Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zle mi z tym ze moja mama musi prawie do smierci pracowac-67 lat, fizycznie i w

Polecane posty

Gość gość
Ja po ponad 30latach pracy mam emeryture 830zl i co ....wyksztalcenie wyzsze ,moja siostra tyle bedzie miala ,albo i wiecej jako sprzataczka!!!Cholerna budzetowka!!!!!!!

Gość gość
to treba bylo pracowac, nie w bambuko leciec i plakac na emeryture 830 zl. brakuje ci jeszcze 15 lat pracy....... ja bym ci dal 500 zl.

Gość gość
sami na to pozwalacie, zeby zgadzac sie pracowac za tak glodowe stawki, w innych krajach Europy cos podniosa o 5 euro I sa zamieszki, a wy jak te potulne owieczki pozwalacie sie prowadzic na rzez...

Gość gość
nie ma przymusu pracy do 67 roku życia, masz wiele lat przecież, żeby się zorientować w czym jesteś dobra/y i kombinować jak wyciągnąć z tego największą kasę. Problem w tym, że wielu młodych ludzi zadowala się byle jaką kasą, nie kombinują (w pozytywnym sensie) jak zarabiać jak najwięcej, nie biorą dodatkowych zleceń, żeby kasy było "z górką". Właśnie jak jest się młodym, to trzeba już myśleć o starości, a nie ignorować i żyć chwilą. Trzeba tworzyć dochody pasywne. Sama mam 24 lata i już dwa małe dochody pasywne, z jednej strony internetowej (jedna na sześć się okazała sukcesem), oraz z pewnego pośrednictwa (już nie internetowego i jest to częściowo pasywny dochód). Planuję kupować w przyszłości nieruchomości na wynajem, jedna, czy dwie dobre inwestycje i nie musze pracować do końca życia. Kto mi każe pracować do 67 roku życia, jak będę chciała, to w wieku 40 zacznę życie emeryta :D.