Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość off the record

nie ustepuje miejsca: starym dziadom, kobietom w ciazy, dzieciom

Polecane posty

Gość off the record

bo: -te staruchy jezdza w godzinach szczytu na bazary (z wozkami!), kiedy normalny czlowiek chce w spokoju dotrzec do pracy. poza tym maja bezplatne przejazdy, a ja za bilet place i nie mam zamiaru stac, bo staremu pruqwisku zachcialo sie wojazy -ciaza to nie choroba, masz kobieto nogi - mozesz stac -maly nie znaczy ulomny czy uprzywilejowany, ma nogi - moze stac dzisiaj uwiesil sie nade mna taki dzieciak i lament: mamo, ja chce usiasc. a matka 'wytrzymaj synku, jeszcze troche' (jakby umierajacy byl :O ) i na koniec: co to ma byc, ze kobieta ma ustapic miejsca, a facet siedzi?! mowie nie!

Gość gość
w 100% sie zgadzam te krzepkie babiska co sie pchają z wózkami i jadą nimi po nogach wspolpasazerow wredne kur.wy. egoistki co dziwne,jak jest deszcz to w busie pusto = wniosek one jezdza bo sie nudzą, nie muszą wychodzic i pchac sie hahaha też to znam.... bachory lataja cały dzien i drą japy a nagle w autobusie wielkie cierpienie,że muszą stać :D ja ustępuję tylko starszym panom, zawsze ale to zawsze są kulturalni, podziękują za miejsce a jeszcze nieraz się zdarza,że odmawiają ! tacy są honorowi, ale sama młodo straciłam dziadka więc do dziadków mam sentyment a stare śmierdzące ci.py powinny stać, i tak za długo żyją za to dziadkom wszystkim ustępuję miejsca :) i ludziom którzy mają np. psa albo kota , królika niezależnie od wieku, bo nie chcę by autobus zahamował i pies był poszkodowany, a tak osoba sobie usiądzie wezmie psa na kolana i jest dobrze ;)

Gość off the record
ale dlaczego kobiety maja ustepowac miejsca komuklowiek jezeli jakis krzepki dres albo inny facet siedzi zadowolony na doopie i grzeje miejscowke? nigdy takie stare pruqwisko, ciezarna czy matka z bachorem nie poprosza o ustapienie miejsca mezczyzny tylko wszyscy wala do kobiet (bo my takie wrazliwe i wspolczujace jestesmy) raz jeszcze mowie nie! place (i to duzo) za bilet i bede siedziala. zawsze odmawiam, ale potem oczywiscie caly bus/tram nagonka: jaki to brak kultury i wychowania itp. itd. nikt mnie nie bedzie uczyl kultury, a juz na pewno nie stare dziadostwo. wiekszosc z nich ma wiecej sily i energii niz niektorzy mlodzi.

Gość Laura1232131
ja raczej nie ustępuje mimo ,że jestem młoda , zdrowa itd bo jak stoje w czasie jazdy robi mi się słabo ( pozostałosci choroby lokomocyjnej z dzieciństwa) ... mam to gdzies czy ktoś nie na mnie krzywo popatrzy itd Kiedyś jedna babka ( zreszta kawal z niej baby był i nie wyglądała na słaba ) chciała na mnie wymusic ustapienie miejsca to jej powiedziałam ,że jestem na poczatku ciązy i musze sie oszczedzac :P

Gość Laura1232131
a zreszta kto pierwszy ten lepszy ... jak mam do przejechania dłuzsza trase i np jade busem godzine to ustawiam sie na poczatku kolejki żeby móc usiąść ( w busach czasami biora ludzi na miejsca stojące ) . jeszcze autobusem mieskim 10 minut przejadę ,ale dłuższą trase nigdy. jechalam ze 2 razy na strojaco i ciezko mi było wytrzymac te 40 minut jazdy

Gość gość
Widać jacy jesteście kulturalni Ty też będziesz kiedyś stary Jak byłam w 9 miesiącu nikt mi nie ustąpił miejsca myślałam że zaraz urodzę w tym autobusie mimo że sa miejsca uprzywilejowane po co one sa teraz juz mi wszystko jedno kto siedzi na tym, miejscu podchodzę i mówię proszę zejść już nie jestem taka głupia

Odpowiem : "ale dlaczego kobiety maja ustepowac miejsca komuklowiek jezeli jakis krzepki dres albo inny facet siedzi zadowolony na doopie i grzeje miejscowke? nigdy takie stare pruqwisko, ciezarna czy matka z bachorem nie poprosza o ustapienie miejsca mezczyzny " DLACZEGO? bo są tchórzami!!! jakby miały poprosić agresywnego z wyglądu dresa to już wolą postać, ale zaatakować niewinną laseczkę to czemu nie! jestemPRZECIW!! i ostatnio coraz częściej stykam się z sytuacją gdzie młoda dziewczyna odmawia starej babie i popieram to!! dlaczego one zakładają,że my jestesmy zdrowe? same gonią szybciej niż gepard jak zobaczą wolne miejsce :O

Gość Laura1232131
a poza tym stare babcie wymagają ustępowania im miejsca itd ,a same nie mają w sobie empatii czesto do kościoła chodza ,ale co z tego . Np mój kolega był chory i ledwo co szedł po ulicy ( kolega mu pomagał isc ) to dwie takie babcie skomentowały ,że pijany... Jakby ktos umierał na ulicy pewnie by mu nie pomogly...

Gość gość
heheh a ja jestem młoda i ładna i paru gości mi ustąpiło miejsca komplementując mnie albo prosząc potem o numer :P uroda sie przydaje

Gość off the record
do gość: jak bede tak stara, ze nie bede mogla ustac o wlasnych silach to skoncze ze soba. a na pewno nie bede sie ladowala z wozkiem i siatami do busa w godzinach szczytu i darla jape, ze mlodziez niewychowana, ze prosze mi ustapic. to jest wlasnie brak kultury i rozumu: chcesz siedziec? z*********j na petle albo poczekaj az poranny/popludniowy ruch sie rozladuje. ja jestem osoba pracujaca i mam prawo dojechac do roboty niewymieta i w dobrym humorze, a nie stac w tloku (i smrodzie - bo kto sie teraz myje czy perfumuje? w ogole po co?). bachory tez niech spieprzaja (najlepsze sa takie matki co to z wozkiem i gromadka dzieciorow sie laduja i od razu polowe miejsc chca zajac). a ciezarne: jestes w 9 m-cu i masz brzuch jak beben? gowno mnie to obchodzi. ja moge miec np. problemy z kregoslupem itp. mowie nie-kobiety nie ustepujcie! ustepowac (jezeli juz) maja faceci.do zachlanego albo bezdomnego tez nikt nie podejdzie i jakos nikogo nie razi, ze taki zul siedzi (a czasem nawet zajmuje kilka miejsc)

Gość gość
dokładnie. popieram was panie ja też nie ustępuje ponieważ nie chce mi się stać! ja jak sobie stoję to nikt mi nie ustąpi a dlaczego bo jestem młody? gdy się kręcę na głowie jaram blanta. na dziwki nie jeżdżę zabrali mi prawko i ukarali mandatem za włóczęgostwo! K***Y

Gość gość
albo raz miałam taką sytuację ,że czekałam na autobus z mojego miasta do innego. To prywatny autobus więc trzeba robic rezerwacje ,a jeśli ktoś nie zrobi to pierwszy ten lepszy. I taka jedna dziewczyna przede mną już czekała i jako pierwsza się spytała o miejsce bez rezerwacji . To było ostatnie miejsce ,ale mnie zaczął komentowac kolega kierowcy ,że taka ładna itd i skonczyło się na tym ,że to ja wsiadłam zamiast tej dziewczyny mimo ,że ona była pierwsza :P wściekła byla ,ale cóz mnie bardzo zalezało zeby wtedy pojechać tym autobusem

*nie ustępuję tym wszystkim 50-tkom. Bezczelne toto, żądaniowe, wymuszające, robiące teatralne sceny. Jak raz stojąc zemdlałam w autobusie WSZYSTKIE (akurat na trasie był bazar, dookoła same krzepkie emerytki) gapiły się w okno ciekawie zerkając na mnie co jakiś czas. Przejechałam resztę trasy na podłodze, bo nie mogłam wstać. Nigdy już im nie ustąpię. *naprawdę babulinkom- jak najbardziej *kobietom w ciąży- jak najbardziej, o ile same mi się nie pchają brzuchem w twarz *niezależnie od wieku jeśli widzę, że ta osoba się źle czuje (nie, że ma cierpiętniczą minę, ale naprawdę coś się złego dzieje) *dzieciom- nigdy

Ja nigdy nie ustępuje miejsca bo mam większą potrzebę siedzenia niż jakas baba ponieważ mam zawroty głowy gdy za długo stoję (po około 3 minutach). Ale myślę ze kobiecie w ciąży powinno się ustępować bo ma ciężej z brzuszkiem i ja miałam wtedy jeszcze większe zawroty głowy. Ja w czasie ciąży zemdlalam 3 razy bo nikt nie ustąpił mi miejsca w autobusie!! Ale byłam wtedy we wczesnej ciąży, jeszcze brzuszka nie bylo.

Gość gość
Ile w Was jadu jak wy kiedyś matkami czy żonami będziecie coś strasznego

nasz kraj nie jest dla młodych ludzi :( ale może to i lepiej :) stare babska wykończą młode, młodych i tak rodzi się coraz mniej w końcu wszyscy poumierają a stare babska bedą dalej okupować kolejki w przychodniach i miejsca w autobusach i już nie bedzie mial ich kto leczyc :D wszystko im sie należy WSZYSTKO!! raz widziałam jak taki kur.vi.szon wisiał nad starszym panem a ten pan z orderami kombatant a ta fukała aż jej ustąpił i stał o lasce ledwo :(

Gość gość
ja nie ustępuje , teraz każdy mysli o sobie i mnie pewnie tez by nie ustapili jakbym była na ich miejscu więc....

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] czarna_gorzka z tym się zgadzam *naprawdę babulinkom- jak najbardziej *kobietom w ciąży- jak najbardziej, o ile same mi się nie pchają brzuchem w twarz *niezależnie od wieku jeśli widzę, że ta osoba się źle czuje (nie, że ma cierpiętniczą minę, ale naprawdę coś się złego dzieje)

Gość gość
a mojej koleżance ostatnio 2 razy ustepowano, bo ma wielki brzuch :D nie jest w ciązy, chodzi na szpilkach, słucha muzyki, ma 22 lata, ale ma tak wielki brzuch (spasiona),że udaje jej sie czasem usiasc i nikt jej nie przegania!! i mam pytanie czy powinam sie spaść? a może nosić coś pod bluzką żeby te suki daly mi siedziec spokojnie?

Gość off the record
wszystkich, ktorzy sa za ustepowaniem miejsca pokoleniu starych dziadow zapraszam w godzinach szczytu do busa/tramwaju na warszawskie bielany czy mokotow. jesli ktos ma w sobie duzo 'empatii i kultury osobistej' MOZE NIE SIADAC, stare pruqwiska wlewaja sie do busa/tramu przez kazde drzwi, jest ich dwa razy wiecej niz mlodych/mlodszych i wszystko to wojownicze jak c**j. wiekszosc tez z wozkami i ma w doopie czy ci przejedzie po nodze, czy cie przepchnie itp. dzieki bogu w metrze jest tego mniej (zbyt nowoczesny srodek transportu i wozek trudniej wtrabanic, windy w koncu nie zawsze dzialaja), ale zawsze jakis patalach i tak sie znajdzie. ciezarne: jak widze, ze moze stac: NIECH stoi. jak zacznie omdlewac - za leb jakiegos faceta i niech ustepuje.

Gość gość
off the record widać dziecinko że nigdy nie byłaś w ciąży

Gość pukiik
tez nie ustepuje bo z jakiej racji? bylem pierwszy, place za przejazd,nie lubie stac,poza tym co mnie obchodzi jakis obcy/obca ktorego nigdy juz nie zobacze? Nic mnie nie obchodzi. Zrziwilem sie,ze tylu z Was podziela moje zdanie

Gość off the record
gosc z 11:19: nie bylam i nie mam zamiaru. niedobrze mi sie robi na widok bachorow. na sama mysl, ze mialabym dla czegos takiego zrezygnowac z figury czy wygodnego zycia mam dreszcze. a co do facetow: tak, ladnej dziewczynie to oni jeszcze sa w stanie ustapic, ale jak widza stare prochno, inwalide, dzieciora z matka polka albo ciezarna: leb w strone okna albo w gazete i udaja, ze nie widza i pozniej napada ten element na bogu ducha winne kobiety

Ja ustępuję,tylko starszym osobom,po których widać,że ledwo stoją na nogach,kobietom w ciązy zazwyczaj tez, dzieciom, pod warunkiem,ze sama nie jestem bardzo zmęczona. Natomiast starym dziadom z wózkami nigdy :P Ciesze się,że rzadko korzystam z komunikacji miejskiej, bo pamiętam jak mnie Ci wszyscy ludzie wkurwiali,śmierdzi niemiłosiernie, a na dodatek kilka razy zdarzyło mi się zemdleć,gdy za długo stałam.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] off the record Mam pytanie dlaczego jesteś tak wrogo nastawiona do ludzi .Rozumiem starsze osoby są upierdliwe .Ale młode kobiety w ciaży i małe dzieci co Ci przeszkadzają wydaje mi się że masz dopiero naście lat

Gość gość
A mi właśnie bardziej smród przeszkadza niż osoby i to właśnie czasami młode osoby śmierdzą

nie wiem czy już nie pisałam, ale sie potwórze najwyżej :P jak mówisz o żoliborzu,bielanach,mokotowie, to wyobraz sobie scenkę gdzie do tramwaju pełnego staruszków (siedzących) wbija kolejna fala sweet (raczej sweat 😭) 60+ i żąda miejscówek :D :D a nie ma od kogo chyba,że beda sobie akty urodzenia pokazywać i prześcigać się kto starszy kto komu ma ustąpić :D moim zdaniem powinno być tak : podjeżdża autobus/tramwaj to dziękujesz Bogu,że przyjechał na czas, że zmieściłeś się i tyle, a jak jest wolne miejsce to siadasz i cieszysz się z miejsca a nie,że inni ludzie to goowno i mają ustępować, bo Ty jestes wazniejszy 😠

Gość pukiik
off the record moze nie nazywam dzieci bachorami bo je lubie ale cudze:-DTez niewyobrazam sobie,ze dziecko mi zycie zabierze,pozbawi wolnosci i zmusi do rezygnacji z przyjemnosci a juz czas na mnie:O

a ile macie lat,że "już czas na Was" ? :P ja mam 23 i nie czuję się jeszcze gotowa :) trzeba korzystać z życia ;)

Gość gość150
ja często ustępuje starszym paniom, które widzę, że jadą na cmentarz (jest na mojej trasie prawie zawsze) lub do lekarza lub z drobnymi zakupami (jak mają siłę na ogromne zakupy czyli kilka wielkich toreb to maja siłę, żeby stać!). Ale powtarzam STARSZYM PANIOM. Takim kobietom ok. 50 nie ustępuję miejsca bo z jakiej racji? One pracują a ja pracuję i się uczę. Miejsce należy mi się tak samo jak im. Ach no i raz jak zemdlałam (często mi się kręci w głowie jak stoję długo) to kto mi pomógł? Jedna dziewczyna młoda z przodu tramwaju przybiegła a te 50letnie pipy tylko się patrzyly jak upadając rozwaliłam sobie nos :O. Kobietom w ciązy też nie ustępuje. Od tego są faceci. Ewentualnie ustępuję osobom po których widać, że są chore lub wracają z pobierania krwi etc. :)