Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieskomputeryzowana

programy graficzne - lepsza praca?

Polecane posty

Gość nieskomputeryzowana

Pracowalam kiedys w photo labie, troche na Photoshopie popracowalam i .. podobalo mi sie to. Po kilku latach pracy w zupelnie innej branzy, doszlam do wniosku, ze czas zmienic prace. Mysle znowu o pracy przy zdjeciach, reklamie etc. I teraz oto moje pytanie: czego zaczac sie uczyc, zeby byc za kilka lat cenionym na rynku pracy? Photoshop, Corel czy cos innego? Ostrzegam.. to moje pierwsze kroki w nowej branzy - jestem lailkiem :] Co byscie doradzili? Chodzi mi o to, zeby z wiekiem umiec coraz wiecej programow.. Poki co to w malym paluszku mam painta i worda :D

Gość nieskomputeryzowana
W ogole nie wiem od czego zaczac.. Aha - raczej sama musze sie nauczyc, ewentualnie przy pomocy neta. Jedynym dniem, kiedy nie pracuje to niedziela.

Gość gość
To i to, możesz zacząć od photoshopa, jest dużo kursów i tutoriali w necie. :P

Gość nieskomputeryzowana
A np. grafika 3D ? Coś ktoś wie o tym? Chciałabym umieć coś, co jest naprawdę konkurencyjne na rynku..

Gość gość
Ps, corel, flash, aftereffect, jakis program do 3 d - blender 3dmax albo cos podobnego duzo tego jest. To taka podstawa... ale bez ciekawych pomyslow kariery ci nie wróżę...

Gość nieskomputeryzowana
Kiedys pracowalalam w UK w photo labie. Pomagalam w poprawianiu zdjec, ale przede wszystkim zajmowalam sie wszystkim, co trzeba bylo aktualnie zrobic. Archiwa, pakowanie zdjec w ramki, nawet zamalowywanie farbkami bledow w gotowej fotografii. Mysle o wyjezdzie do UK i pomyslalam, ze warto by bylo cos wiecej umiec.. Zebym umiala na tyle, zeby moc kogos zastapic, w razie czego. Chcialabym podniesc swoje kwalifikacje. Zaczynajac tam prace, nie wiedzialam co to photoshop. Sama podpatrywalam i sie uczylam. Nawet zastapilam managerke, chociaz to byla moja pierwsza powazna praca. Chce zrobic cos, co ulatwi mi start. I stad ten pomysl na obrobke graficzna.

Gość nieskomputeryzowana
up

Gość sigh
bardziej od corela polecam adobe illustrator-też do grafiki wektorowej a bardziej intuicyjny

Gość gość
ja sie własnie zaczynam uczyc Unity3d, ale ma rozbudowany interfejs, że padam... chyba sie skończy na słomianym zapale, jak zwykle u mnie

Gość gość
wszystkie , które podali plus programowanie.Wejdź na jakąkolwiek stronkę z ofertami pracy i zobacz jakie są wymagania. Teraz grafik nie tylko musi stworzyć coś ładnego, a przebić na rynku jest się trudno.