Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość off the record

nie ustepuje miejsca: starym dziadom, kobietom w ciazy, dzieciom

Polecane posty

Gość pukiik
czkawka tez w tym wieku tak myslalem teraz mam 30 i jak w ciagu dwoch lat sie nie zdecydujemy to po zawodach:-D

Gość off the record
gosc z 11:33: rozczaruje cie - przekroczylam juz magiczna granice 25 l. i tak - jestem wrogo nastawiona do ludzi w srodkach komunikacji miejskiej, bo: - smierdza - pchaja sie, napieraja, a nawet obmacuja - placimy masakryczna kase za bilet miesieczny (co roku podwyzki), a jezdzimy w tloku i jeszcze mamy miejsca ustepowac? - sa wakacje, a ta j****a HGW pokasowala autobusy/tramwaje, przez pieprzona II linie metra I mozna sobie wsadzic gdzies (komunikacja zastepcza to smiech na sali) - jak sa jakies manifestacje to pol miasta sparalizowane a czlowiek to sobie moze najwyzej na j****ym veturilo do roboty dojechac Pani Czkawka: otoz to - podjezdza, wsiadam, a reszta mnie nie obchodzi.

Gość gość
I dobrze. Ja też nie. Chcą siadać, niech kupią sobie samochód.

Gość gościówka/
oj , jakie damy za 3 zł (ew 6zł) kupiłam bilet za ciężkie pieniądze i mam prawo siedzieć ....hehehehe tylko jedno pokolenie dzieli was od wiejskiego motłochu... Kup sobie hrabino jedna z drugą auto, nikt tam was nie będzie zganiał z siedzenia i nic nie będzie śmierdzieć, no chyba, że wasze TANDETNE perfumy. :O

damy czy nie damy, ale jesteśmy tak samo ludźmi i mamy prawo siedzieć i się źle czuć, nie jesteśmy ludźmi drugiej kategorii tylko dlatego,że jesteśmy młodsi i nie mamy zmarszczek: :( 32 lata i już po zawodach? no dla kobiet to już ostatni dzwonek, ale faceci chyba jeszcze mogą :P

Gość off the record
gościówka rzuc okiem na cennik ztm. zobacz sobie kochanie ile kosztuje bilecik miesieczny. moze u ciebie w 'miasteczku' da sie wszedzie dojsc na piechote, ja niestety nie mam tyle 'szczescia.' sprobuj tez pojezdzic sobie autkiem po warszawie (najlepiej w godzinach szczytu) - do przyjemnosci to nie zalezy (o finansach nie wspominajac). tylko metro ratuje to miasto, a i tam warunki jak w bydlecych wagonach.

Gość gość
Nie daj się prowokować "perfumiarce".

a właśnie, do kiedy będzie szanowne metro zamknięte?! takie upały są teraz i co? mamy tramwajem pomykać od ratusza do politechniki? no i tak w ogóle to pamiętam,że rok temu było to samo!! czy to sie będzie co roku powtarzać? zgroza 😭

Gość gościówka/
motłoch ma to do siebie, że sam siebie zwalcza zamiast się wspierać w niedoli. dlatego nic więcej nie osiągnie i całe życie będzie się tłoczyć w bydlęcych wagonach... a pod koniec żywota zajmie miejsce tych teraz pogardzanych, starszych, niedołężnych. Ale podejrzewam, że oprawcy będą 100 razy gorsi.

Gość off the record
metro jest zamkniete do konca sierpnia (w sensie te dwie glowne stacje). takze powodzenia ludzie pracujacy - mozecie sie walic 🖐️ (polecam veturilo, szczegolnie osobom pracujacym w korporacjach - nie ma to jak szybka jazda w upale w garniaku, a w przypadku kobiet w garsonce i rajstopkach) dziekujemy HGW! dziekujemy! za zmniejszenie czestotliwosci kursowania nieskasowanych linii, za zabranie metra, za podrozowanie w komfortowych warunkach na wodorosta i w oparach smrodu nieumytych pach i zebow (tak, tak kochani - niektorzy nawet zebow nie myja i zadowoleni). i ja mam jeszcze miejsca ustepowac? NEVER

Gość gość
WIEŚNIOL JESTEŚ, ja ustępuję pierwszeństwa bo: - kiedyś też będę stara - nie jestem egocentryczką której wydaje się że to moja praca jest ważniejsza od tego co robią inni. - kobiety w ciąży mają bóle pleców z powodu nierównomiernego przeciążenia i puchną im stopy od długiego przebywania w pozycji stojącej. - skoro ciężarna nie jest chora, to ja tym bardziej też nie jestem chora i mogę sobie postać, nic mi się nie stanie a odrobina uprzejmości poprawi wszystkim humor.

Gość gość
Gratuluję!..., tylko tak dalej! Ja właśnie straciłam dzidziusia w ciąży i mało brakowało a życie swoje też-jadąc w autobusie, bo kierowca nagle zahamował a mój duży (6miesiac)brzuch był na wysokości barierki której się trzymałam stojąc, bo nikt nie chciał ustąpić mi miejsca. Sytuacja była o tyle niebezpieczna, że łożysko się odkleiło i i prawie się wykrwawiłam, ale co Was to może obchodzić. Siedzicie na miejscach przeznaczonych dla kobiet w ciaży bo tak wam się podoba . Może akurat jechałam z kimś z tego forum...? Kto teraz się przyzna że przyczynił sie do śmierci mojego maleństwa!?

Gość gość
h*j mnie to obchodzi.

Gość gość
Jak mozna nie ustapic miejsca kobiecie w ciazy? Niedosc ze jej ciezko to w dodatku jest to bardzo niebezpieczne stac w autobusie z brzuchem! Niech ktos przypadkiem szturchnie albo autobus g***townie zahamuje. Nie rozumiem jak mozna byc takim tepakiem i idiota zeby grzac d**e na siedzeniu i patrzac jak kobieta sie meczy i ryzykuje zycie lub zdrowie swojego dziecka. idiotki.

Archiwalne tematy debile wyciągają 😡 Z dziadostwem się nie dyskutuje. 😠

Gość gość
Wiecie to ja już bym wolała poprosić tego dresiarza niż takie nadęte suki jak Wy. Pewnie predzej by tego miejsca ustąpił, ale tak to jest jak matka w domu kultury nie nauczyła. Uważacie się za wielkie panie, a z butów gowno ze sloma wychodzi.

Gość gość
Ja też staruszkom nie ustępuję, jak jadę w godzinach 6-8 albo 14-16. Sorry not sorry, ja sobie godzin podróży nie wybieram bo mam z góry ustalone, szkoła, praca, uczelnia jest ponad to natomiast one w wiekszości jeżdżą z nudy, no to mają. Ustąpię zawsze miejsca komuś, kto się źle czuje. Ustąpię kobiecie w ciąży, nawet dziecku, które ledwo stoi obładowane plecakami i torbami. Starym - nie. Niech jeżdżą w godzinach 9-13 wtedy autobusy są praktycznie puste.

Gość gość
Ja tam kobieta w ciąży bym nie ustąpiła. Sama byłam w ciąży i jakoś nie odpadły mi nogi czy kręgosłup jak stałam w kolejce w sklepie czy gdziekolwiek indziej. No chyba ze kierowca jedzie jak wariat i widzę ze babka ledwo sie trzyma to wtedy tak ale bardziej w trosce o te nienarodzone dziecko niż kręgosłup babki.

Gość gość
Kazdy ma obowiazek ustepowac miejsca osobie starszej bad kobiecie w ciazy bez wzgledu na to czy to mezczyzna czy kobieta. Szczegolnie miejsca oznaczone od tego sa oznaczone aby wam pokazac ze nie sa dla was ale dla osob ktore tego bardziej potrzebuja.

Gość Ana435
Jak dobrze, że ja nie muszę jeździć komunikacja publiczna:-) Z tego co czytam to straszna patologia teraz jeździ i nie mam tu na myśli starszych osób czy kobiet w ciąży. Niestety takie wartości jak szacunek dla drugiego człowieka wynosi się z domu... A jak w domu jest patologia to kto takiego człowieka ma wychować? Wy też będzie starzy, może będziecie smierdziec albo będziecie przykuci do łóżka zdani na pomoc innych. Ciągle opisujecie te busy. Wszystko jasne one jeżdżą na najgorsze zad***e i przywoza cholote do miasta. Kiedyś musieliscie zapierniczac z buta po kilka kilometrów żeby dostać się do PKS-u. Teraz dojezdzacie busem i nie wiecie jak się zachować. Do przewożenia ludzi służą duże autobusy, tramwaje, pociągi. A do przewożenia choloty busy:-)

Gość Ana435
A Ci co jeżdżą komunikacja miejska i nie umieją się zachować to też sfrustrowana cholota. Nie stać Was na auto albo jesteście takimi debilami, że nie potraficie zdać egzaminów na prawo jazdy i wyzywacie się na ludziach za swoje nieudacznictwo. Ja jak jeździłam komunikacja miejską zawsze ustepowalam miejsca osobom starszym i ciezarnym.

Gość gość31lat
zgadzam się z wami wszystkimi to jest jakaś masakra ja kiedyś stałam z ręką w gipsie w autobusie i nikt mi nie ustąpił miejsca stare kwoki siedziały.........to po pierwsze a po drugie bardzo młodo wyglądam i każdy myśli, że jestem dziecko i mnie przegania z miejsca a ja jestem po 30-tce :(

Gość Maressa

https://mamaginekolog.pl/pierwszenstwo-kobiet-w-ciazy/

Proszę zapoznać się z tematem, a nie bzdury wypisywać.

Gość Mar

Gość Maressa