Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odrdzewie łańcuch od rowera ( lekka rdza ) WD- 40 ? Rdza zejdzie ?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem, czy pomoże a łańcuch jest w w miare dobrym stanie.

Gość gość
ja oddałam do galwanizacji www.galwmet.pl i pomoglo na dosc dlugi czas, bo oni maja spacjalny system dzieki, któremu usuwaja rdze i powoduja, ze nie pojawia sie :)

Gość gość
spróbuj. U mnie nie podołało, na drobnych elementach rowerowych rdza po jakimś czasie znów wyszła. Jak nie pomoże, możesz oddać do specjalistów, z doświadczenia mogę podrzucić namiar także i do http://www.techni-kor.pl/ - maja solidne zabezpieczenia antykorozyjne

Gość gość
Na Twoim miejscu sprawdzilbym jakies profesjonalne srodki typu www.rodozja.pl duzo lepiej sprawdzaja się od standardowego wd40

Gość gość
Odrdzewienie łańcuchu nie jest trudne. Jednak nie wiadomo czy łańcuch rzeczywiście jest w dobrym stanie i co z pozostałą częścią roweru. Lepiej udać się do serwisu, który się nim zajmie. Osobiście polecam wam www.rowmot.eu Można na nich polegać.

Gość gość

Tylko WD 40 wykonaj to sam (serwis będzie chciał za to kase) pamiętaj że WD 40 tylko usunie częściowo rdzę do pełnej regenaracji musiałbyś użyć np papieru ściernego, spryskanie go WD 40 pomoże go chronić przed rdzą ale rób to konsekwentnie np raz w miesiącu a potem nasmaruj, smarem do łańcuchów, w skrócie umyj łańcuch, wyczyść papierem ściernym degradacji np 1000, zakonserwuj WD 40, nasmaruj smarem