Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNapp

W komunie ludzie mieli wszystko, a dzisiaj młode pokolenie za to płaci

Polecane posty

Gość SNapp

Za ich niewypracowane mieszkania, lenistwo, darmowe mieszkania i inne rzeczy, które otrzymali od państwa. Z drugiej strony jak głupimi musieli być, żeby to wszystko zniszczyć - wiadomo kościół katolicki maczał w tym palce, bo liczył na wyższe zyski.

Gość gość
znów ta przygłupia zakłada swoje durne topy chce sprowokować żarliwą dyskusję dziecinada :)

Gość gość
Chcesz się popisać? - doucz się, bo ignorancja wychodzi ci buciorami.

Gość gość
w komunie nie bylo nic, pieniadze byly a polki byly puste . teraz wszytsko jest i nie na wszystko starcza tej kasy

Gość gość
sie wysiliłas

Gość 61ja
mieszkania pozornie były za darmo ludzie pracowali przywiązani do jednego zakładu pracy, za pensję która nie mogła być większa choćby nie wiem jak się starali ciężko pracować takie były limity ktoś kto przepracował 50 lat i w miedzy czasie dostał 48m2 to on już odpracował to mieszkanie kilka razy, a zresztą wkład trzeba było wpłacić , nie zupełnie za darmo

Gość gość
jakieś głupawe dziewojki tu piszą :D

Gość 61ja
lenistwo? ludzie z mojego otoczenia pracowali w fabrykach, sklepach, szkołach i po pracy uprawiali ziemię nie próżnowali nawet ci z bloków jeździli pomagać na wsi więc nie oceniaj

Gość wiekowy
Tak mieli wszystko.Jedną godzinę zapieprzałem na 1 kg cukru,4 godz.na 1 kg zwykłej kiełbasy,pół życia na starego Fiata.20 lat oczekiwano na to "darmowe" mieszkanie.Chyba że ktoś był komuchem.Jestem zwykłym robolem też nie mam teraz dobrze,ale tamte czasy przeklinam.Jest jak jest to jest tylko nasza wina.