Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzodkiewwka

bol kregoslupa :/ :/ :/

Polecane posty

Gość rzodkiewwka

od jakiegos czasu walcze z bolem odcinka ledzwiowego (cwiczenia, specjalnymaterac do spania) ktory dokucza podczas zbyt dlugego stania lub zbyt wolnego chodzenia, ostatnio podczas mycia talerzy zauwazylam ze jak za dlugo stoje calkiem wyprostowana to zaczyna sie bol tez odcinka piersiowego :/ moj kregoslup to ruina chyba :/ jakies porady ??

Gość gość

Gość zośka1111
hej, ja uporałam się z bólem dopiero po kilkunastu wizytach w salonie JuriMo w Krakowie, mogę ręczyć za tych masażystów, dodam, że ceny nie są wysokie...

W sumie ciezko tak coś radzic... Myśle, że najlepiej zapytać jakiegoś fachowca. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale jesli jesteś z okolic Wrocławia, to może wybierz sie do Rehafitu? Oni tam mają rehabilitację i masaże. Moja ciotka skarżyla sie na podobne bóle, i to wlasnie odcinka lędźwiowego. Trafiła do pani Kamili Kuźniar, teraz jest dużo lepiej. A jak mieszkasz gdzie indziej to spróbuj moze podpytać np. o terapię metodą McKenzie?

Gość magdalena karolina beatrycze
Rehafit to tam gdzie Lady Fitness? widziałam szyld. Tez jestem z wrocławia. sama musze pomyśleć nad masażami bo już trzeci raz mnie przewiało i nie mogę ruszac szyją. to chyba nie jest normalne że tak często?!

Gość MoniaLala
no normalne raczej nie jest, jeśli w tym rehaficie są wykwalifikowani specjaliści to po obejrzeniu Ciebie i tak powinni wysłać cię do lekarza i na RTG, lepiej upewnić się, że tam nic nie ma..

Gość gość
lekarz ortopeda i zdjęcie rtg, od tego trzeba zacząć nie noś obcasów, staraj się nie dźwigać siat przy bólach kręgosłupa wzmacnianie mięśni to podstawa, a więc właściwe ćwiczenia korekcyjne

Gość AlicjaBanaś
Też miałam tragiczne bóle kręgosłupa, co spowodowało, że poszłam na ćwiczenia i rehabilitacj, po pewnym czasie bóle ustąpiły więc warto. Ja mogę polecić mój salon - Jurmio w Krk

Gość Mariola13
Również chodzę do Jurmio i już po kilku zabiegach czuję poprawę.

Gość gość
Ja od lat mam ten problem i jakoś żyje.

Gość wanda38
Rzeczywiście, warte polecenia. Masaż "Mistrzowski" - to był najlepszy masaż jaki kiedykolwiek miałam, a chodzę na masaże dość regularnie. Mój mąż ma podobne zdanie. Będziemy tu na pewno częstymi gośćmi! Wprawdzie mają tylko jeden gabinet w krakowie jurimo ale warto się wybrać http://www.jurimo.pl/

Gość klaudia 56
Ja też ostatnio byłam na masażu w jurimo na kręgosłup,n arazie nie czuję różnicy ale mam nadzieje że misie naprawdę po tej całej serii poprawi

Gość SylwiaH
Tyle tych pochlebnych opinii o Jurimo a ja się zastanawiam czy opłaca mi się dojeżdżać do Krakowa, 80 km, wolałabym coś bliżej domu...

Gość gość
to tego co juz robisz dodaj jeszcze wkladki ortopedyczne do butow np. jkb comfort ortho http://www.wkladkiortopedyczne.com/ Jesli bedziesz konsekwentna to powinno przejsc, a jak nie to jak najszybciej do lekrza

Gość zenek_D
Takie lepszej klasy masażery i fotele to są na stronie www.ekomedical.p l. Mam od nich trochę sprzętu fitness i nad matą masującą się właśnie zastanawiam. Wszystko mają od Casady, więc sprawdzone rzeczy, z solidnych części.

Przede wszystkim musisz jak najszybciej zaczac go leczyc i to nie tabletkami przeciwbolowymi, a u fizjeterapeuty. Wiem z wlasnego przykrego doswiadczenia, ze przenoszenie takiego problemu to jeszcze wiekszy bol w przyszlosci. Sama najpierw zaczynalam od tabletek, nawet bralam ketanol - w sumie to nic innego nie pomagalo, potem cwiczylam z youtubem, a nastepnie z jakimis cwiczeniami z internetu (mozna znaleźć różne rozpiski), ale to nic nie pomaga. Basen też nie. Dopiero jak trafiłam do Fizjomedu w krakowie, to tam się mną odpowiednio zajęłli i po 4 wizytach czuje się o wiele lepiej. Polecam! I naprawdę szkoda czasu na jakieś domowe sposoby....

Gość gość
Mam dokładnie tak samo. Ból podczas mycia naczyć oraz też jak długo siedzę w jednej pozycji. Chodzę tutaj na rehabiltację http://rehabilitacjafizjomed.pl/ jak koleżanka wyżej i też jestem mega zadowolona :) Polecam Fizjomed w Krakowie!