Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zle mi z tym ze moja mama musi prawie do smierci pracowac-67 lat, fizycznie i w

Polecane posty

Gość gość

w stresie;/ jak o tym mysle to slabo mi sie robi na dodatek dostanie taka nedzna emeryture kasjerka

Gość gość
mi też szkoda moich rodzicow, wydłużyli im prace o 2 lata...a ile Twoja mama ma lat?

Gość gość
po 50 jest jako kasjerka pracuje i juz widze, ze jest tym wykończona

Gość gość
no tak, co w takim razie możesz zmienić? nie wiele .... nie my jedni nie ostatni na tym świecie tylko kraje starej unii jakoś się trzymają a reszta ...nie wiem po co w ogóle ta unia skoro jest jeszcze gorzej jak było za komuny.

Gość gość
Ale dzięki temu będzie dłużej aktywna fizycznie i umysłowo, co przełoży się na ogólny stan zdrowia. A emerytury, no cóż -wiadomo jak jest. Lepsza mała emerytura niż jej brak

Gość gość
tylko zdrowie juz sie lekko sypie;/ nie wyobrazam sobie jej po 60 tce na kasie kompletnie tego nie widze zwlaszcza ze w tym supermarkecie trzeba dzwigac i towary wykladac itp;/

Gość gość
i do 67 bedzie musiala pracowac, jestes pewna? sprawdzalas w tych tabelkach jej nowy wiek przejscia na emeryture? bo moja ma 56 lat i na emeryture przechodzi w wieku 62 a nie 67.

Gość gość
a gdzie sa te tabele? to sprawdze

Gość gość
'Ale dzięki temu będzie dłużej aktywna fizycznie i umysłowo, co przełoży się na ogólny stan zdrowia. ' -> ty to jesteś upośledzona umysłowo chyba, kasjerka co kilkadziesiat lat siedzi na tylku i sie meczy, wszystko ją boli, ma sie cieszyc z tego, ze bedzie dluzej aktywna fizycznie i umyslowo... no doprawdy aktywnosc fizyczna w takiej pracy jest bardzo duza, a praca umyslowa... no coz, wbijanie towarow na kasę to naprawde bardzo ciezka praca umyslowa...

Gość gość
wlasnie gdzie SA TE TABELE KOCHANI??

Gość gość
Przestencie tak jeczec,ja mieszkam w niemczech moi rodzice tez i rowniez beda pracowac do 67 lat a ja pewnie jeszcze dluzej.a polacy jak zwykle wilce poszkodowani

Gość Dokładnie, moja
miala mozliwosc pójscia na świadczenie przedemerytalne, co uczyniła. Wiadomo, kasa żadna ale przynajmniej już nie haruje. Sprawność fizyczna do 67, jasneee.

Gość gość
Przyjedzcie do niemiec zobaczycie jakie babcie czesto na kasch w sklepie pracuja albo na sklepie A w polsce jak zwykle az czytac sie tego nie chce

Gość Tylko że w Niemczech
pracują za kasę a nie za ochłapy, a za emeryturę będą mogli spokojnie żyć. Widzisz różnicę?

Gość gość
Przestencie tak jeczec,ja mieszkam w niemczech moi rodzice tez i rowniez beda pracowac do 67 lat a ja pewnie jeszcze dluzej.a polacy jak zwykle wilce poszkodowani- ale w Deutschland oni bardzo dobrze zarabiają, tam nawet kasjerka dobrze zarabia ty glupia KURVO :O a w Polsce pracowac na kasie za 1000 zl do 67... super.

Gość gość
To są tylko takie założenia rządzących, ale Twoja mama wcale nie musi pracować do 67 roku życia. Przecież jak jej zdrowie nie pozwoli siedzieć na tej kasie to po prostu przejdzie na jakiś zasiłek [ nie wiadomo ile on będzie wynosił] a Ty jako dobre dziecko dołożysz jej aby nie umarła z głodu. :)

Gość gość
moja mama ma 65 lat,wyglada i czuje sie swietnie od 19 roku zycia juz pracowala.

Gość gość
no coz, wbijanie towarow na kasę to naprawde bardzo ciezka praca umyslowa.. .X Ja pierd.olę....według ciebie to na kasie imbecyle siedzą i mózg do niczego nie jest potrzebny? Gratuluję pomyślunku!!!

Gość Jaaaasne, dobre dziecko
samo moze nie znaleźć pracy w tym porypanym kraju. :/ Ja chcialabym pomóc rodzicom i co? Szukam pracy i wszędzie taki wyzysk że płakać się chce, wymagania jak na prezydenta wszechświata, za 1000 zł i bez umowy :)

Gość gość
k***a to cie urodzila i jeszcze za marne pieniadze pracuje bo jej sie uczyc nie chcialo.moi rodzice jak dlugo mogli tak sie uczyli

Gość gość
to ucz sie obcego jezyka i wyjedz,kto ci broni?

Gość No własnie, "jak dlugo mogli"
a moi NIE MOGLI. Widzisz różnicę? Moja mama została sierotą w wieku 18 lat, myslisz ze miała jak się uczyc jak nagle musiała się utrzymać całkiem sama?

Gość gość
moja mama ma 65 lat,wyglada i czuje sie swietnie od 19 roku zycia juz pracowala.- to że twoja matka ma dobre zdrowie w tym wieku, to nie znaczy, że jakas inna w tym samym tez bedzie zdrowa i sprawna, ty glupia tepa dziwo... to przerażające jacy debile chodza po tej ziemi :O ale przyjdzie na was sprawiedliwosc jak sami bedziecie miec 65 lat, zobaczymy jak wtedy bedziecie pisac i się mądrzyć jak to macie 65 lat i jestescie 100% zdrowi i pracujecie fizycznie, hahaha chcialabym to zoabczyc

Gość Najłatwiej oceniać jak sie
widzi tylko koniec swojego nosa i wszystkich ocenia przez pryzmat własnych doświadczeń.

Gość gość
głupia szmata siedzi w Niemczech i się mądrzy, weź spieprzaj z tego forum ty obrzydliwa wstrętna podła kur wo... wracaj do polski kurevko i poszukaj tu pracy i sobie pracuj do 67, zobaczymy jak wtedy szmato będziesz pisać.

Gość gość
Taka np. Urszula Dudziak powiedziała, że jej się podoba pracować tak długo bo ona kocha to co robi i jej praca nie męczy. :D Albo inna kobieta Ćwiklińska [zapomniałam imię tej aktorki] umarła prawie na scenie i pewnie była szczęśliwa, że była tak aktywna: Że już nie wspomnę o innych wspaniałych Paniach, a wy co? narzekanie i narzekanie. A co będziecie robić gdy osiągniecie te 67 lat? Rząd musiałby wam zapewniać jakieś rozrywki, zajęcia abyście się w domu nie nudziły. A tak macie przynajmniej zapewnione zajęcie do 67 roku życia :D i jaka oszczędność dla ZUS-u, możecie nie dożyć przejścia na pełną emeryturę i wasza składka przejdzie dzięki temu na innych emerytów. :D tych, którzy w zdrowiu odpoczną sobie przed śmiercią.

Gość gość
A mnie tez nie szkoda tych biednych polaczkow,cale zycie nic nie robia a wiecznie zmeczeni.To chyba tylko w pl ludzie w wieku 65lat wygladaja tak staro.Wiecie w czym tkwi problem,w tym ze pija jak krowy,ot cala tajemnica.W krajach rozwinientych ludzie pracuja jak najdluzej sie da,tylko w pl jak zwykle.Szkoda pisac,wy ia tak tego nie zrozumiecie

Gość gość
wszystko spoko, ale mam pytanie. czy mama kasjerka mogla sie uczyc i i isc na studia ?? nawet po 30tces jak miala dzieci ? mogla. mogla sie doksztalcac ? mogla. Mogla wyjechac za granice i cos kombinowac ?? mogla. No to w czym problem, jak sobie poscielesz tak sie wyspisz-proste. Mysl o sobie bo na twoja emryture na pewno nie dostaniesz od panstwa i generlanie wczesniejsze pokolenia narobily takiego bagna ze po d***e bedzie dostawac my i nasze wnuki jeszcze.