Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziękuje tuskowi za biede która klepie po dupie

Polecane posty

Gość gość
i i w mojej okolicy liczą się TYLKO znajomości; dziewczyny w pracy obgadywały kiedys taką jedną, ktora ciągle się dokształca w nadziei na lepszą pracę i jedna skwitowała temat tak: 'ona jest jakaś taka chyba emocjonalnie niedojrzała, myśli że te kursy i studia jej w czymś pomoga, przecież to trzeba mieć układy wszędzie' i niestety ale w małych społecznościach tak to funkcjonuje; zreszta nie tylko w małych

Gość gość
Zgadzam się. Sama mam pracę po znajomości. Pracuję w Domu Kultury, mama w urzędzie miasta. Tam (w UM) nawet sprzątaczka musi mieć znajomości lub być w PO

Gość gość
Rozpierdala mnie jak nieudacznicy za swoje niepowodzenia obwiniaja wszystkich tylko nie siebie

Gość gość
bezrobocie jest wszedzie, co z tego,ze nasi maja robote np w UK - ale jaką, nie w zawodzie, - glownie zmywak i to, czego inni nie chca, chocby opiekunki do starszych osob, W Polsce tez jest na to ogromne zapotzrebowanie, a ze kasa nie ta? porownujecie sie z wielkim Imperium, w ktorym "slonce nie zachodziło" przez lata i z innymi najbogatszymi krajami swiata. czemu nie z Bulgaria, Rumunią - ich historia jest podobna...Jakby Tusk byl premierem w UK, nadal pensje bylyby tam wyzsze niz w Polsce.

Gość gość
a mnie np wkurza to, że szukają oszczędności ' na dole' a sobie dają nagrody w wysokości 3 której mojej pensji rocznej

Gość gość
bo wszystko to uklady.

Gość gość
"bezrobocie jest wszedzie, co z tego,ze nasi maja robote np w UK - ale jaką, nie w zawodzie, - glownie zmywak i to, czego inni nie chca, chocby opiekunki do starszych osob," A teraz podaj zrodlo tych rewelacji :D Wam w kraju piora mozdzki i robia z was niewolnikow. My mielismy troche odwagi, wyjechalismy i jakos nie pracujemy na zmywaku i powodzi nam sie bardzo dobrze. Przynajmniej nie narzekamy po calych dniach :D W Polsce robia propagande o tych zmywakach, wtedy pracujac za grosze, kiedy na nic cie nie stac, nawet na wakacje dla dzieci, czujesz sie lepiej, ze nie na zmywaku :D

Gość gość
" gość i i w mojej okolicy liczą się TYLKO znajomości; dziewczyny w pracy obgadywały kiedys taką jedną, ktora ciągle się dokształca w nadziei na lepszą pracę i jedna skwitowała temat tak: 'ona jest jakaś taka chyba emocjonalnie niedojrzała, myśli że te kursy i studia jej w czymś pomoga, przecież to trzeba mieć układy wszędzie' uciekałabym z takiej okolicy i od takiej mentalności aż by się kurzyło. co podejrzewam ta "niedojrzała" wkrótce zrobi. a reszta niech się kisi w tym zatęchłym sosie

Gość weeeeeeeeeeeeeeee
"A teraz podaj zrodlo tych rewelacji smiech.gif Wam w kraju piora mozdzki i robia z was niewolnikow. My mielismy troche odwagi, wyjechalismy i jakos nie pracujemy na zmywaku i powodzi nam sie bardzo dobrze. Przynajmniej nie narzekamy po calych dniach " Może i odwagi, ale z drugiej strony, to nie ma się co chełpić, jak się wzięło i wyjechało na gotowe. Bo tak to jest, pojechaliście do bogatych krajów (i słusznie, bo po cholerę jechać gdzieś gdzie jest gorzej) i korzystacie z tego co inni urządzili. Ani to godne nagany ani pochwały. Ot jakiś pomysł na życie. I nie oszukujmy się, ale bardzo wielu Polaków zagranicą przynajmniej na początku pracuje poniżej swoich kwalifikacji. I to też jest normalne zwłaszcza póki nie osiągnie się odpowiedniego poziomu biegłości językowej. Do tego często korzystacie tam z różnych udogodnień socjalnych na które płacą "tubylcy". I nie mówię o jakiś tam wyłudzeniach, ale często kraje fundują a to kursy miejscowego języka, a to można niedrogo wynająć mieszkanie od miasta. A to korzystacie przywilejów pracowniczych wywalczonych przez tamtejsze związki zawodowe. Wszystko spoko, tylko naprawdę nie ma co się chwalić cudzymi osiągnięciami

Gość gość
Wszędzie obniżają wiek emerytalny (np Francja) u nas podwyższył nas rząd. Jeszcze słyszałam wypowiedzi PO że tzw najnizsza krajowa to zlo. Najlepiej jak za 600zl bysmy pracowali. A radarów to tyle nastawiali, że jest to ewenement na skalę światową.

Gość gość
przeczytałeś/aś ten artykuł o francji???? to go doczytaj,a nie bzdury gadasz, pewnie w fakcie go przeczytałaś/eś. Czytaj ze zrozumieniem. maskara, ja bym nawet 600 PLN Tobie nie zapłacił

Gość gość
Wszyscy porównują warunki w Polsce do Angli, Niemie, Francji czy też innych zachodnich krajów. My nie jesteśmy zachodem i adekwatne byłoby porównywanie nas do Bułgari, Rumuni, Węgier. To są kraje na naszym poziomie, każde inne porównanie nie ma sensu.

Gość gość
"Bo tak to jest, pojechaliście do bogatych krajów (i słusznie, bo po cholerę jechać gdzieś gdzie jest gorzej) i korzystacie z tego co inni urządzili. " WTF???? Jeden z lepszych tekstow na kafe, hahahahahaha!!!!!! "Do tego często korzystacie tam z różnych udogodnień socjalnych na które płacą "tubylcy"." :D Oj, maly mozdzku, na owe udogodnienia socjalne placa osoby pracujace, to jest finansowe z podatkow. Polak pracujacy w UK, DE, Francji placi podatki i....korzysta :P Ogolnie wlasnie takie tepoty siedza w Polsce, narzekaja, nie moja pjecia o rynku pracy ale powtarzaja co im sie wciska do malych lebkow.

Gość weeeeeeeeeeeeeeee
"smiech.gif Oj, maly mozdzku, na owe udogodnienia socjalne placa osoby pracujace, to jest finansowe z podatkow. Polak pracujacy w UK, DE, Francji placi podatki i....korzysta jezyk.gif Ogolnie wlasnie takie tepoty siedza w Polsce, narzekaja, nie moja pjecia o rynku pracy ale powtarzaja co im sie wciska do malych lebkow." Tiaaa, sugerujesz, że dobrobyt w UK, DE Francji to się zaczął po wejściu Polski do UE i najazdu pracowników z Polski? No właśnie płacone z podatków ludzi którzy tam pracują, czyli jakby nie było głównie z podatków Niemców, Brytyjczyków czy Francuzów. Przyjeżdżasz, pracujesz X miesięcy i możesz korzystać. Myślisz, że już na to zarobiłeś? Nie na to składają się wszyscy pracujący, a korzystają ci którzy z różnych powodów są słabsi. W tym imigranci czyli też Polacy. Przecież taki rodowity Holender nie potrzebuje chodzić na kurs holenderskiego, a na niego płaci w podatkach. I może chcesz mi wmówić, że średnia płaca Polaka jest wyższa niż średnia płaca rodowitego Francuza? A o progach podatkowych słyszałeś? A o kwocie wolnej od podatku? I może nie korzystasz z zastanego na emigracji systemu? Przyjechałeś i stworzyłeś. Jasne. Pojechałeś tam bo było tam lepiej niż w Polsce. I bardzo dobrze. Ale poczucie dumy z osiągnięć innych jest śmieszne :P.

Gość gość
Nie jestem zadowolona z sytuacji jaka panuje teraz ale mysle ,ze wcale za rzadow PIS tez lepiej nie bylo,jak SLD bylo przy wladzy tez sie nie popisali,jednym slowem nie ma na kogo glosowac

Gość weeeeeeeeeeeeeeee
""Bo tak to jest, pojechaliście do bogatych krajów (i słusznie, bo po cholerę jechać gdzieś gdzie jest gorzej) i korzystacie z tego co inni urządzili. " WTF???? Jeden z lepszych tekstow na kafe, hahahahahaha!!!!!!" no ale pojechaliście do krajów bogatszych niż Polska? ( Francja, UK, DE są bogatsze i takie wymieniasz, więc tak. Urządzili te kraje inni (nie Polacy)? Tak. Korzystacie z tego co tam zastaliście? Tak Jakoś nie pojechaliście do krajów biedniejszych? Nie ma tłumów Polskich imigrantów w Bangladeszu. Więc sama prawda i nie ma się co oburzać :P.

ale bzdury z tym obwinianiem Tuska. Jeśli się upieracie, że jacyś rządzący mają wpływ na bezrobocie to poszukajcie ich raczej w lokalnych władzach (a kto z Was głosował w wyborach samorządowych, hę?). W takim Radomiu na przykład bezrobocie jest powyżej 24% a lokalne władze poświęcają swój czas, energię i pieniądze na postawienie pomnika dla zmarłych Lecha i Marii Kaczyńskich - chociaż nic wspólnego z tym miastem nie mieli. a rozsądnego programu rozwoju miasta brak.