do lekarza ide dopiero w piatek z tymi wynikami

weź pod uwagę przede wszystkim nt, ewentualnie inne nieprawidłowości z badania genetycznego - jesli są i wtedy decyduj, ale ja bym nie robiła, bo to bardzo marne szanse, sama miałam 1:47, nt nie było badane, dziecko zdrowe

Gość gość
Z moich wynikow tesow pappa wynikalo, ze moje dziecko ma 1:150 szans na zespol downa. Nie zdecydowalam sie na amniopunkcje pomimo iz lekarka szczerze zachecala. Ale ja wiedzialam, ze urodze to dziecko bez wzgledu na to czy bedzie obciazone ZD czy nie...

Gość gość
moja koleżanka miała ryzyko ZD obliczone na 1:23 i w wieku 36 lat urodziła ZDROWEGO SYNKA zastanów się czy wiedza na temat kariotypu Twojego dziecka jest dla Ciebie w tej chwili na tyle istotna, że chcesz zaryzykować utratą ciąży, bo musisz mieć świadomość, że takie ryzyko istnieje

Gość gość
ryzyko (utraty ciąży) po amniopunkcji oczywiście ;)

Gość gość
Ja mialam wynik 1:80 lekarz namawial mnie na amnio ale co to by zmienilo? nic nie zgodzilam sie a dzidzia zdrowa jak rybka sie urodzila :) Decyzja nalezy do Ciebie ryzyko poronien po amnio jest bardzo duze

Gość gość
bez przesady, że jest bardzo duże ryzyko, bo szacowane, że na 100 ciąż po amniopunkcji traci je 1-2 kobiety jednak nigdy nie wiadomo czy to akurat my nie będziemy w tej grupie 1-2 dlatego jeśli nie bierze się pod uwagę terminacji ciąży nie warto w ogóle robić amniopunkcji jeśli obraz usg jest prawidłowy, to lepiej temu zaufać, a nie testowi Pappa, który jest dużo mniej wiarygodny