Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie piersi pokarmieniu piersią?--ważne pytaniee

Polecane posty

Gość gość

Otóż przed porodem miałam tak,że jak nacisnęłam mocniej piers to mnie zabolało itp. po przestaniu karmienia piersią piersi zrobibły się miękkie mogłam je "gnieść" nic w nich nie było-tak to może nazwę. jednak od pewnego czasu czuje prawą piers...jak leżę na brzuchu to mnie "gniecie" ... czy to normalne?? czy to wracanie to tego co było przed???? We środę ide do mojej gin i bardzo sie martwię :(

Gość gość
może przewody mleczne jeszcze zupełnie nie zasuszone że tak powiem... albo może też od hormonów coś.

Gość gość
Też tak własnie myślę,tym bardziej ze nie karmie już 10msc a "znajduje" jakby "wysuszony" pokarm na sutkach......dziwnee

Gość gość
hoop

Gość gość
Pokarm nie znika od razu po odstawieniu dziecka. To moze u niektorych trwac kilka miesiecy. Ja po pierwszym dziecku po 6 miesiacach jak nacisnelam piers to mi jeszcze cos tam polecialo. Po odstawieniu piersi mi najpierw klaply calkiem - taka sama skora sie zrobila. A potem wrocily do normalnego stanu sprzed ciazy. Teraz nie pamietam ile to trwalo ale kilka miesiecy na pewno.

Gość gość
Niemniej jednak jak cie cos mRtwi, to zawsze lepij jak gin zobaczy. Zreszta 6 miesiecy po zaprzestaniu katmienis powinno sie zrobic usg piersi.

Gość gość
Jutro mam wizytę (usg piersi itp. ) ale to dopiero o 17.00 więc tak pytam z ciekawości:)

Gość gość
"Po odstawieniu piersi mi najpierw klaply calkiem - taka sama skora sie zrobila. A potem wrocily do normalnego stanu sprzed ciazy. " - hehe dobry żart :D

Gość gość
A co w tym zartobliwego?a skora na brzuchu po ciazy zostala ci?bo mi nie. I na piersiach tez sie "skurczyla"tylko czasu to wymaga. Jak ktos g***townie chudnie to ma nadmiar skory,jak brzuch po ciazy spokojnie sie wchlania to tez nie ma sladu,tak samo zpiersiami. Ja tez mam takie jak mialam. Choc miesiac po odstawieniu od piersi bylam przerazona. Mity na temat stanu poporodowego kobiet sieja kobiety ktore chyba dzieci nie maja i pewnie nie moga.

Gość gość
nie obrażaj kobiet, które dzieci mieć nie mogą

Gość gość
Mozecie wierzyć lub nie, ale karmię ponad 11 miesięcy i mam piersi jak przed ciążą. Może odrobinkę większe, ale nie jakoś znacznie (noszę miskę C, teraz mam takie C+). Żadnych rozstępów, zwisów itp.. ale tak swoją drogą, to chyba nie po karmieniu się ma jakieś zmiany na piersiach, tylko raczej po ciąży. Moja mama urodziła mnie w wieku 22 lat, karmiła 3 miesiące i ma mega rozstępy. To chyba cecha osobnicza jak komu się uda ;)

Gość gość
a mam takie pytanie moze ktos sie orientuje-nie karmilam piersia mija juz prawie 5,5mca po porodzie, piersi w ciazy urosly i nie zmalaly do tej pory, przeskoczylam z miseczki b na c, zostanie mi to jak myslicie? bo juz slyszalam ze kobiety nie karmia aby zachowac rozmiar no ja siary mialam kilka kropel a potem zero pokarmu, wiec jak myslicie zostanie c?

Gość gość
pewnie jak już tyle nie karmisz to ci zostaną ....:/ ja mialam miseczke b a w ciąży i przy karmieniu wskoczył na d !!!! ale jak przestalam karmic (po 5msc) to wrocily mi do b :)

Gość gość
wiesz dlaczego nie widzisz skóry na brzuchu i twierdzisz ze jej nie masz w nadmiarze bo jesteś tłusta zapasiona świnia dlatego ! jadowida gnida jak ktoś opasły moze mieć wiszącą skóre ? nie będzie jej miał ma za to opony , wszystko jasne

Gość gość
ja po karmieniu 2 moich dzieci, każdego po 7 mies, piersi mam sflaczałe i o 2 rozmiary mniejsze niż przed ciążą i w ciąży. Też mi została jakby sama skóra, nie dbałam niestety o nie, nie smarowałam, dużo odciągałam, a laktator niestety źle wpływa na kształt piersi. W każdym razie nie czuję nic przy dotykaniu, uciskaniu piersi, więc faktycznie autorko wizyta u lekarza, konieczna, ale myślę, że nie masz się co zawczasu martwić, powodzenia

Gość gość
mam 2 zwisajace nalesniki , rodzilam 2 x tylko drugiego syna karmilam piersia okolo 4 mies.

Gość gość
karmiłam dwoje dzieci ok 8-9 miesiecy i piersi mam takie jak miałam. nie widzę różnicy. może dlatego że zawsze miałam i mam mały biust, miseczka B